Snart midnatt...

Ett dygn kvar av detta år. Undrar hur 2008 ska bli? Har tittat tillbaka på 2007 och det här året blev lika bra som jag hoppats på. Vi har varit friska, jag har fått jobb, Nova har blivit både blöj och nappfri och pratar för fullt. Vi trivs fint i nya lägenheten.Scrapkurserna gick jättebra! Jag har dock inte kommit ikapp själv med scrappingen. Ligger långt efter men det är tur, man är aldrig sysslolös. Dom där envisa kilona dröjer sig kvar men pytt pytt, man kan inte få allt här i livet. *s* Några nya löften blir det inte i allafall.

Har fått tillbaka min kamera och jippi, den verkar funka mkt bättre nu! Här kommer några bilder från julafton...
image447
En go liten tomte vid namn Herman...
image448
Alltid lika goa Filippa....
image449
Tomten kom i år med...
image451
Öppna paket som Filippa hade rimmat till...
image452
Läsa ännu mera rim och skratta så man kikna....
image453
Nyblivna fru Frishammar med en mycket trött Herman som somnade ifrån allt ståhej....
image454
image455
Stolta flickor som klarade av sina nya pussel...
image456
Nova fick bl a pärlor, 2 smyckeskrin, halsband, ringar, massa fina kläder, pussel, scrapbookingkit (naturligtvis!), böcker, dockkläder, dockskåpsmöbler, halsduk, ny overall, 2 barbies...
image458
Men det bästa av allt: En alldeles egen SHREK baby!!
image461
När den sena kvällen kom var Nova glad men mkt trött...
image463
Vi har haft en lugn och skön jul och ser fram emot ett lugnt och skönt nytt år.

Surprise de luxe...

I går eftermiddag så var vi bjudna på lille Hermans dop i gammelstads kyrka. Vi hade köpt en fin liten "min första bok" bok till present och jag hade gjort ett kort, som jag faktistkt blev väldigt nöjd med och såklart glömde fota. Vi kom till kyrkan strax före 15 och det var bara familjen som var bjudna. Jag hade videokameran och min gamla systemkamera redo. Det visade sig dock att batteriet i videokameran var nästan slut och att jag hade glömt ta med extra film till kameran, hade bara 13 bilder kvar. Det var ju en evighet sen man hade den gamla goda analoga kameran med sig på nåt. Sitter där på stolen och muttrar över att jag glömt ta med extra film när det plötsligt dånar mendelsohns bröllpsmarsch ur orgeln. Minns att jag tänkte lite snabbt att det var väl ändå inte rätt melodi till ett dop...när jag vänder mig om och ser Johan och Åsa och inser att dom ska gifta sig oxå!!! *chockad* Snacka om att vi alla blev överraskade. Filippa hade en gammelrosa jättesöt liten klänning på sig och Åsa hade en enkel men elegant vit klänning och Johan var stilig i kostym. Lille Herman var bedårande i sin blåa dopklänning. Jag satte ändå i gång videokameran men efter 1 min la den av. Hade velat filma allas miner när dom insåg att det var bröllop oxå. *ler*
Det var ett mycket fint bröllop och som alltid så är det så rörande på bröllop så jag (och alla andra damer närvarande för den delen) grät i kapp. Förstörde ju make-upén helt! *s* Efter själva vigseln var det dop och Herman skrek högt när han fick vatten på huvet men döpt blev han. Filippa fick dagen till ära också ett till namn eftersom Herman fått tre förnamn så ville även hon ha det och det blev Amanda.
Efteråt så for vi hem till Johan och Åsa där det blev dop/bröllopsmiddag. Vi kom hem vid midnatt och Nova somnade 00.30 helt slutkörd och jättetrött. Hon sov till 10 i dag.

I dag är det dan före dopparedan och vi har lite smågrejer kvar att ordna men sen far vi till sunderbyn för att fira jul i lugn och ro med Martins familj. Känns underbart att vara ledig i två veckor så jag ska verkligen njuta.
Vill med detta passa på att önska alla mina bloggläsare en riktigt God Jul!  *kram*


Snart jullov...

I morse vaknade jag av att två goa armar kröp runt min hals och en röst som viskade, älskar dig mamma. Man kan inte börja dagen bättre. Nu är det fredag, klockan är snart 14.30, 1,5 timmar kvar tills jag får gå hem och hämta Nova och jullovet börjar! *längtar*
De senaste veckorna har varit intensiva, som alltid i december. Att man aldrig lär sig att göra allt i god tid. *s*
Fick i allafall ett glädjande sms i dag och min kamera är tydligen lagad och klar för avhämtning. Hoppas den funkar bättre nu.

Det ska verkligen bli jätteskönt med lite ledighet. Känns som om batterierna är urladdade och jag går på sparlåga. Har inte scrappat på länge och jag har köpt ett startpaket i scrapbooking till Nova i julklapp och jag ser fram emot att få sitta med henne och pyssla i lugn och ro.

Nu ska jag jobba järnet sista timmen här, ha en skön helg!

Sista veckan!

Nu börjar sista veckan innan julledigheten. Ser så fram emot att få vara ledig med Nova och Martin och få ladda batterierna lite. I dag ska jag posta julkorten, jo jag vet att jag är sent ute men ska man göra 37 julkort så tar det tid. Jag och Nova satt hela förmiddagen i går och på kvällen och gjorde julkort. Var och shoppade de sista klapparna som oxå ska skickas söderut. Hoppas alla hinner få dom före jul.

I fredags var jag på julfest med jobbet. Vi var på teknikens hus och det var himla trevligt och kvällen tog slut alldeles för fort. Jag har så härliga kollegor och vi har det så kul tillsammans.

Nu ska jag ta mig en god kopp kaffe i lugn och ro innan jag ska fara till affären och posta brev och paket.

Verkligen på tiden...

...att blogga lite eller hur? Jag är så seg på det här i bland. Dagarna rusar och vips har det gått en vecka. Dags att informera er om allt spännande som hänt sedan sist vilket är massor:
-Novas 4 års kontroll är avklarad med högsta betyg. Fick mycket skryt av Lisbeth på BVC. Hon tyckte Nova var en så fin tjej. *stolt*
-Inte hittat nån ny bil. Cittran puttrar vidare än så länge.
-Martin har varit förkyld.
-Har haft tillgång till bilen då Martin var sjuk så det var bara å passa på att köpa julklappar. Köpt så fina grejer till Nova. *spännande*
-Jobbet gick väldigt trögt förra veckan. Griniga kunder vilket i sin tur gjorde mig grinig. När fredagen kom kände jag mig i upplösningstillstånd. Som tur var fick jag besök av min goda vän Linnea så jag fick tankarna över på annat. Vi hade fredagsmys med Nova och Linnea fick läsa sagor. *ler*
-Stressig julklappsshopping med svärmor på lördagen. På eftermiddagen var det kalas hos Novas kompis Andreas. Mycket trevligt.
-Ännu mera julklappshopping med svärmor på söndagen. Sliter mitt hår i förtvivlan över min brist på fantasi när det gäller julklappar. Samma sak varje år. *bläää*
-Skickat allt som ska till dalarna med bussgods i dag. Skönt att få det avklarat. Hoppas bara mottagarna blir nöjda.

Ja, visst var det mycket spännande som hänt? *s*
Nu ska jag snabbt göra mig i ordning och sen gå på utvecklingssamtal med Novas fröken och sen vidare till jobbet. Hoppas verkligen den här veckan går bättre. Gillar inte den här jojokänslan.

Önskar er alla en trevlig vecka och glöm inte att lämna ett litet avtryck innan du går.

Veckans ordspråk:
Det är omöjligt att njuta helt av sysslolösheten om man inte har mycket att göra.
Jerome K Jerome

Onsdagar...

...gillar jag för då får jag och Nova sovmorgon. Måndagar och tisdagar måste vi upp senast 08.10 men resten av veckan får vi sova till 9 om vi vill. Visst är det då konstigt att klockan väcker oss mån-tis men resten av veckan vaknar Nova alltid före klockan? :) Nåväl, det är i allafall sköööönt att ha lugna förmiddagar med  massa mys. Det har sina fördelar att jobba kvällar. Jag har iofs inget socialt liv men pytt pytt. Bara Nova mår bra så mår jag bra.

Måndag igen...

Vars tar denna tid vägen? Känner lite smått panik över alla måsten jag aldrig hinner med. Nåväl, veckan som var gick ungefär så här:
* Vi är på jakt efter en ny bil. Cittran är lite för liten. Hittade en trevlig merca men den visade sig ha mindre trevliga fel så vi skippade den.
*Vi har varit friska och jobbat som vanligt och Nova har varit på dagis.
*Haft samtal ang min framtid på jobbet och kan ju säga att det känns lovande. *glad*
*Efter jobbet på fredagen så städade jag och Nova lägenheten och sen tog vi fram julpyntet. Kom på att jag saknar röda ljus. Var helt slut när kvällen kom. Allt gick i racerfart för att jag skulle hinna. Glömde mitt i all stress att ta kort. *sur* Kan man som scrappare begå större misstag?! Glömma ta kort! Hallå!
*Lördagen var det julpyssel med klubben. Det var mkt trevlig. Glömde naturligtvis att ta kort även där. Vi satt till ca 19. Tänkte fortsätta pyssla hemma men jag hyrde 2 filmer i stället. Ont i ryggen och kramp i handen efter att ha färglagt stämpelmotiv hela dagen. Nova sov över hos farmor och farfar eftersom jag inte visste hur länge pysslet skulle hålla på. Martin var på julgalan med sitt jobb.
*Sov till 10.30(!!) på söndagen. For till affären där jag köpte min kamera och klagade och självklart var det fel på den. Dom skickar i väg den och det dröjer minst 2 v innan jag får tillbaka den. Tur att man har sin gamla kamera kvar. Den tar fan bättre bilder inomhus och funkar gör den oxå. Sen hämtade jag Nova och vi åkte hem. Bakade en kastrullkaka lite hastigt för Novas kompis Wilma och hennes mamma kom på besök. Barnen lekte och busade och vi mammor pratade om ditt och datt. Mycket trevligt! När dom for så beställde vi en pizza till middag. Gott!
Sen var dags att städa, plocka, tvätta kläder etc etc. Alla j**la måsten hela tiden. Gissa vem som hade hangover hela söndagen? *muttrar*
Nu är det måndag, det har regnat i natt så det är grått och slaskigt. Passar bra till mitt humör. Nu ska jag äta lite pizzarester, ta en dusch och sen läsa lite inspirerande Brian T med en god kopp kaffe innan jag går till jobbet.


Veckans ordspråk:
Du kan inte flyga bland örnar
om du fortsätter att kackla bland kalkoner.
Zig Ziglar