Solig höstdag

Lördag morgon och solen skiner. Dock blåser det lite så det blir kanske inte så varmt ute. Min Spooky är på väg hit och vi ska ut på en morgonpromenad. Det ska bli skönt. Har ont i ryggen så det blir bra att få röra på sig lite. I går hade vi personalmöte och after work med jobbet. Jag var nykter och for hem vid 21. Himla skönt faktiskt att få vakna pigg och utvilad kl 7 på morgononen och inte vara bakis. :)

Martin och Ola lägger golv. Ett nytt golv igen den här gången. Det förra vi köpte visade sig vara
snett så vi lämnade tillbaka det och tog ett annat golv.
Något irriterande när vi lagt x antal kvadrat och sen fick bryta upp det igen. :(

Vi måste köpa en ny spis också för den gamla är trasig. Har inte kunnat laga mat på en vecka.
Det kostar att ha hus...


Matematik

Renoveringen går framåt. Martin har målat köksdelen klart och spacklat det sista på väggen bakom kaminen. Röret som ska förse kaminen med friskluft är monterad.
Tapeten har anlänt och är redo för uppsättning.
Tja, allt är nästan som vanligt... :)


Golvet är inköpt!

Och det blev såklart inte alls vad nån av oss hade tänkt sig från början...
90 m2, 14 mm ekparkett inköpt...
För bra pris för att kunna motstå. Å vi som inte ville ha ek...nån av oss... :) Men men, det är slipbart, varmare och mer hållbart samt att det är mer neutralt och lättare att hålla rent än ett laminatgolv i valnöt. 

Och sen har jag sett att dom har tjusiga innerdörrar på kampanj nu...
Och jag har ringt och kollat pris på sprutlackering av köksluckor...
Och vi har börjat tänka på ny bänkskiva...Jisses! Vars ska detta sluta?! :D Men kul är det.
Det som är extra skoj är att Martin var lika velig som jag när det gällde golvet. Han ville ju också ha ett i valnöt så vi har ringt varandra flera gånger idag innan vi kunde bestämma oss.
Till slut så skrattade vi bara åt våra ideér. Fan, det är härligt att skratta tillsammans!


Härligheter...

Fredag igen. Veckorna går ruskigt fort men nu ska vi njuta av ännu en helg. Novas vecka på skolan har gått riktigt bra vilket känns härligt. I går kunde t o m jag lämna henne där utan tårar.
Ett glatt vinkande i fönstret. Mammahjärtat är lugnt.


Måste få dela med mig en av senaste dagarnas största glädjeämne: Jag har fått dagtid 4 av 5 dagar!! *jublar* Känns jätteskönt! Torsdagar kommer jag jobba kväll och på fm hade jag tänkt träna.
Det är verkligen dags att komma igång igen. Har ju dag+helg träningskort så det passar ju bra.

 

I kväll har vi hyrt film och vi tänkte ha en myskväll framför tv. Nova ser just nu sin film, Mamma mu och Kråkan. När hon har lagt sig är det min och Martins tur och då är det Män som hatar kvinnor. Sen hyrde jag oxå Marley och jag samt The women. Haha, nu ska Martin få igen för att jag fick sitta och se Sagan om Ringen trilogin förra helgen. Hehe!  


Senaste nytt...

Renoveringen går framåt. Martin har visat sig vara en hejare på snickaryrket. Han har bytt trossbotten, kottlat(lagt nya golvreglar tror jag det var), lagt ny isolering och håller nu på med det sista innan det är dags att lägga det nya golvet. Vi har ännu inte bestämt oss helt men det blir valnöt och frågan är nu om vi ska lägga laminat eller köra på stortrumman med riktigt trägolv. Båda delarna har sina för och nackdelar. Jag insåg att det passar nog inte så bra med ett shabby chic old-kind-of-style golv i ett så pass nytt hus. Jag tror det kommer bli jättefint med ett nytt, lite mörkare golv. To be continued...

Skolan går bättre och bättre för Nova. Idag var första dagen som Martin kunde lämna henne där helt utan några som helst problem. Det har gått lite upp och ner och jag är glad att Martin är den som lämnar henne där. Jag pallar inte om hon gråter. Hela dagen blir förstörd för mig och det dåliga samvetet tynger en ännu mer.

Jobbet går bra. Mycket att göra och jag känner mig stundvis stressad men jag trivs otroligt bra. Har tur som får jobba dagtid denna vecka så jag får mer tid med Nova på kvällarna. Det mysigaste jag vet är att få läsa godnattsaga och sen släcka lampan och ligga kvar och prata och kramas tills hon somnar. Titta på hennes fina ansikte och känna hur hon kryper nära mig och lägger armen om min hals. Gruvar mig redan inför tonåren då hon knappast kommer att vilja höra godnattsaga och kramas. :/