En händelserik dag...

Gårdagen började inte så bra. Jag åkte på magknip och det så rejält att jag fick ringa efter Martin till slut och fara till doktorn. Har haft känningar av samma magknip tidigare men då har gått över innan jag hunnit till doktorn. Den här gången höll det på i 1½ timme! Kunde knappt gå nerför trappen och ut till bilen men när vi väl kom fram till vårdcentralen och jag fick lägga mig ner där så gick det över lika fort som det kom. Jag gick in dubbelvikt och efter 15 minuter gick jag ut som vanligt. Doktorn trodde det var njursten eller sviter efter blindtarmsoperationen jag hade för 17 år sen. Det blir visst alltid ärrbildningar efter operationer som kan krångla efteråt.
Huvva, otäckt var det i allafall. Stackars Nova som fick se mamma ligga dubbelvikt på golvet och grina av smärta. Konstigt att det kommer och går så plötsligt. Nåväl, jag fick mediciner som jag ska ta om det händer igen.  Hjälper det inte så får jag fara in till doktorn.

Efteråt så for jag och Nova till farmor i sunderbyn. Vi åt lunch och på eftermiddagen så tog jag med Nova till lekparken vid sjukhuset efter tips från mina påhittiga grannar. ;)
Det fanns så mycket där att det var svårt för Nova att veta vad hon skulle börja med. Hon sprang hit och dit fortare än jag hann med. Här kommer lite kort från äventyret:

lekparken4

Klättra, klättra....mamma hjälp!

lekparken9

Får väl klättra in här i stället då....

Lekparken1

Tut tut nu kör jag!

lekparken5

En kort sekunds eftertanke....

lekparken3

Åh, vad finns det därnere då?

lekparken2

En ratt här oxå?!

lekparken8

Snurra fort fort....

lekparken7

Gunga, gunga, nej, där bort finns nåt roligare! Upp, fort fort!

lekparken10

Hrmmm, den här var lite konstig, gunga upp och ner och till sidan. Nä, vidare till nästa leksak!

lekparken11

Klättra klättra lite till....

lekparken12

Hej, hej, här är jag!

lekparken13

Hur funkar dom här då?

En tråkig förmiddag men en rolig eftermiddag.


Å solen den skiner...

över luleå varje dag. Vilken sommar vi har/haft. :)
Min arbetsdag i måndags gick jättebra. Kul att få göra nåt nytt. Synd att det bara var 1 dag.
För övrigt har det inte hänt så mycket. Jag och Nova åkte in till stan i går en sväng. Jag hade ett möte och som tur var så somnade Nova som beställt och sov hela mötet. :)
Martin jobbar på som vanligt. Hans tider är lite ändrade nu pga ombyggnad på hans jobb som måste bli klart till 1/10. Ingen skiftgång längre utan nu är det varje dag från 7 på morgonen o så länge han orkar. Stackaren!
Nåväl, thats all for now folks!


Jag ska jobba i morgon!

Japp, i morgon ska jag på jobb. Dock bara 1 dag men det är ju ett jobb! *ler* Jag ska fara runt på några affärer och kolla priser för Ica sverige. Det ska bli intressant och kul och framförallt spännande att få göra nåt annorlunda. Man har varit hemma länge nu så det är nog dags att göra nåt annat.

Om två veckor börjar Nova på dagis. Måste erkänna att jag sliter lite med ångest. Ska jag bara lämna min lilla tjej där och helt främmande människor ska ta hand om henne?! Huvva!!
Nåväl, när hon väl är inskolad så ska jag försöka hitta ett jobb som varar mer än 1 dag. Frågan är vad det blir för nåt. Fortsättning följer....*ler*

Förkyld

Vår lilla prinsessa har blivit förkyld. Märkte i natt att hon sov oroligt och att näsan verkade tät. Vi har alla sovit dåligt i natt. Stackars liten. I dag verkar hon iofs pigg förutom att näsan rinner. Får hoppas att det inte blir värre. Martin var ute och åkte mc med sina kompisar igår och dom filmade varandra lite. Nova har suttit och tittat på det nu på morgonen. Pappa wroom wroom säger hon och vill se om och om igen. Snacka om pappas flicka. *ler*
Det regnar ute och det känns lite trist. Vi ska fara och handla på en liten stund och sen blir det nog till att vara inne i dag. Har tänkt att Nova ska få scrappa lite. Får se hur det går. *fniss*
Det ska börjas i tid!


En heldag på stan

Med min goa unge hade jag i går. Vi tog bussen in och gick och kikade. En del shopping blev det oxå. Köpte 2 tröjor till Nova och 2 till mig. Var på åhlens och handlade smart förvaring:

Förvaring

Ett stålstativ med handtag och plats för 10 fyrkantiga eller runda glasburkar. Jag valde fyrkantiga. Jag slaktade mina ljusmanschetter häromdagen och ville ha en fin förvaring till dom. Glasburkarna kostade bara 10 kr st och stålstativet 40 kr. Egentligen är den här avsedd för kryddor. För att locken skulle sitta bra så skar jag med skalpell bort kryddhålen så att bara kanten satt kvar. Det syns ju inte när locken sitter på. Kom dock på att jag behöver flera så det blir en till vända på stan i veckan.

Annan smart förvaring hittade jag på Tiimari:

Förvaring2

En "låda" med 2 lådor. *ler* I den nedre har jag mina stansar och i den övre chipboard. Jag ska köpa en till sån här låda. Kom på att dom passar fint i min rullvagn. Jag håller som bäst på att organisera om mitt scraprum. Mera bilder kommer senare. Tror jag måste flörta med min snälla granne om lån av kamera. Hennes tar bättre bilder, speciellt inomhus.
Hann även med att handla födelsedagspresent till Novas kusin Isabelle som fyller 12 den 25. Nu gäller det bara att skicka i väg det så det kommer fram i tid. *ler*

Måste bara visa...

Häromdagen var Nova extra trött. Hon somnade på sin häst framför teven! Stackars liten, mamma var förstås framme med kameran.

Nova sover

Ser fram emot att få scrappa denna bild. Undrar vad titeln blir? *ler*

Är hösten här nu?

I dag blåser det kallt och det är bar (!) 18 grader varmt. Vi har ju blivit bortskämda här uppe i norr med värme de senaste veckorna så det känns ovant med kyligare väder. Men att hösten och vintern är på väg är ju ganska oundvikligt. I går hade jag och Nova besök av Filippa och tjejerna fick glass på balkongen. Beklagar kvaliten på korten. Min gamla skruttiga digitalkamera är värdelös. (vi skyller på kameran, inte fotografen, eller hur?)

Filippa o Nova äter glass

Tjejerna hade oxå sina vovvar med sig och dom måste såklart vara med på bild.

Filippa o vovven

Nova o vovven

Min kamera är ju lite seg på att ta korten så därför är det lite "fartränder. *ler*




Vilket väder!

Nu har vi haft knallblå himmel och strålande sol i över en vecka. Helt underbart!! Den här sommaren har verkligen varit härlig. Här kommer några bilder från ett somrigt luleå:

Vackra luleå

Flottningen

Häromdagen var jag och Nova till flottningen i sunderbyn och badade. Älven låg spegelblank och det var jättevarmt i vattnet. Underbart!

Nova badar

Martin och Nova läser leksakstidningen.

Nova och Martin i solstolen

Det går åt mycket glass på balkongen.

Nova och Martin på balkongen

Har fått låna Camillas kamera ett dygn för att testa hur hennes är. Planerar att köpa en ny själv så det är bra att få prova hur hennes är och den är verkligen jättebra! Blir jättefina kort!
Satt på golvet i köket hemma och tog massor med kort på Nova i olika färger och följande kort blev bäst tycker jag:

Nova och nappen

Underbara unge! Jag älskar dig!!!

Några flera alster...

Dom senaste veckorna har inspirationen verkligen flödat känns det som. Det har varit så otroligt kul att sitta i mitt nyrenoverade scraprum. Ska ta kort här sen och visa er.

De två första är från en dubbel lo som jag gjort om när Nova var i bensbyn hos sina kompisar Thea och Maja. Nova stortrivdes där och dom lekte länge i sandhögen. Fast höjdpunkten var nog glassen på studsmattan. Maja hade precis lärt sig gå och rultade efter dom stora tjejerna. Så sött!


Nova i Bensbyn

Pappren här är bazzill, basic grey junkitz. Brads från tiimari.

Nova i Bensbyn

Den andra är en lo till mitt minialbum som är i storlek 15x15 cm. Nova satt och tittade på bolibompa en kväll och såg så trött och sliten ut. Mamma elak var förstås fram med kameran. Stackars liten! *ler*

Papperen är bazzill,  det prickiga vet jag ej, prima got flowers, grön tråd tiimari, brads basic grey (tror jag) Rub ons heidi making memories

Trött o sliten

Den sista lo för i kväll är från när Nova, jag, mamma, syrran och hennes kille var på hägnan i gammelstad. Nova sprang omkring på scenen dom har varv på varv. Snacka om att ha benen fulla med spring!

Hägnan

Papperen här är basic grey, bazzill. Forever flowers, grön tråd tiimari, loopy brads, band köpta på krumelur umeå, fonten är quickutz olivia

Vilken helg!

Hej på er alla och hej mammis om du har hittat hit!! Många kramar speciellt till dig!!

Fredagen blev jättebra. Vi for till stan och Nova fick gå på tivoli och åka karusell. Har dessvärre inga bilder för jag ides inte dra med min stora klump till kamera. Måste verkligen köpa en ny snart. *ler*
Vi hade tänkt äta middag ute men med tanke på tidigare erfarenheter med att ha Nova med på restaurang, så for vi hem och beställde hem pizza i stället. (När vi var i stockholm på semester och var på restaurang så for Nova som en skottspole hit och dit när hon ätit klart. Vi fick turas om att gå kvarteret runt med henne. Inte speciellt avslappnat och lugnt att äta ute med den fröken nej. )
Det var så varmt och skönt på fredagskvällen att vi satt ute på balkongen och åt. När Nova ätit klart så var det bara för henne att gå in och leka så kunde vi sitta lugnt kvar.

Efter middagen så la vi Nova och jag gick ner till grannen Camilla för att hämta Novas hatt och en docka som hon glömt. Camilla sitter då ute och njuter av ett glas rödvin så jag blev kvar där och vi delade en flaska och pratade om ditten och datten. Mycket trevligt! *fniss* En annan granne kom ner och pratade en stund och vi blev bjudna på fest hos henne på lördagskvällen.

Lördagen var vi ute i sunderbyn hos farmor och farfar. Vi lekte och Nova badade och Martin meka hoj. Efter en god middag så for vi hem. Hade tänkt på den där festen men stannade hemma och sorterade mina papper, garn och band i stället. *ler* Kan väl säga att formen inte var den bästa efter fredagskvällen.

I dag så fick jag en lång och härlig sovmorgon. Martin tog Nova och for till byn. Jag satt på balkongen och åt frukost i lugn och ro och nu sitter jag här och uppdaterar er. Ska ta bussen till stan om 25 minuter och gå runt och kika lite själv. Vilken lyx va? *ler*

Kramar till er alla!


Gjorde 2 lo`s i går...

som jag blev väldigt nöjd med:

Martin
Den första lo jag gjort med bara Martin. Han är ju lite macho den karln så det går ju inte att sätta dit en massa blommor och sånt tjafs. *ler* Försökte göra den lite tuffare med rivna kanter, chalks, skruvbrads etc etc. Papperen är crate paper, my memories, KMA city scapes, bazzill. Texten är från sången En sån karl. 

kusiner
Den andra lo är på Nova och hennes kusin Filippa. Dom är verkligen bästisar dom där två och Filippa är så mån om Nova. Det värmer mitt modershjärta att Nova har Filippa.
Papperen är bazzill och tiimari, stickers från creative imaginations.

Äntligen fredag!

Ja, så var det då äntligen fredag. Solen skiner, det är varmt, Martin är ledig hela helgen och det är lulekalaset, så vi ska på tivoli med Nova i dag. Kan det bli bättre än så? *ler*

Jag har städat hela lägenheten, dammat, tvättat och strukit tvätt så nu kan man slappa lite i helgen. Martin ska nog ut och åka mc och jag ska städa bland mina scrapprylar. Har haft jätteinspiration i över en vecka och jag ids inte städa när man är mitt uppe i skaparglädjen.

Ska köpa några fler album när jag är nere på stan i dag. Har framkallat så mycket bilder på sistone att jag måste ha flera album. Jag scrappar inte alla kort jag har. *ler*

Nu ska jag gå och göra lunch till mig och Nova. Sen blir det nog en tur ut i lekparken.

Hoppas ni alla får en underbar helg! Kramar!

Mammas blomsterflicka!

Mammas blomsterflicka!

Hej på er och välkommen till min blogg. Efter att ha funderat fram och tillbaka i ett halvår har jag nu bestämt mig för att börja blogga. Tycker det verkar vara ett roligt sätt att låta familj, vänner och bekanta följa med på vad som händer här hos oss. Min stora hobby är scrapbooking och på detta vis så kan jag lägga ut bilder på mina alster här i stället för på olika scrapsajter.

För att uppdatera er lite om vad som händer här just nu så kan jag berätta att Nova mår bra och växer så det knakar. Hon har mer eller mindre slutat sova middag så hon somnar vid 19.30 på kvällen och sover till ca 8.30 på morgonen. Vi håller på för fullt med potträning och det går lite upp och ner. Vissa dagar går det jättebra och andra dagar mindre bra. *ler* Kommer att lägga ut flera bilder på henne så att ni får se hur hon växer.

Hon har oxå börjat prata mera. Det kommer både 3 och 4 ordsmeningar. Så roligt att se henne utvecklas. Skulle vilja ha henne filmad hela tiden så man kunde gå tillbaka sen och se hur det var. Man glömmer så fort. Hon är nu 2 år och 8 månader och ska börja på dagis den 4 september.

Martin jobbar på som vanligt och jag har bara ett litet extraknäck. Funderar på att börja hålla kurser i scrapbooking. Har lyckats få några av mina grannar intresserade så jag får öva kurs på dom först. *ler*

Fotot ovan är taget av min granne Camilla. Tack till dig för att du inspirerat mig att börja blogga och tusen tack för all hjälp!

Här i vackra luleå skiner solen och det är jättevarmt så vi åker till stranden nu så det här är allt för den här gången. Ha det så bra!