Dan före dan...

Efter att ha rusat runt som en galning i några dagar och gjort sill, kokat surkål, handlat, städat, slagit in julklappar, bakat och försökt kurera mig från en otroligt jobbig förkylning så känns det som att jag äntligen kan pusta ut och ta juleferie! Ferie är det norska ordet för semester men semester för mig känns som sommar och sol så ferie är ett bättre ord både när det gäller sommar som vinter. Sommerferie, höstferie, juleferie, vinterferie(sportlovet) og påskeferie. Ordet ferie passar som till allt, ungefär som töy. (sukkertöy, syltetöy, sengetöy osv...) :)
Jag trodde att det skulle bli svårt att känna den riktiga julkänslan i år. Vet inte varför. Kanske för att det har varit ett jobbigt och händelserikt år eller för att vi inte kommer fira jul i vårt nya hus som jag hade hoppats på. I dag när jag for till storheden för att ordna det sista (as always) så slog mig tanken, fan (ursäkta språket) jag har ju julkänsla! Jag kände riktigt hur förväntningar och glädje sakta fyllde kroppen. Å jag blev glad! För jag vill inte vara en bitterfitta (ursäkta språket) på julen. Det är ju barnens tid och jag vill så gärna att Nova ska få en härlig jul som hon minns länge. Hon har önskat sig en robothund. Det är typ det enda hon pratat om länge, ja, en sån och walkie talkies (?) och i dag hittade jag en robot hund. Hoppas bara det är just den hon vill ha. I kväll efter att hon lagt sig så ställde jag mig i tvättstugan och slog in alla hennes paket och jag längtar efter att få se hennes ansiktsuttryck när hon öppnar paketen. Min älskade lilla dotter!

Vi vuxna ska vara så vuxna i år och bara köpa ett enda paket. Alla köper ett paket och sen blandar vi i hop dom och så byter vi. Så alla ska få ett paket var och det innebär oxå att det man köper ska passa alla. Hrmmm,  inte lätt kan jag säga. Jag hittade till slut en julklapp. Nåt som man gärna vill ha själv men aldrig unnar sig. Vad Martin hittat på i sitt paket har jag ingen aning om. För en gångs skull (hoppas jag) så har han själv köpt nåt och inte skickat svärmor.

Min karl är det mest oromantiska som går i ett par skor just nu. Förutom första åren då. Då var han minsann drömmannen när det gäller romantik. Skrev dikter och jättegulliga sms och julklapparna jag fick var så omsorgsfullt inslagna och innehållet var så fint. Sen med åren så rann allt ut i sanden. Som tur är så är jag ganska romantisk fortfarande (hehe, jag försöker i alla fall!) men med tanke på hans ekonomiska sinne så köper jag ingen gullig julklapp (som han ändå aldrig vill ha för han byter allt jag köper åt han) utan jag letade runt på youtube efter den perfekta sången i stället. Så, min älskade Martin, även om du aldrig kollar min blogg, this one is just for you:
Å till alla mina bloggläsare så vill jag önska er en riktigt härlig God Jul och ett underbart spännande Gott Nytt År! Kram Anna!

Oj, det här är ju skoj!

Nu har jag äntligen lärt mig hur jag får in den lilla rutan från youtube så här kommer en till favorit från Kurt. Följande sång sjöng han under idol tävlingen och jag tycker han gör den så otroligt bra!

Här är en till bra låt:

Wohoo!

Jessie!! Jag kan!! :) Titta neråt så får du se!

Ljuvlig

Har nog visat er denna förut men jag tycker den är så bra så här kommer den igen. Få se nu Jessie om jag får till det här så bra som du. ;)

Fjärde advent

Wow, vilken bloggare jag är va? :) December har varit en mkt hektisk månad och förutom första adventhelgen så har varje helg varit fullspikad med planer och veckorna fyllda med jobb och dagis. Till råga på allt så har vi varit sjuka hela familjen. Nova fick först förkylning, sen Martin och så jag. Så nu sitter jag är med tät näsa och hosta och det känns som om jag ska nysa hela tiden. Mkt drygt! Men, nu är det i allafall jullov och det är hett efterlängtad. Hela hösten har varit intensiv med husköp, flytt, nytt dagis och en massa jobb så det ska verkligen bli skönt med 3 veckors ledighet.
I morgon ska jag och Nova baka, städa och det blir nog säkert en sväng till stan oxå. Tisdag ska jag göra surkål, sill och revbensspjäll. Julafton kommer vi tillbringa hos mina svärföräldrar. Ingen jul i vårt nya hus m a o. En besvikelse för mig naturligtvis men hellre att jag är det än att en hel familj är det så då får det bli så.

Jag har tänkt hinna göra en massa under ledigheten som att vara med Nova, scrappa, fixa hemma och umgås med vänner. Nyårsafton ska vi tillbringa med goda vänner och det ser jag fram emot. En och annan fest är oxå inplanerad under ledigheten. Sen blir det förhoppningsvis några trevliga reor att se fram emot. Det som ska bli extra skönt är att få tillbringa mer tid med Nova. Det känns som om jag knappt sett henne på sistone. Så här såg hon ut på årets dagisbild:

Titta så fin min tjej är! Jag är så stolt över henne!
Nu är det dags att gå och sova. Mycket att göra i morgon.