Glad!

I dag är jag extra glad. Har nämligen klarat min budget på jobbet! För första gången sen jag började där. Senaste 3 veckorna har gått jättebra och det känns som om det äntligen lossnat. Budgeten höjer dom nog till nästa månad men ändå, jag är stolt över mig själv. När jag kom hem i går hade min darling gjort varma mackor för att fira lite extra.

Är oxå glad för att jag är klar med röjning och städning i klädkammaren och förrådet. Ett lass ska till återvinningen och röda korset men sen är det helt klart. Känns som en stor lättnad.

Ska börja med pysselrummet nu. Ut med allt och sen försöka få in det igen på ett bättre sätt än det var tidigare så att jag har mera plats. Tar nog några dagar men sånt här är kul. Måste sortera mina papper och mina foton och det kan ta en stund. På lördag ska jag och Linnea till Annelie på styrelsemöte för
klubben och när det är klart blir det en tur till IKEA. Kul att gå där med the girls och drömma. Kommer förhoppningsvis hem med lite bättre förvaring. :)

Nova och Martin har det bra. Nova börjar lite senare på dagis och farfar ska hämta henne så det blir en kort dag. Skönt för henne. Jag ska träffa min vän Agnes och äta lunch med henne. Alltid lika trevligt!

Veckans ordspråk:

Jag älskar deadlines. Jag gillar det svischande ljudet de gör när de flyger förbi.
Douglas Adams

Inspirationen flödar...

Bara se här vad jag åstadkommit i helgen:
image392
image393
image394
image396
image397
image398
image399
image400
Gjorde även en dubbello om förlossningen (bättre sent än aldrig) men den lägger jag inte ut här samt att jag gjort en till utmaningen på
pysslarnas blogg så sammanlagt 11 lo´s på en helg! Det är rekord för mig!
Tack alla snälla goa tjejer som kom och gjorde helgen så lyckad. En stor kram till er alla!


Snart helg...

En timme kvar....å sen får jag fara hem å hämta Nova. *längtar* Martin kommer med pizza till middag. En härlig fredagseftermiddag med min familj altså. Å sen kommer jag fara i väg för att förbereda för pysselträffen i helgen. Det ska bli kul att träffa alla igen och att få scrappa. *glad*
Önskar er alla en jättebra helg!


Wohoo!!

JAG har blivit utvald att vara med på scrappizbloggen med en av mina layouter!! *glaaaad*
Den 8 november får ni kika på
scrappizbloggen så ser ni min lo "hemma på assistentvägen" i en artikel dom ska göra om lo´s om våra hem. Har visat er den tidigare men här kommer den igen:

image361
Nu ska jag gå och äta lite och sen jobba vidare.


Åh...

...den nya scrapbooking m.m damp ner i postlådan i dag...precis innan jag skulle gå till jobbet såklart...ser fram emot att få läsa den i lugn och ro i kväll när jag kommer hem...och den kom ju lagom till pysselträffen vi ska ha i helgen...*gnuggar händerna förtjust*

Facebook...

...är man numera medlem i....Annelie drog ner mig i det träsket ;) Vet inte riktigt hur det funkar än men jag får klura ut det. Kul verkar det i af! Nu ska jag fara till staden och köpa vinterskor. Lite för kallt för springskor.
Have a nice day folks!

En ny chans...

Ska snart göra mig i ordning för jobbet. Har plockat och fixat i mina upprensningsprojekt och ska fortsätta med det i morgon. Börjar lite tidigare på jobbet i dag för att förbereda lite inför kvällen. De 2 senaste veckorna har faktiskt gått bättre än förväntat för mig. Förra veckan slog jag mitt gamla rekord från i våras! Och allt jag gjort är att bestämma mig för att bli bäst. Det känns lite som att jag fått en ny chans. I fredags kallade chefen in mig och tre till.  Vi ska ingå i ett nytt projekt som startar i dag och jag ser med spänning fram emot att få sätta i gång. Känns hedrande att få bli utvald på det här sättet. *glad*

Veckans ordspråk som stämmer så jättebra med mig just nu:

Ändra dina tankar och du ändrar på hela din värld.
Norman Vincent Peale

Ha en underbar vecka!

Ett tredje inlägg...

Måste bara visa hur otroligt snygg mannen har blivit i sin nya frisyr...
image387
Nu är det snaggat som gäller och han passar så bra i det. Sen måste jag ju visa Nova: Den stolta kusinen:
image388
Vi var hos farfar och farmor och firade i fredags. (farfar fyllde år förra veckan) Novas nya kusin var såklart oxå med på kalaset och Nova fick hålla i honom. I lördags var vi till Johan och firade för att han han fyllde år och då fick vi träffa Filippa och lillebror igen. Det tar tid att bestämma namn så han heter lillebror så länge.
image390
Slutligen en bild från förra helgen då det faktiskt kom lite snö!
image391

Rensa i röran del 2...

Kan väl lugnt påstå att det behövs här oxå?
image383
image384
image385
Det ska bli mig ett nöje att rensa upp lite. Just nu är det en salig blandning i alla korgarna t ex. Ingen ordning alls. Förstår inte hur det kan ha blivit så?! *visslar*
To also be continued...

Rensa i röran del 1...

Man kan väl lugnt påstå att det behövs va?
image380
image381
image382
Detta är då vårat datarum/scraphörna/kontor som nu ska bli mitt scraprum. Å bara mitt! *s*
Rensningen har börjat. Mannen ska ordna bättre skrivbord och det ska möbleras om och fixas.
To be continued...

Favorit just nu...

Aldrig varit speciellt förtjust i David Bowie men den här låten är så bra!!
Vad är Din favoritlåt just nu?


Frisk och rask!

I går fick Nova gå tillbaka till dagis. Då var hon frisk, rask och uttråkad. Sprang i väg direkt och hade knappt tid att säga hejdå. :) På em så hämtade farmor och farfar henne och dom var hos oss till kl 20 för jag och Martin var på föräldramöte på kvällen. Skönt att sluta tidigare från jobbet för jag hade ont i huvet.

För övrigt så går jobbet riktigt bra nu. Är inne i ett fint flyt och så ska det förbli. Har ett mål som jag är fast bestämd på att nå. :)

I dag fyller Novas kusin Jessica 17 år! Vill med detta skicka ett stort grattis till dig gumman! Hoppas presenten blir bra och att den kommer i dag.

Mera glada nyheter: Min mamma och pappa kommer upp och hälsar på när Nova fyller år i november. Det är första gången pappa kommer hit så det ska bli jättekul! *längtar*


Feber

I går kväll fick Nova plötsligt hög feber. Det kom så fort att hon kräktes litegrann. DÅ, blev jag rädd eftersom det var så det gick till när hon fick feberkrampen för 2 år sen. Kan inte riktigt slappna av sen dess när hon får feber. Vi gav henne alvedon och hon piggnade i på en stund. Sov bra fram till 2 i natt då febern blev lika hög igen. Mera alvedon och hon somnade om efter en timme. Varit hemma från dagis i dag och hon blir hemma i morgon oxå. Hon fick inge mer feber efter i natt men är ändå inte riktigt pigg. Jag började senare på jobbet i dag och gör även det i morgon. Det har sina fördelar att jobba kväll. Ingen av oss behöver mista en hel dag när vi vabbar utan jag börjar senare eller Martin går hem tidigare.


Mammas hjältinna...

 I går morse när vi vaknade så hade jag och Nova pratat om att fara å hälsa på nån. Vi skjutsade pappan till jobbet och så for vi hem och funderade på vem vi skulle hälsa på. Nova ville till Filippa så jag ringde dit och pratade med hennes pappa och dom ville gärna att vi skulle komma. Jag hörde lillebror gny i bakgrunden så jag sa till Nova att lillebror är vaken och vill träffa dig. Då sa Nova: "Va bra, då ska lillebror få alla mina nappar."
Lite skeptiskt frågade jag om hon var riktigt säker på det. "Ja, sa hon, han ska få dom nu." Så vi la alla nappar i en påse (jag smugglade undan en, just in case) och så for vi till Filippa och lillebror med föräldrar. Nova fick lägga napparna i hans säng och var jättestolt. Jag undrade i mitt stilla sinne hur det skulle gå till kvällen men tänkte att vi får löpa linan ut. Hon har själv bestämt det. Vi for till coop på eftermiddagen och Nova fick välja en leksak bara för att hon varit så duktig. Det blev 3 leksaker...*ler*  Hon fick bestämma vad vi skulle ha till middag och senare på kvällen så fick hon sitta uppe lite extra länge och mysa med oss. Vi åt lite chips och drack dricka. Sen la hon sig och somnade utan ett pip. Både jag och Martin var lika förvånade. Tänkte att hon vaknar kanske på natten och ångrar allt men nej, hon sov lugnt hela natten. Jag är sprickfärdig av stolthet över att hon har klarat det så galant. Trodde det skulle bli svårt att få henne att sluta men hon ville det självmant. *imponerad* Hon somnade lika lätt i kväll som i går.

Ett ordspråk på vägen...

"Goals allow you to control the direction of change in your favor."
Brian Tracy


Så var det helg igen...

Det blir inget umeå för mig. Ska mysa med Nova och Martin hela helgen. *längtar*
Önskar er en fin helg!

Aha upplevelser...

Som jag nämnt i tidigare inlägg så har jag börjat läsa Bran Tracys bok 100 nycklar till framgång. Den mannen vet verkligen att sätta ord på det man undrat över. Jag och våran coach Micke hade ett möte i fredags där vi pratade igenom en massa saker om jobbet. Kände mig taggad efteråt och jag har läst flera kapitel i Brians bok under helgen. Kom till jobbet i måndags med nytt självförtroende och ett jäklar anamma och dagen gick strålande. Tänkte att nu har det lossnat. I går gick det inte alls lika bra till en början. Började känna det gamla tvivlen direkt och jag blev så arg på mig själv tills jag insåg att det räcker inte med att säga till sig själv att man är bäst en gång. Man måste upprepa det om och om och om igen. Flera gånger om dagen om man så måste. Kom i håg att det är DU som är bäst på det DU gör.
När jag kom hem i går så kändes det bättre. Sista timmarna hade jag bra samtal och jag var nöjd med dagen. Jag fortsatte att läsa Brians bok efter att jag lagt mig och jag fick en stor aha upplevelse. Det var som om just det kapitlet handlade om den här dagen. Så här stod det:
"Det bästa sättet att nå framgång är att vara klar över målet men flexibel i sitt sätt att uppnå det.
En ständigt återkommande känsla av motstånd och frustration är ofta en indikation på att du handlar på fel sätt. När helst du känner att du får ut för lite av dina ansträngningar är det dags för dig att stanna till ett ögonblick och ompröva din plan."
M a o, i stället för att bli nere och besviken på sig själv för att man inte lyckas, stanna upp ett tag och fundera ut vad det är man gör fel. Tänk ut nya strategier och var beredd att ompröva och förändra ditt tillvägagångssätt och kom i håg, Allting räknas! Det stod så mycket bra i just det är kapitlet så det slutade med att jag låg och läste högt för Martin. Så fort jag har läst ut den så ska han läsa den oxå. *s* Rekommenderar verkligen den här boken till alla. Finns som pocket på bokhandeln för 69 kr. ;)

Ups and downs...

*Mår äntligen bättre efter att kuren med antibiotika är slut.
*Nova har ramlat och slagit ut en tand. *aaaaj* Det gick bra men hon har en stor glugg.
*Kalkylen blev ok men det är dyyyrt att bygga hus. Fått liiiite kalla fötter. Väntar nog in tomterna som släpps i stan nästa år så hinner vi spara mer.
*Vi gjorde en enorm gryta med gulasjsoppa a´la Martin i dag. Mycket god!!!
*Båten är klar för vintervilan. *vemod*
*Det regnar och blåser. Höstigt värre. *brrr*
*Jag kommer inte fara till umeå till helgen. Känner att jag behöver vara mer med Nova. Har pysslarnas träff sista helgen i oktober att sikta in mig på i stället. Känns bättre att vara på hemmaplan.
*Pratat med pappa i telefon. Saknar dig!
*Packat bort en kasse med Novas urväxta kläder. *lite vemod* Det är roligt med alla framsteg men ändå lite vemodigt för jag tycker det går för fort.

Nu ska jag gå och tända lite ljus och mysa med min familj. Önskar er alla en fin vecka! *kram*

Veckans ordspråk:

Omnia vincit amor.

Antibiotika...

Är inte roligt. Behövligt och väldigt bra att det finns men biverkningarna är inte skoj. Har fått njurbäckeninflammation och äter en starkare variant och magen har gjort uppror. Vaknade i dag och var alldeles yr och det känns än. Får nog gå till jobbet i dag. Inte så smart att cykla när man är yr.

För övrigt så är huvet upp och bena ner. Har dock roliga nyheter till er:
*Hade samtal med chefen och coachen i går och jag ska få mer hjälp och support och dom har sänkt min budget för att minska pressen på mig. Det kändes mkt fint och dom förstår att jag har det lite tufft nu. Har köpt Brian Tracys bok 100 nycklar till framgång och har bestämt mig för att nu jä**ar ska jag bli bättre. Trivs ju egentligen bra med jobbet när det går bra, det är när det dippar som det är jobbigt. Måste bara se till att dipparna blir färre och färre. Vet ju oxå att dom kunder jag har är nöjda och min inlösningsgrad är mkt bra.
September gick bättre än augusti och det är ju oxå positivt. *ler*

*Luleå kommun har släppt tomter i sunderbyn. Dom har lite knepiga regler med tomterna där, man får inte bygga högre än 4,5 m, husen ska ha ingången mot gården (inte utåt mot vägen) samt att alla husen ska vara faluröda. Har tidigare alltid tyckt att falurött är fint men jag vill inte bli tvingad till det. Förstår att dom vill ha det enhetligt just där men jag vill gärna kunna bestämma lite mer själv.  Martins bror Johan och hans tjej målade sitt hus falurödfärg fast svart och det är så snyggt!! Dom har iofs ett funkishus och där passar svart väldigt bra. Ett vanligt hus är det nog inte lika fint på. Kommunen släpper tomter på kronan efter nyår och där tror jag inte att reglerna är lika hårda. Personen på kommunen som vet hur det blir där var inte inne nu när jag ringde så jag ska prova igen efter kl 13.

*I morgon ska jag och Martin ha ett möte med 
smålandsvillan för att få fram en kalkyl på drömhuset! Har iofs inte hört så många kommentarer från Martin än ang just det här huset men jag vet att han gillar den öppna planlösningen. Ska bli intressant att träffa säljaren och få veta om vi har råd eller inte. Hittade den här bloggen i går och jag läste igenom alla inlägg i går kväll och har fått jättemycket tips och ideer.
Tack snälla du för inspirationen! Väntar med spänning på hur det går med trappan. Jag har ingen aning om vi kommer att bygga just det här huset men jag har redan inrett det. *fniss* Har oxå sett det irl och det var som att komma hem. Finare hus får man leta efter.

Nu ska jag fixa lite lunch och efter kl 13 ska jag ringa kommunen igen. *spännande*
To be continued....

Veckans ordspråk...

Att städa efter barn
är som att skotta medans det snöar.
Okänd

Ordet smutsig...

har fått en ny betydelse....
image375
Så är fin var Martin och hans motorcykel när dom kom hem till byn i lördags. *s*
image376

Jag, Nova och farmor lekte tafatt ute på gräsmattan tidigare på dagen...
image377
image378
image379

Hade tänkt scrappa när vi kom hem i lördags men vi kom hem så sent. Gick över till Josefin i stället som hade tjejfest och det var mycket roligare. Tack tjejer! Kul att sitta och surra och fnittra med er.

Jobbade extra i går men jag hade lika gärna kunnat stanna hemma. Börjar bli less på att jag aldrig blir bra nog. Tyckte att det gick så bra i början och jag var så glad för att äntligen var det nåt jag var duktig på. Men nu är det som att jag fastnat i nån ond spiral av nåt slag och jag kommer inte ur den. Nackdelen med mitt jobb är att man kan verkligen mäta på alla möjliga slags sätt hur bra man är....eller inte är vilket är fallet med mig. Tycker inte om att känna mig sämre än dom andra. Får nog av det på annat håll. Vill inte vara bäst heller men jag vill gärna ligga bland topp 10.

Nova är på dagis nu så det är tyst och tomt här hemma. Tänkte sätta mig ner och scrappa lite och hoppas på att inspirationen kommer.