Snart nytt år...

Tänkte passa på nu när sista dagen på 2006 är här att delge Er mina funderingar och löften inför 2007.

Jag hoppas
att nästa år blir lugnt och bra.
att vi får vara friska.
att jag mår bättre med mig själv.
att jag får mera regelbundet jobb som jag trivs med.
att vi kommer trivas i nya lägenheten.
att Nova blir blöj och nappfri och börjar prata mer rent.
att jag kommer i kapp med scrappingen.
att mina kommande kurser i scrapbooking går bra.

Mina löften för det nya året är dessa:
*Bli mer sund, träna och äta bättre. Dom sista kilona SKA bort!!
*Leka mer med Nova. (jag är världens tråkigaste mamma när det kommer till att leka)
*Bli en bättre och mer förstående sambo. ;)
*Scrappa mera och framför allt använda spillbitarna mer!! (köpstopp på allt utom cardstock, lim och glue dots, från och med 1 januari....)
*Få klart Novas första album.

Till slut så vill jag säga några ord till några av er:

Nova!    Du är solen i mitt liv och jag älskar dig mer än ord kan säga! Du gör mig så stolt varje dag och jag är så lyckligt lottad som har Dig som dotter. Puss o kram gosing!
Martin!  Mitt hjärta är ditt, härifrån till evigheten. Tack för att du finns och tack för att du älskar mig.
Mamma och pappa!  Ni vet knappt vad en blogg är men jag vill ändå säga att jag älskar er. *ler* Saknar er massor!
Svärmor och svärfar!  Tusen och åter tusen tack för all underbar hjälp vi får och fått. Ni är ovärdeliga!
Jonas!  Grattis på födelsedagen!!! Hipp hipp hurra för dig i dag!! Saknar dig brorsan! Kramis!
Jessie! Du kan aldrig ana så otroligt glad jag är över att vi har fått kontakt igen. Lilla gumman, så jag har saknat dig under alla år! Hoppas vi ses snart så jag får krama om dig!
Agnes!  Krya på dig vännen! Jag är så glad över att vi funnit varandra efter alla dessa år. Snart dags för bio igen va? *ler*
Milla!  Du är den bästa granne jag nånsin haft! Jag är mycket tacksam för vår vänskap.
Sofia!  Lilla gumman, hoppas förvirringen lättar snart. Saknar dig MASSOR!!! Puss o kram!
Isabelle!  Tusen tack för att du kikar in här och lämnar fina kommentarer. Ser fram emot att få se vad du scrappat hittils och jag hoppas det inte dröjer alltför länge. Jag saknar dig!
Anita H E!  Sender deg styrkekramar (vet ikke det norske ordet for det). Kom i håg at etter regn kommer sol! Finns her hvis du vill snakke.
Anette M!  Tror at det var du som sendte en kommentar tidligere i min blogg, takk for det och jeg synes det er artig at du "kikket" in. Send gjerne e-post adressa di. Hils familien! Klem!
Anette H!  Håper dere har fått julekortet og att du kikker in her en gang i blant. Vi må jo holde kontakten, ikke sant? Lover å bedre meg. :) Send gjerne e-post adressa di du også. Hils familien! Klem!
June!  Savner deg masse vennen min! Håper allt er godt med dere!
KamillaN!  Hoppas du har det bra med nya kärleken! Önskar dig allt gott min vän! Pussa Maxen från mig!
Siss!  Hoppas du kommer trivas med dagskiftet. Ge ungarna en stooor kram! Vi saknar er!
MariaA!  Tack för inbjudan till nyårsfest! Nu ska jag piffa till mig till kvällens James Bond fest! *fniss*
Alla bloggvänner!  Ett stort tack till er som kikar in här och lämnar fina kommentarer. Kram!

Till er och till alla andra jag känner vill jag få önska Gott Nytt År!!!










Klockan är 22.10...

...och Nova är vaken. Blivit väckt 2-3 gånger av raketer! *sur* Vet dom inte att det är i morgon som det är nyårsafton?!
Jag hann dock komma i gång bra med en dubbel lo som ni förhoppningsvis får se resultatet på sen. Jag var på väg att gå och lägga mig bredvid Nova nu men Martin, min älskade, sa att han skulle göra det så att jag kunde scrappa vidare. Puss på dig för det älskling!

För övrigt så är jag ganska förkyld så jag kommer nog inte sitta uppe så länge till men jag vill gärna få den här dubbel lo´n klar. *kliar i fingrarna*

Klockan är 19.05...

...och Nova sover! Slockade som ett ljus tjugo i. Härligt! Nu ska jag scrappa!!

En fröjderfull jul...

Då var det över för denna gång. Vi kom hem i går och vi har haft det så bra. Julafton var dock ganska hektisk. Det var spralliga barn, paket hit och dit, rim här och där, otåliga barn, god mat, tomten, ännu mera paket, ännu mera rim, trött liten tjej och matta föräldrar. *s*
96028-166
Nova fick mycket fint i sina paket: Skidor, doktorväska, kläder, pussel, böcker, filt, spel, stol  o badkar till dockan, kortlek, smycken, cd, hårpynt m.m.
96028-16596028-168
Jag fick presentkort på lindex av min käre sambo så när vårnyheterna kommer ska jag dit och shoppa. *ler*
Filippa fick ett dockhus och så här glad blev hon för det:
96028-167

Tror att Novas favoritpaket var doktorväskan. Vi har fått turas om att vara sjuka och få bli omplåstrade av henne. Kläderna är en julklapp från kusin Filippa m.fam.
96028-169
Vad har ni för planer på nyårsafton? Vi ska äta middag med goda vänner vilket jag ser fram emot.
Håller som bäst på att förbereda mina nyårslöften för löften måste man väl ha? Hur gör ni?
God fortsättning!

Nova pratar med sina tomtar...

96028-16496028-163
När vi skulle pynta lite till jul så hamnade 9 av 10 tomtar i Novas fönster och där sitter hon och pratar med dom varje dag. Försökte smygfilma henne i dag men hon kommer alltid på mig och så blir hon knäpptyst. *s*

Vill med detta passa på att önska Er alla en riktigt God Jul! 
*kram*

Liten makeover...

Vad tycks? Är inte helt överens med färgerna än så jag ändrar kanske igen senare. Provar så här en stund så får vi se. *ler*

3 adventsfavoriter...

...dock väldigt försenade men bättre sent än aldrig. *ler*
Först ut är julskivan jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Den har som sagt gått varm varje jul sedan jag köpte den julen 99 i Norge. T o m Nova gillar den. Hon går själv och stoppar i skivan i spelaren och sätter på. Hon gillar att vi dansar till den. Härliga unge!
96028-160
Nr 2 är mitt stativ för julkort. Sätter fram den tom till varje 1:a advent och när julen närmar sig så fylls den på allteftersom.
96028-161
Nr 3 är Novas julkudde. Hon fick den när hon var 1 vecka gammal av farmor och farfar. Tycker den är så söt och den ska fram varje år till 1:a advent.
96028-162
Det var mina 3 adventsfavoriter. Vilka är dina?

Mitt senaste pyssel...

Det här lilla julpysslet är det senaste jag gjort. Tog lite tid innan jag kom på vad jag skulle göra med mitt envelopealbum. Man viker i hop det när det inte är framme och knyter ett band om men nu är det ju jul och nu ska det fram så det syns. Jag har ställt det i bokhyllan. I varje ficka så är det en lite mini lo instoppad. Jag har dragit fram varje mini lo så att ni ser vad som finns i varje ficka.
96028-147
96028-15096028-149
Martin och jag när vi var små. Mina kort är tagna 1974 (min första jul) och Martins är från 1980. Han var 4½ år och världens sötaste lilla pojke. *ler* Nova är lik mig när jag var liten.
96028-15196028-152
Novas första jul, 2003. Se så liten hon var! En månad och 2 dagar gammal och hon sov stort sett hela dagen.
96028-15396028-156
Julen 2004. Jag, Martin och Nova firade ensamma där vi bodde i Norge. Det var faktiskt väldigt lugnt och mysigt med bara oss tre. Medans Nova sov middag så tog vi fram alla julklappar och la dom under vårt lilla träd och när hon vaknade och fick se det så blev ögonen stora. Vi tänkte att hon skulle få öppna ett paket men det slutade med att vi öppnade allihopa! Vi kunde inte hejda oss. *s*
96028-15496028-158
Nova var lucia för första gången 2005. Vi åkte till farmor och farfar och lussade. Har skrivit ner sången Det strålar en stjärna. Namnet Nova betyder ju ny stjärna.
96028-15596028-157
96028-159
I sista kuvertet är det en liten lucka. Kunde inte bestämma mig för vilket kort jag ville ha med så därför blev det så.
Papperen är från Tiimari. Banden från Åhlens. Cardstock Bazzill. qk fonts: Marisa mini och phoebe skinni mini. Fonten på sångtexten är monotype corsiva. Övriga dekorationer är vitt garn, brads, öljetter, qk fancy hinges, ren-, julgran,- och snöflinge stans, qk heart, prima flowers.

Vad ska man tro?

I dag när jag hämtade Nova från dagis så var korten klara. Barnen blev fotograferade i november och nu så fick man se resultatet. Nova var jättefin och kortet såg perfekt ut. För perfekt. Dom har retuscherat henne! (stavning?) Min första tanke var att oj, så fint kort och hennes eksem syns ju inte. Men sen kom dom andra tankarna. Varför gjorde dom så? Är hon inte söt nog med sina eksem? Trodde verkligen fotografen att vi inte skulle vilja ha korten om det syntes? Detta samhälle som vi lever i, där alla ska vara perfekta och om nån inte är det så ska det retuscheras bort och fixas. Nova har eksem. Punkt slut. Det är så hon är. Varför får det inte synas? Förra vintern såg hon mycket värre ut runt ögonen och hon fick höra hela tiden hur ful hon var runt ögonen. Jag sa i från att säg inte att hon ser ful ut. Hur kul är det när hon blir så pass stor att hon förstår vad det ordet betyder? Man behöver inte säga nånting alls. Jag behöver ingen påminnelse. När jag var liten så var mitt eksem 100 gånger värre än var Novas var/är. Undrar vad andra människor sa om mig?

Vi var på 3-års kontroll i dag. Allt var bra förutom Novas tal. Vilket jag visste mycket väl på förhand. Hon är sen med att prata. Alla har sagt att ta det lugnt, det kommer när det kommer. Det är normalt ändå. Men det är det ju inte. Hon ska få remiss till logoped och dom ska kolla upp att hon hör ordentligt och att det inte är några fysiska hinder för hennes prat. Vi ska få lite tips och råd om hur vi ska göra.

Jobbig dag.

Tredje advent

96028-146

Det är -15,6 grader ute, blå himmel och en liten sol försökte nå över trädtopparna men orkade inte utan började gå ner igen. Vi har varit ute och lekt och nu är Nova hos sin kusin Filippa och leker och jag njuter av en kopp kaffe och lyssnar på mc music christmas från -99. Det är min favoritjulskiva och den går varm varje december hos oss. Har helt glömt av Millas utmaning från tidigare den här månaden om att fota 3 julfavoriter. Den här skivan är nog en av dom. Jag ska komma på de andra två så ska jag tala om för er. Min julinspiration har ju som bekant inte varit av det bästa slaget men det är på väg att bli bättre. Jag har fixat lite julklappar och julkort och bakat litegrann. Ser fram emot att få fara hem till byn på lördag och att få bli ompysslad av mina underbara svärföräldrar. Att fira jul i sunderbyn hos dom är lugnt och skönt och det är god mat, god dricka värme och gemenskap. Mycket godis, skämt, skratt och lite julklappar skadar inte heller. *ler*

Trots mina bekymmer med jobb och diverse annat så känner jag trots allt en enorm tacksamhet.
Jag är tacksam för att Nova och min familj är friska och mår bra.
För att Martin fått nytt jobb, som jag hoppas innerligt att han ska trivas med.
För att jag bor där jag bor. Iofs ska vi flytta till en annan lägenhet men som tur är så är det i samma område. Jag får behålla dom underbara grannar jag har. *ler*

Jag hoppas och tror att 2007 kommer att bli ett bra år. Det känns som att bara jag får ett fast jobb så kommer allt annat att ordna sig också. Hoppet är det sista som lämnar en sägs det.

 


Seeeg blogg!

Senaste veckan har bloggen varit otroligt seg och inlägget jag skrev i måndags kunde jag publicera först i går! Nu verkar det dock som att allt är som vanligt igen.

Har sagt upp den här lägenheten och skrivit kontrakt på den nya. Känns otroligt spännande och kul och jag längtar efter att få sätta i gång med rensning och packning. Älskar ju att organisera och fixa sånt. Man har ju flyttat några gånger så man har vanan inne. *ler*

I dag har jag letat julklappar på stan. Ska skicka en stor låda med paket med bussgods i morgon så jag måste få allt klart. Varför väntar man alltid in i det sista? Varje år så är det likadant! Ett enda julkort har jag scrappat. Resten då? Har beställt julkort på postfoto som inte ens kommit än! *suck* Den enda gång jag varit väl förberedd inför julen var året jag väntade Nova. Då var allt klart i september typ. Sen har det bara gått utför. *s* Martin skulle ordna några grejer också på vägen hem och sen så får vi packa i kväll. Hoppas bara jag inte glömt nån.

I går var vi på vårt första dagislussefirande. Det var så mysigt och barnen var så söta. Nova stod andäktigt där framme med fröken och dom andra när dom sjöng. Tog med mig systemkameran och fotade med i går så jag har inga bilder att visa än. I dag ska vi till farmor och farfar och lussa så jag ska ta några bilder med digitalkameran då.
Hade tänkt åka dit i går men Nova var så trött och somnade på soffan så då stannade vi hemma i stället. Det är inte lätt att vara liten. *ler*

Roliga nyheter...

...har jag att berätta för er. Nu är ni nyfikna va? *skrattar* Ok, här kommer det:

1.Först och främst så måste jag berätta att Nova är frisk igen efter en veckas förkylning, feber och hosta. Känns skönt. Inge kul när dom små liven är sjuka.

2. Martin har fått ett nytt jobb!! Börjar det nya jobbet i mitten av januari. Bättre tider och bättre lön. Är jätteglad för hans skull om än jag ska erkänna att jag tyckte det var lite orättvist i början. Här går man och söker alla jobb som finns typ och han får det utan att ens ha sökt det. Nån som känner nån som känner nån och vips så hade han ett nytt jobb. Ett jobb som nästan var som gjort för mig. *skrattar* Nåväl, det dyker väl upp nåt till mig snart oxå.

3. Vi ska flytta! Japp, har hittat en jättefin och mysig tvåa på nedre plan 2 hus bort härifrån. Lägenheten vi har nu är alldeles för dyr så vi har letat länge efter nåt annat och nu dök den här upp. Den är stor för att vara en tvåa så vi får fint plats. Mitt scraprum försvinner förstås men det är det faktiskt värt. Nova är dessutom så stor nu att hon låter bli mina saker. (för det mesta i af) Ena förrådet är så stort att man får in ett litet skrivbord och hyllor i det så man kan ha det som kontor/scraphörnaom man vill. Jag ser verkligen fram emot att få flytta. Har varit lite orolig för ekonomin nu när man är arbetslös och bor dyrt så det känns bra att vi har hittat nåt annat. Första mars får vi nyckeln och det ska bli så kul!! Efter nyår nu så ska jag börja rensa ännu mer i röran och börja packa det som är i källaren och sånt. *glad*

4. Vann pappersförvaring på scrappiz. En av tjejerna där lottade ut sin förvaring som hon inte ville ha längre och jag tog en lott på den och vann! *GLAD*

Allt känns lättare och bättre nu. Med Martins nya jobb och en billigare lägenhet så känner jag mig inte lika pressad att hitta ett fast jobb. Jag har ju faktiskt mina hemliga uppdrag och diverse småknäck så jag ska var tacksam. Det finns alltid dom som har det värre. Måste bara påminna mig om det när allt känns tungt.

Försökte få in det här inlägget i går kväll som jag lovat men bloggen har krånglat. Få se om det går bättre nu. Kram på er!

Champagne på kylning...

...eller rättare sagt, mousserande vin för jag har inte råd till äkta champagne. I kväll ska vi fira med trerätters middag och goda drycker. Om allt går väl så har jag en rolig nyhet på måndag. *hehe*
Nej, jag är inte gravid och nej, jag har inte fått jobb förutom en vecka i januari då jag ska göra samma sak som jag gjorde v.46.
Det här är nånting helt annat och nåt som jag tycker ska bli jättespännande. *ler mystiskt*

För övrigt så är Nova på bättringsvägen efter att ha varit förkyld med hosta och feber i en vecka. Har inte fått så mycket pysslande gjort så i helgen har jag mycket att göra. Martin är ledig lör-tis så jag hoppas på att få en del gjort. Om Nova får vara frisk så ska vi på kalas på söndag hos goda vänner och det ser jag fram emot.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg och på återseende på måndag! *ler* 

Inspirationen är på väg...

...för vem blir inte glad av att se den här gosingen?
96028-144
Den här nallen sitter på Novas julstrumpa. I morse tog jag fram julglasen och julporslinet, tände ljus och värmde tomtegröten jag gjorde i går kväll. Jag och Nova hade en mysig frukost tillsammans. Dessvärre så blir ju aldrig korten så bra inomhus. Antingen blir bilden för ljus eller för suddig och mörk.
Men men, mysigt hade vi.
 96028-145
Efter frukosten tog vi fram allt julpynt så nu är det juligt värrre här. *ler*
Mest i Novas rum då förstås. Alla mammas små julfigurer står i hennes fönster.
Nova är förkyld och hemma från dagis i dag. Får se hur hon mår senare. Vi kanske ska baka lite om hon orkar. Det går ju vattkoppor lite varstans här så jag förväntar mig nästan att se några prickar på Nova närsomhelst. Hon hade lite feber i helgen så det kan vara nåt på gång.
Otroligt nog så fick jag pyssellust i går kväll och började på nåt trevligt. Sätter in en bild när jag blir klar.

Grått och trist...

Det är första advent i morgon och jag har inte det minsta gnutta julkänsla. Har hängt upp några stjärnor och en julgardin så att Nova får det lite mysigare. Själv tycker jag att vi kan lägga ner allt vad julen heter. Det är inge roligt längre. Jag har inga pengar, inget jobb och inte ens nån pysselinspiration. Var på ännu en intervju häromveckan men det sprack. Naturligtvis. Hur kunde jag tro nåt annat liksom? Börjar bli jävligt trött på att gå arbetslös medans andra får jobb serverade på silverfat. Vad är det för fel på mig? Känner mig så gammal och värdelös. Har försökt hålla modet uppe så gott det går men nu får det snart vara nog. Jag är less, less och åter less. BLÄHHH säger jag bara.
96028-143