Stolt storasyster!

Grattis Filippa som äntligen har blivit stolt storasyster till lillebror som kom natten till fredagen och grattis till Johan och Åsa som har blivit stolta föräldrar till en son!
image370
Nova är världens stoltaste kusin oxå! (ville inte titta in i kameran)
image371
Och här har vi en mkt stolt farbror...
image372
...och faster....Åh, så gott han luktade och så mysigt det var att få hålla i en sån liten bebis igen. Kan inte fatta att Nova var ännu mindre när hon föddes!
image374
3 generationer...farmor, pappa och son...
image373

En alldeles vanlig torsdag...

Solen skiner och det känns skönt. Sitter på jobbet och försöker skriva det här inlägget mellan samtalen så det kommer väl antagligen ta halva dagen. :)
Humöret känns bättre, saknar mamma förstås men det känns bättre. Tack för alla uppmuntrande inlägg och sms som jag fått. Ni är så gulliga!

Veckan i övrigt har gått bra. Jag har haft mkt trevliga lunchdejter 3 av 4 dagar. Först med Eivor i måndags och det var verkligen jättekul att få träffa henne igen! Så länge sedan sist! Tisdagen satt jag hemma och scrappade. Terapiarbete. *s* Tog mig hela dagen att få i hop en dubbello och den är fortfarande inte klar men jag ska fortsätta i helgen. Onsdagen hade jag och Nova sovmorgon och jag lämnade henne på dagis vid 10.30 och cyklade sen bort till porsö centrum där jag träffade Agnes för en trevlig lunch, som alltid. Hon och jag har nämligen lunchdejt minst en gång i månaden och det är så trevligt att sitta och surra med henne. :)
I dag kom min gulliga vän Linnea på besök. Vi gick igenom lite klubbgrejer först och så fixade jag lunch och vi surrade om både ditt och datt. Visade mina senaste alster och fick beröm och det känns alltid lika kul.
Känner mig lyckligt lottad som har såna fina vänner.

I morgon är det fredag och vi ska ha after work på jobbet. Våra respektiva är oxå välkomna så Martin ska följa med och Nova ska sova hos farmor och farfar. Ser fram emot en rolig kväll med Martin. Speciellt med tanke på att vi har sovmorgon på lördag...

I helgen är det cybercrop med
klubben och jag har tänkt sitta en stund på lördag kväll. Förhoppningsvis även en stund på dagen och har jag tur så kommer även Linnea en sväng på kvällen. 
Söndag ska jag jobba extra. Sista dagen på månaden och jag måste få upp budgeten. Håll tummarna för att går.
Nu är klockan 18.30 och solen är på väg ner och det har tagit mig 3 timmar att få i hop det här inlägget. *s*
Ha en fin helg!

Deppig...

Känner mig låg i dag. Mamma for hem i går och det känns så tomt utan henne här. Det är jobbigt att bo så långt i från varandra. Det har varit så kul att ha henne här och hon har hjälpt mig med en massa som bara mammor kan. Sytt gardiner (eftersom jag är kass på det), sytt överkast till Nova (kan inte sy sånt heller), kommit med goda råd ang en massa grejer som vi pratat om. Synd att tiden går så fort.
Nova började på dagis vid nio så nu sitter jag här själv och deppsurfar och det ekar tomt i lägenheten. Den enda fördelen med den här dagen är att jag äntligen ska få träffa Eivor och Kevin och äta lunch med dom. Evigheter sen sist. Bloggar mer sen när jag är på bättre humör för det har hänt roliga saker som jag vill berätta om men jag orkar inte nu.

Lycka är...

...när telefonsystemet på jobbet pajar och man får gå hem tidigare....och när man möts av en glad Nova som kommer springande när jag kliver innanför dörren...och att få sitta bredvid henne och mysa framför bolibompa...och att få baka bröd tillsammans... och att få läsa godnattsaga och ligge bredvid henne tills hon somnar...Det är lycka!
Till sist vill jag rikta ett stort tack till telia som klippte fel kabel! ;)

En till...

...utmaning som jag fick av grannen Milla är att blogga om nåt gulligt/romantiskt som man har i badrummet. Fick stå länge och fundera för i vårat badrum är det bara tråkiga nödvändiga saker och om än grejen jag valde är nödvändig så tycker jag ändå att det gulligt...
image369
Våra tre tandborstar i samma kopp, tillsammans. Mamma, pappa och barn.
Det gulligaste som finns i vårat badrum.

Blev utmanad...

av min granne Milla och hon ville jag skulle uppge mina 3 favoriter just nu. So, here goes:
image366
Min superfina nya mobil...
image367
Mina sköna tofflor...
image368
Min söta lykta som jag har på bordet. Älskar hösten för då får man tända ljus och mysa.
Det var mina 3 favoriter just nu. Vad är dina?

Lite pyssel...

... som jag gjort under veckan...
Den första är inspirerad av min granne Milla. Hon gjorde tidigare en lo med bilder på där dom bor och jag ville göra en likadan. Nu har vi iofs flyttat så jag måste ju göra en till bara jag tar mig ut och tar några nya foton från utsidan. *s*
image361
Den andra är en dubbello om Novas första cykeltur på sin nya cykel som hon fick i våras.
image362
image363
Den tredje är en lo om MIN nya cykel som jag oxå fick i våras....känner ni igen er? Så fort nån köper nåt nytt så vill jag oxå ha. Martin köpte ny mobil, so did I. Nova fick ny cykel, so did I....:)
image364
Slutligen en lo om underbar vardagslyx....En härlig kopp kaffe och en pralin...*mums*
image365

En utmaning...

Jag har blivit utmanad av min kära vän Eivor  och så här funkar det ....

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget
blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler.
I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn.
Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på
deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Här är fakta / vanor om mig...

1. Jag dricker 3 koppar kaffe per dag.

2. Jag slår på datorn direkt efter frukost.

3. Jag är otroligt morgontrött.

4. Jag funderar mycket.
 
5. Jag ser mindre och mindre på TV, jobbar i stället. 

6. Jag älskar att scrappa.

7. Jag borde träffa min vänner oftare.

8. Jag lever i en vardag med -jag måste, - jag ska, - jag borde men får ändå inget gjort.


Det var lite fakta från mig, jag utmanar: Jessica Emma P Maria Carin
Kram och hej från mig!

Doften av grönsåpa...

...känner man nu i vårat hem. Har bytt sängkläder, dammsugit varenda hörn, list, möbel och golv. Skurat golvet, badrummet och tvättat kläder. Nu känns det rent och härligt. I går kväll var det fotboll på tv och jag tycker inte att det är lika kul med landskamper som med premier league så jag scrappade i stället. Kände ingen lust alls egentligen men jag tänkte att jag provar väl. Drog fram alla grejer och satte mej och en timme senare var den här klar:
image356
image357
Blev mycket nöjd faktistk. Det är ju skitkul att scrappa bilder om sig själv, i af när man är liten och söt. *s*
image358
Sen gjorde jag klar den här om min bror som jag började med under scrapträffen i umeå(!). Ville hålla den enkel så att fotot kommer till sin rätt. Under är en bild på dikten som Siv Andersson skrivit. Älskar hennes dikter.
image359
image360
Slutligen en lo som jag oxå påbörjade under träffen i umeå men som jag inte alls blev nöjd med. Gjorde om den helt i går och nu känns det mycket bättre. Vid midnatt var jag tvungen att slita mig från skapandet och packa i hop allt och försöka sova. Ville hellre fortsätta scrappa! Tog en evighet innan jag somnade, för att sen bli väckt av Nova som var snuvig och ville sova hos oss. Vid 5 höll jag på att ramla ur sängen så då gick jag in till Novas säng och la mig i stället. Fick sovmorgon men känner mig ändå seg. Nova har blivit förkyld och Martin är på väg att bli sämre. Lite dålig tajming eftersom mamma är på väg men vad gör man. Hoppas jag klarar mig själv bara.
Lovat Nova att vi ska scrappa senare så jag lägger nog ut flera alster senare. Ha en underbar söndag! *kram*

Fredag!!

Jippi! Så var det fredag igen. Solen skiner i dag med fast det blåser surt. Men vad gör det? Känner mig glad och förväntansfull. Det gick lysande på jobbet i går och det känns så skönt. Tänk vad ett snack med darlingen gör.

Måndag morgon kommer mamma hit och ska vara här i två veckor. Ser verkligen fram emot att få umgås med mamsen ett tag. Kul för Nova oxå för hon får vara hemma från dagis om hon vill.

Ett litet ordspråk på vägen och det här ordspråket borde jag själv läsa mer än en gång: 

 
Tillfället får inte försummas.
Ett precis likadant besöker oss sällan två gånger.
F. de Voltaire

Ha en trevlig helg folkens!

En helt vanlig torsdag...

Solen skiner och det är varmt ute för en gångs skull. Har varit riktigt höstigt och tråkigt länge nu. Har följt Nova till dagis och sitter hemma ensam. Känns tomt. Martin har nämligen varit hemma mån-ons med en envis förkylning. Om än han har varit krasslig så har det ändå varit mysigt med lite mera vi-tid. Dagarna rusar förbi så snabbt och helgerna är alltid full med diverse grejer som man inte hinner under veckorna. Inte lätt att hitta tid bara för oss två mer än en timme på kvällen när jag kommit hem från jobbet.
Den här veckan har vi haft sovmorgon alla tre. Ätit frukost tillsammans och efter att jag följt Nova till dagis så har jag och Martin suttit och pratat om ditt och datt. I måndags satt jag och scrappade nästan hela förmiddagen och när lunchtid närmade sig så gjorde Martin iordning pasta med en jättegod sås gjord på räkor och fisk. Lyxigt för mig att få lunchen tillagad och Martin är så himla duktig på att laga mat. 
Sen var det dags för mig att fara till jobbet och Martin hämtade Nova. Hon har haft det jättekul på dagis den här veckan med så korta dagar. Tänkte först att hon skulle få vara hemma men hon ville till dagis så då fick hon det.
Tisdagen var lika härlig. När jag kom hem tisdag kväll så hade Martin gjort i ordning varma mackor och the. *glad* Iofs på beställning men ändå. *fniss* Det hade lika gärna kunnat bli vanliga mackor och ett glas mjölk.
Jobbet har gått trögt för mig under hela augusti och den här veckan har varit lite småjobbig oxå så vi har pratat mkt om det och är det nån som kan peppa mig så är det Martin. Jag måste skärpa mig och bli tuffare. Är en riktig mespropp och en sån kommer ingenstans här i livet. *ler*
Nog med svammel från mig i dag. Solen skiner som sagt och jag ska fara in till stan en sväng innan jobbet.
Känner mig så glad och tacksam för min underbara familj. Älskar er!

Helgens bravader...

Var på klubbens scrapträff i helgen och så roligt har jag inte haft på länge. *s* Först tjejmiddag med ett härligt gäng på fredagskvällen. God mat och dryck och en massa skratt. Sen var det dags på lördag morgon att bege sig till lokalen och scrappa. Fick inspiration till tusen när jag var där och jag gjorde ett minialbum och 2 layouter. Helgen gick alldeles för fort. Ni ser mer bilder från träffen på Annelies blogg eftersom batteriet på min kamera tog slut. Inspirationen höll dock i sig och i går gjorde jag 2 layouter till. Här ser ni resultatet från helgen: Först framsidan på minialbumet jag gjorde. Har skrivit ut alla foton jag tagit med min gamla mobil. Dålig kvalite på bilderna  men ändå en kul grej tycker jag.
image340
image341
image342
image343
image344
image345
image347
image348
Å här kommer första 12x12 layouten jag gjorde och det är en till min b o m.  Är numera häktad totalt på cuttlebugen och dom fina swirls man kan göra med qk revolution dies så nu har jag gjort slag i saken och beställt en egen bug! *superglad*
image349
Även denna är till  min b o m.
image350
Å en till...
image351
Min första jul som firades på 3 (!) ställen.
image353
image354
Å slutligen en layout om min morfars pappa och hans andra fru. (morfars mamma dog när han var liten)
image355
Ja, det var det hela. Tack för en underbar helg tjejer!