Bye bye Luleå...

I morgon åker jag till Dalarna. Min svåger som jag berättat om tidigare är sämre och det känns så himla tungt. Jag skulle egentligen åka ner nästa helg för att vara med på min brorsdotters student men jag har bokat om biljetterna till i morgon. Känner att jag måste ner och träffa honom och krama hans ungar länge och väl. Det ska bli skönt att få träffa mamma och pappa också. Det krävdes lite omplanering och barnvaktsfixande men jag har en underbar familj och
världens bästa chef så det var inga problem. 

Håll tummarna för min vän och sköt om er.
*kram*

Storm!

Just nu regnar det och blåser stormaktigt ute. Bara sådär, helt plötsligt! *mysko*

Gårdagen slutade bättre än den började. Efter kaffet hos Maddisen så for jag till blomsterlandet och tänk minsann, solen kom och med den trädgårdslusten. Gick runt där och plockade åt mig ett å annat och köpte krukor till. Sen for jag och handlade mat och hittade färska jordgubbar. Snacka om sommarkänsla! :) For hem och började förberede middagen och sen kom Martin och Nova och vi åt en god middag med efterrätt bestående av färska jordgubbar såklart. *lovely*

Efter middagen gick jag ut i växthuset och planterade 3 olika slags tomatplantor, dill, persilja, gräslök och de jag köpte förut, curryört, vildvitlök och citronnånting. Glömt vad den hette. Satte de i stora lerkrukor så att de får växa till sig. Gräslöken ska ut på friland senare när den växt till sig lite mer. Ska få en paprikaplanta av svärmor och så ska jag köpa en krusbärsbuske.
Två surfinior till hittade vägen hem oxå samt tobaksplantor och en dahlia.
Det kommer foton nångång när jag ids fota. :)

Senare kom Martin på den smarta idén att vi skulle springa tillsammans...så vi ringde efter farfar och så sprang vi 3 vändor på elljusspåret. Eller sprang och sprang, intervall blev det eftersom jag alltid lyckas få håll. Dessutom är kondisen för dålig än för att jag ska orka springa hela vägen. Det var i allafall trevligt att ha sällskap i spåret om än Martin oftast befann sig långt framför mig den räkan. :)

Idag har jag haft ännu en härlig dag på jobbet. Tiden rusar verkligen fram när man har kul. Ser fram emot nästa helg då jag har stora planer. *hehe* Hemligt än så länge. Nu ska jag ge lilla älsklingen kvällsmat och sen är det läggdags för henne. Sen dröjer det inte länge förrän det är kvällsdags för mig med. Å  i morgon är det ännu en härlig dag på jobbet.
*lycka*
Avslutar inlägget med en av dom bästa sommarlåtarna ever made! :)

Lågtryck

Det känns ovanligt kallt idag. 10 grader varmt, mulet och blåsigt. All lust att göra nåt i trädgård lyser med sin frånvaro.
Jag skulle önska att kaminen var installerad och klar så att jag kunde göra en brasa.
Frusen långt in i märgen.

Sista lediga dagen för den här gången. Helgen har varit intensiv. Fått en hel del gjort men inte så mycket som jag hoppats. Fredag kväll spenderades på 
Maddes balkong tillsammans med henne och Milla.
Flera glas vin senare så hamnade vi på Olivers. Lite dans är gott för själen.
Grym huvudvärk igår dock. Man får vad man förtjänar.

I dag har jag inga större planer. Nova ska till en kompis och jag ska till Madde på en kopp kaffe.
Måste handla också för vi har slut kaffe. Sen är det bara och fara hem och börja med middag så den är klar tills Martin kommer hem. I kväll blir det nog ett varv på spåret.
Känner för att springa av mig lite rastlöshet. I morgon är det äntligen måndag igen. 
 

Efter regn kommer sol

Onsdag kväll och jag är ledig i 4 dagar. Hett efterlängtat! Jag känner ett stort behov av att fixa och dona i min trädgård just nu. Hade ingen aning om att jag skulle tycka det var så kul! :)  For till Blomsterlandet efter jobbet och gick omkring och drömde. Det blidde ett och annat inköp också förstås. En rosa Surfinia (hängpetunia) som ska hänga vid växthuset samt en till som ska hänga på väggen bredvid ytterdörren. Sen köpte jag lite kryddor: citrontimjan, vildvitlök och curryört.
Bara växthuset blir klart så ska jag köpa mer. *längtar*

Det har varit en hektisk vecka på jobbet. Dagarna rusar fram. Tänk att det är typ sommar.
Man har gått i shorts och t-shirt flera dagar i rad. *lovely*

Min semester är nu bestämd.
5 veckor totalt men jag kommer jobba 2 veckor i mitten vilket känns bra.
Då blir man inte helt lost in space när man kommer tillbaka.
Det går ju inte att vara borta för länge inte. :)

Min nya smarta diet är fucked up. Vågen har stått still i flera dagar nu! :( Fan också. Den som funkade så bra! Blir ingen beach för mig den här sommaren heller om det inte händer nåt mer.
To good to be true.

Måste ju bjussa på en sång innan jag säger godnatt.
Satt hemma hos Josefin förra helgen och såg melodifestivalen.
Det var faktiskt rätt låt som vann tycker jag.
Det var många bra låtar men den här var bäst helt enkelt. Enjoy and be good.


Sånt är livet...


Frågor och svar

Hittade denna roliga enkät hos min vän Madde :)

1. Blir det någon semester i sommar?
Nej, kommer vara hemma i kära Luleå hela sommaren.

2. Vad heter du i mellannamn om du har ett sådant?
Marina

3. Vart var du om dagarna som liten när dina föräldrar jobbade?
Mina föräldrar jobbade skift så när den ena jobbade så var vi hos den andra och vice versa.

4. Vilket annat språk hade du helst velat kunna prata flytande?
Franska.

5. Är du en Spara eller Slösa?
Slösa.

6. Vilket yrke tycker du är det hetaste en person av motsatt kön kan ha?
Bilmekaniker... *mums*

7. Har du gjort något riktigt roligt den här månaden?
Ja, det har blivit ett å annat.

8. Hade du kunnat ställa upp i en dokusåpa?
Nej!

9. Vilken TV-serie hade du helst hoppat in och levt ditt liv i?
Friends (om den fortfarande existerade)

10. För du en vanlig dagbok utöver din blogg?
Nej.

11. Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?
Den heta bilmekanikern kanske? Har man tur så är han en hejare på att laga hissar också. :)

12. Tycker det det är jobbigt att svara när det är ett dolt nummer som ringer?
Nej, det kan ju vara inom jobbet.

13. Du måste tatuera in ett namn, men inte ditt eget, vems hade du valt?
Nova såklart!

14. Vågar du ladda ned filmer/musik nu efter IPRED-lagen trädde i kraft?
 Nej men det vågade jag inte innan heller

15. Ser du fram emot något just nu?
Ja.

16. Blundar du när det är hemska scener i t.ex. skräckfilmer?
Ja, blundar och håller för öronen och hoppar så långt upp i soffan jag kan. *brrr*

17. Använder du lågenergilampor?
Well of course!

18. Vart i USA hade du helst rest om du fått välja?
Florida. Kombinerat besök hos min väninna med shopping och beachen.

19. Vad tycker du är godast att lägga på grillen?
Banan, till efterrätten.

20. Vems självbiografi hade du helst velat läsa om du får välja vilken person som helst?
Säger som Madde, mitt barns. Vore kul att veta om man lyckades som förälder.

Söndag kväll...

...å i morgon är det måndag igen. Helgen har gått fort som vanligt. Vilken tur att man älskar sitt jobb så det gör inget att det redan är slut på helgen. I går kväll var jag på 30 års fest. Det var riktigt trevligt. Ett gäng tjejer som åt och drack och fnissade så där som tjejer gör. Kul! Efteråt blev det utgång och lite dans. Kvällen slutade inte riktigt som jag hade tänkt men det var nog lika bra har jag kommit på. Formen idag var helt ok förutom en hejdundrande huvudvärk när jag vaknade.

Tidigare på dagen igår så var jag och farmor till Blomsterlandet. En gullig liten rödvinbärsbuske inhandlad och jag såg flera fina perenner, träd och buskar som jag ville köpa. Undrar bara vars jag ska få plats med allt? Tomten är bara på 700 m2. Men igår var det så kallt och blåsigt så det blev bara en buske och sen köpte jag lite nytt och fint till köksfönstret. För kallt att gå ute och leta trevligheter. Nästa helg har jag beställt fint väder och då ska det fixas i trädgården. :)

Jag har städat Novas rum idag. Började vid 10.30 och var klar 15.30...Vi har en liten skrotsamlarfröken här i huset. Precis som sin far var när han var liten enligt farmor. Gulligt! (om jag bara slapp städa efteråt) Få se hur länge rummet förblir städat.

Jag ser verkligen fram emot den här sommaren. För en gångs skull ska vi inte kuska land och rike runt och hälsa på alla till höger och vänster. Missförstå mig inte, jag tycker om att hälsa på min familj och våra vänner men man känner sig lite påträngande. 2 dagar här och 1 där och så vidare till nästa. Har hållit på så nu i...*tänker*...ja, hela livet i princip. När jag var liten så for vi alltid till Norge och det fortsatte när jag blev vuxen. Och när vi bodde i Norge, ja då var det till Sverige vi for. Jag är trött på att aldrig få var hemma en hel semester så i år ska jag äntligen vara det. *längtar* Om vår familj och vänner vill träffa oss får de gärna komma hit.

Den här sommaren kan man kanske våga sig ut på stranden i bikini också. Vågen visar -7 kg på 1½ månad. Börjar undra om det är nåt fel på vågen. Låter för bra för att vara sant men jag märker ju på kläderna också att kilona rasat. Känns kul. Martin tycker det är jätteroligt. Den här dieten är ju klockren. :) Så här lite har jag inte vägt på säkert 10 år.

Avslutar inlägget med ännu en kanonsång! Ha en härlig vecka!


7milakliv...


Addicted...

... to you tube...Det är så kul att surfa runt och leta bra låtar. :) Som den här(vilken jag tror jag bloggat förut men den är ju så bra!):
 

Här är en annan favorit, gillar Lisas version:


En favorit när jag tränar, grymt bra låt:
 

Som ni märker så har jag en blandad musiksmak :D Avslutar detta inlägg med ännu en grym träningslåt med Eminem:

I morgon blir det lite fix med trädgården, tvätta bilen och röja i garaget. På kvällen ska jag och Nova på middag (Martin ska ha fest med sina polare) med farmor och farfar. Det ska bli skoj. I kväll var vi på middag hos våra vänner M & H. Det var så trevligt att få prata lite. Det var en stund sen sist. Många middagar hos vänner nu för tiden. I går var jag och Nova till Madde för årets första grillmiddag. *mums*