Bra flyt

Just nu känns det som att jag har ett bra flyt i nästan allt. Mina dagar i storstan gav mig ny energi och kraft och jag längtade tillbaka till jobbet. Mässan med klubben tuffar på och nu är det bara 2 veckor kvar. Måste erkänna att jag är lite nervös inför allt och tänk om vi glömt nåt? :) Nåväl, Martin är inställd på att jag är borta fre-sön i princip och jag ser fram emot att träffa alla goa pysslare.
Jag har firat min födelsedag och det har varit jättekul. Är med i en födelsedagsswapp på klubbens forum och jag har fått så mycket fint! Se här bara:

Jättefint kort och tjusiga band samt en chestnut roan fluid chalk. (Nova hjälpte mig att öppna paketen och fluid chalken ramla ur ett paket men jag tror att det var ur detta. :) Tack snälla Veronica!

Från Anna U fick jag snygga brads, jättefin blomma och tickets vilket jag har önskat mig länge. (fast jag tror jag glömde skriva det på önskelistan så du lästa mina tankar där) Tack snälla du!

Från Cornelia, Sussig, Kristin och Ullebulle fick jag en massa underbara saker: bokmärke, akrylfärger, pärlband, velvet ribbons (supertack!), rubons, chestnut roan fluid chalk och träbokstäver, vände visst N fel ser jag nu. :D Tack snälla ni!

Från Carina fick jag en ny hörnavrundare som jag länge önskat mig. *jippi* Tack snälla du!

Från Lena fick jag välbehövliga skärblad till min Fiskars och chestnut roan som man aldrig kan ha för mycket av för jag använder det typ jämt! :D Supertack!

Tjusiga chipboardbokstäver av Emma. Längtar tills jag får måla dom med mina nya akrylfärger. Tack snälla du!

Sen så har jag fått mycket annat fint också som denna underbara blombukett av min mamma och ena bror.

Underbara tulpaner med pengar till nåt till huset, från mamma (igen), pappa och alla mina syskon med familjer.
Jag fick av min älskade Martin ett presentkort på valfri belysning hos Massive .
Underbart halsband gjort av lilla gumman.

Mera vackra blommor av Johan, Åsa, Filippa och Herman.

Läckra handdukar av svärmor och svärfar samt dessa snygga gardiner och kuddar:


Krukboken fick jag av David. Den blir perfekt nu till våren. *gnuggar händerna av förtjusning*

Detta urgulliga fågelmatarhus fick jag av min goa vän Madde md familj.
Sen fick jag ett jättefint halsband och champagne av svärfars kusin Sofi och hennes man.
Jag är supernöjd med allt! Tack så jättemycket! *glad*

Morgonpigg och rask

Sitter och väntar på flygtaxin. Jag ska till Stockholm och besöka huvudkontoret i 2 dagar. Det ska bli jättekul att träffa alla irl som man inte träffat på länge och vissa man har mailkontakt med nästan varje dag har jag inte sett alls. *spännande*
Jag ser fram emot den smarriga hotellfrukosten i morgon oxå. Bye bye diet liksom. *fniss*
Trodde jag skulle få svårt att somna igår för man har så mkt i huvet som man vill hinna prata om och jag låg och funderade på om jag glömt skriva ner nåt. Å vips så sov jag visst och sen var kl 04.10. Hade ställt den på halv men vaknade före klockan och då var det lika bra att kliva upp. Nu sitter jag här färdig och väntar. Solen är på väg upp och det är ljusare än jag trodde. *härligt* Undrar hur det är i storstan? Det är verkligen en härlig tid vi går i mötes med ljus och värme. *lovely*

Min födelsedag...

Är i morgon den 17 och jag längtar efter att få öppna paketen i födelsedagsswappen. Flera på jobbet har redan grattat och gamla kollegor har ringt och grattat vilket känns jättekul. Tänk att dom kommer ihåg mig! *glad*
Jag ska köpa tårta till jobbet i morgon. *mums*  Vi kommer fira här hemma på lördag eftersom vi jobbar i morgon samt har vårt första föräldramöte på skolan och det vill man ju inte missa för allt i världen. *spännande*
Om nån av er vill komma och fika på lördag på dagen så är ni varmt välkomna! *kram*


Tapetseringen klar!

Se så fin tapeten blev! Nu fattas bara lister och lite piffing så är det klart. :)

Määhää!

Det är jag i ett nötskal det och när man får höra det från flera håll så måste det ju stämma. Fast igår blev jag även kallad diktator och det var ju nåt nytt. :/ Å andra sidan, så förvandlades jag till det dära määhäät igen och vågade inte säga emot på det sätt jag önskade. Jag vek undan som vanligt och jag är en sån som aldrig har svar på tal förrän 1 timme efteråt ungefär. När både min chef och sambo säger till mig att jag måste bli tuffare och säga vad jag tycker så är det inget roligt när man får skit för det i slutändan. Då drar man sig ju för att säga nåt. Jag försökte säga min mening gällande en grej som jag tycker är viktigt, just för att ingen ska bli sårad, men i slutändan så är det jag som sitter där sårad. Det som var mest jobbigt var att Nova var med och hörde allt och såg mig ledsen efteråt och det ville jag inte. Tror dock hon är för liten för att förstå men jag fick några konstiga frågor efteråt och hur lätt är det att förklara för en 5 åring varför andra är sura på hennes mamma?
När jag kom hem på tok för sent och skulle göra middag så var middagen redan klar. Martin, som skulle tapetsera tillsammans med en kompis, ställde sig och gjorde maten klar först. Då fick jag ju nästa ångestattack. Här skulle dom fixa i sovrummet och så var han tvungen att göra middag först. Som tur var så har jag en förstående man och jag fick en härlig kram som jag behövde. Han sa att jag skulle inte ta åt mig så mycket av det som hände. Alla kan inte gilla det man gör och det som ändå betyder mest är oss och det här sa han och syftade på huset. Å det har han ju rätt i men det känns ändå jobbigt. Vad jag än gör så blir det fel på nåt sätt. Jag ska nog hålla tyst och låta andra få som dom vill men då blir jag ju det dära määhäät igen som jag inte vill vara. Bah! Hur man än vrider och vänder sig så sitter arselet bak.


Melodifestivalen...

Helt klart så vann rätt låt eller hur?! Blev lite orolig där ett tag men när svenska folket sagt sitt så blev det rätt!

Scrappat!

För första gången på länge...
Försök ignorera den illgröna duken. Den är inte så grön irl. :)




Jag har skrivit ut fotot på canvas.
Scrapliftat av: Camilla Ekman och den inspirationskällan hittade jag i senaste nr av Scrapbooking m.m. Fotot på Nova är taget av min vän
Milla. Tack snälla du för detta underbara foto som jag aldrig kommer att kunna se mig mätt på.

Nästan klart....

I går kväll blev vi klara med måleriarbetet förutom sockeln under garderoberna. Där ska det målas en eller två gånger till.
Nu fattas bara tapeten, lister och nya dörrhandtag och sen det bästa av allt då, piffet! :)

Måleriarbetet påbörjas...

Nova hjälper såklart till...

Martin och jag målade sist ströket igår kväll vid 22 tiden. Martin är verkligen snabb med rollern. *imponerad* Det har varit skoj att få vara hemma tillsammans i två dagar och fixat här hemma.

Vitt, jämnt och fint!

Väggen bakom där sängen ska vara är bara målad en gång för där kommer tapeten upp inom kort.
Jag har kikat i kataloger och på nätet efter snygga gardiner, kuddar och överkast. Vi ska köpa en snyggare lampa till taket och snyggare sänglampor. *spännande*
Förhoppningsvis så blir det tapetserat inom de närmaste dagarna så vi kan sätta upp lister och göra det sista i helgen. Sen ska det städas och inhandlas snygga "piff" grejer.  *glad*
Jag är fortfarande krasslig men så länge man slipper huvudvärken så är jag glad. Nu ska jag göra mig i ordning och fara till jobbet. Önskar er alla en underbar dag!

Trött och krasslig

Förkylningen är seg och jag känner mig jättetrött. Slocknade på soffan tidigare ikväll. Man är ingen kvällsmänniska längre. Vi har i af fått lite gjort idag. Nova väckte mig kl 7. Både hon och jag har blivit väldigt morgonpigga på sistone. :)
Efter en lugn morgon med frukost tillsammans så for vi alla till logopeden. Nova har gått där en gång per år sen hon var 2 1/2 och nu var det sista gången. Nästa år är det skolan som tar över om hon behöver hjälp. Det gick dock väldigt bra idag och logopeden tyckte inte det var nödvändigt med återbesök. *glad* Nova var så duktig idag och svarade fint på alla frågor. Jag är så stolt över henne. Efter logopeden så körde vi Nova till dagis så vi kunde göra ett ryck hemma.

Martin slipade väggarna i sovrummet först och sen hjälptes vi åt att grundmåla alla väggar. Detta för att det då är lättare att se om man måste spackla mera. Vilket vi eller rättare sagt Martin måste. :( (Jag är inte mycket till hjälp när det gäller spackling.) Tyckte synd om han för han är ju så noga och han är så envis och vill klara av det själv. Min goa händige karl! Han blev besviken förstås att det inte blev bra från början för han har spenderat så många timmar med spackel och slipen. Det återstår att se i morgon om det blev bra.
Den här renoveringen tar längre tid än vi trodde och ändå hade jag med i beräkningen att det skulle ta tid. Däremot hade jag inte beräknat att jag skulle bli förkyld.
Vi är lediga i morgon och jag hoppas verkligen spacklingen blev bra ikväll så vi kan måla det som ska målas i morgon och sen är det bara tapeten kvar. Sen jobbar vi båda och Martin jobbar helgen också. Undrar när vi blir klara? Å andra sidan, det är bara så otroligt mysigt att sova bredvid Nova att det gör mig ingenting om det dröjer länge tills vårt rum blir klart. Separationsångest? Ehh....ja!

Renoveringen pågår...

I helgen är både jag och Martin lediga så tanken var att jobba stenhårt med renoveringen. Tyvärr har jag dragit på mig en envis förkylning och känner mig inte i toppform. Dessutom så gick det inte så bra som vi hoppades
så lusten försvann lite...Men men, skam den som ger sig.

Spackling pågår...

Nova var riktigt duktig med spackelspaden. Det är kul att hon vill vara med och hjälpa till. Visst ser ni "snickarvästen"? Hon hade snickarhandskarna på sig ett tag också då hon och Martin hjälptes åt bära ut lister.

Ja, och vad gör jag då tror ni? I går hjälpte jag till att spackla men idag är svärfar här och 3 pers därinne är 1 för mycket så jag pysslar på med annat. :) Nova är hos en kompis och leker så jag har det ganska lugnt.

Vi har bestämt oss för vilken tapet vi vill ha och det är denna:

Hittade tyvärr ingen större bild men ni får ju ändå se det färdiga resultatet sen. :)
Tisdag och onsdag är jag och Marti lediga så jag hoppas tapeten hinner komma tills dess så vi får upp den då. En vän till oss ska hjälpa till med själva tapetseringen då varken jag eller Martin gjort det tidigare. Förhoppningsvis hinner vi med en sväng till IKEA också och kika på nytt köksbord. Känns så spännande det här! :)

Heja Grycksbo!!

Daniel Tynell vann vasaloppet igen! Hurra!
Grattis Daniel!
Ps. Daniel är min gamla klasskompis lillebror. Ds

Mässa 2009

Missa inte årets pysselmässa som går av stapeln 4-5 april i Luleå. Mer information hittar ni på Pysslarnas blogg
Välkomna!

Renovering

Nu har vi äntligen börjat i vårat sovrum. Vi kände efter julen att nu är det dags att fortsätta renoveringen och vårat sovrum är först ut. Då vi fortfarande inte lyckats bestämma oss vars kaminen ska stå så får vi vänta med vardagsrummet.
Vi är riktigt seriösa här och det duger inte att bara smälla upp en ny tapet utan vi har rivit väggen mot badrummet för att kunna isolera och sätta upp gipsskivor i stället. Älvsbyhus isolerar inte innerväggar och det märks. Det är lyhört här så vi har bestämt att varje rum vi renoverar nu så ska vi göra samma sak.

Nova river tapet. Hon tyckte det var jättekul och hjälpte till massor. Det som var blått var målad easy cover och den är lätt att riva av.

Martin laddar med en snus innan arbetet fortsätter.

Vi började riva tapeter även på denna vägg innan vi bestämde oss för att riva den istället.

Badrummet är på motsatt sida. Skivorna ser fläckiga ut men det är tydligen några specialskivor för badrum. Det är inte spånskivor där som dom vi rev ner.

Isolerat och gipsskivor på plats. Jag har en sån händig karl! *kääär* *fniss*
Nu gäller det bara att bestämma oss för en tapet....men innan vi kommer så långt så ska allt spacklas och slipas. Man märker verkligen att ljudnivån är lägre. Skulle bara vilja ha bättre dörrar också men det blir en annan gång.
Alla möbler utom köksbordet och cdhyllorna är sålda. Vi har under tiden lånat stolar av svärmor och svärfar och ärligt talat är dom sååå snygga att jag skulle önska vi alltid hade såna. :)
Ett litet fyrkantigt lack bord från IKEA är vårat temporära soffbord för tillfället och de flesta böcker och annat innehåll ur tvmöbeln och bokhyllan är nerpackat.