Självisk?

Känner mig lite självisk i dag. Lämnade Nova på dagis och for in till stan och shoppade. Beställde nya brillor, köpte skitsnygga nya svarta stövlar, ny fin handväska, några toppar och ett halsband. Tänkte att jag ville unna mig lite nytt, speciellt när jag hade rabatt. Åh, det är så kul att shoppa när man har ett jobb! *fniss* Satt och provringde i går och försökte sälja försäkringar till svärfar, David och Frank och det gick ganska bra. Sålde inget men kul var det. Ska sälja försäkringar till mig själv i dag. Ruggigt mycket BÄTTRE försäkringar än det vi haft tidigare.

Började packa i går. I morgon hämtar jag nycklarna. Det ska bli så kul att flytta till nåt nytt. Det känns som en nystart på livet just nu. Allt går så bra och vi är friska förutom en liten snuvig näsa. Spricker bubblan snart? Känns lite som att det här är för bra för att vara sant. Nej nej, bort med alla negativa tankar.

Enligt
Milla så är musik terapi och det har hon rätt i. Just nu tycker jag att den här är den bästa låt jag hört på länge. Jag poppar som bara den  när den går på radion. Och visst har hon lite rätt, Sandi, på nåt vis så var det bättre förr, i allafall när det gäller kommunikation, omtanke och musik.
Kram till er alla!


Vilken vecka!

Vad ska jag skriva? Helt plötsligt så är det bara tomt i huvet! Veckan har varit mycket intensiv. Utbildning, traderande, förberedelser för flytt och scrapkurs, längre dagisdagar och komma i håg att göra middag för 5 i stället för 3-4. (2 matlådor) Ovant! Måndagen och tisdagen var jag helt slut på em/kvällen. Somnade på soffan vid bolibompa typ. Från onsdagen gick det bättre. For tillbaka till jobbet på kvällen i går för att lyssna och när jag kom hem så var jag alldeles uppe i varv och hade svårt att sova. Började 8 i morse och jobbade till 15 och var ganska mosig när jag kom hem. Fast så där braigt mosig. (ordval?) Himla bra av farmor att föreslå pizza till middag. Jag var genast med på noterna. *hehe*

Dagis har gått jättebra för Nova. Hon har blivit sur och sprungit i väg varje dag när jag kommit för att hämta henne och t o m i dag när farmor hämtade henne! Det brukar annars vara väldigt populärt men inte ens det var bra i dag. Tänk att det är så kul på dagis. Fast jag tycker det är bra att hon trivs. Hade inte mått bra med mig själv om hon inte trivts.

Mitt nya jobb som försäkringssäljare verkar väldigt intressant och kul men det är mycket att lära sig. Det är villkor, självrisker, medlemsförmåner etc etc. Fick i dag öva i datorn och just nu känns det lite småkrångligt men dom andra säger att man kommer snabbt in i det. Hoppas dom har rätt. *nervös*
Vi flyttar in i nytt kontor nästa vecka och när det är klart ska vi börja på allvar. Jag och en till har paxat platserna med bäst utsikt. *hehe*s*

Nu ska vi mojsa framför tv med godis och Beck film. Ursäkta, vad var det du sa Annelie? Jag och godis? Ett engångstillfälle, jag lovar!  Jag firar fortfarande nämligen! *S*

Ha en underbar helg, för det ska jag!


Börjat utbildningen!

Å det går jättebra! Somnade inte en enda gång i dag! *fniss* Närå, skämt å sido. Det ÄR faktiskt intressant med försäkringar. Det här jobbet verkar så himla skoj och dom som jag ska jobba med är hur trevliga som helst. Nya lokaler ska vi få runt den första mars och då blir det större och fräschare. Får mitt egna tjusiga höj och sänkbara skrivbord där jag kan sätta en bild på Nova & Martin. Fått en pärm i dag där jag sorterat in olika papper om olika försäkringars villkor och dylikt. Åh, det känns spännande det här. *ler*
IIIIIII, jag har ett jobb!!! *dansar och tjoar fortfarande* 
Nova blev lite putt när jag kom för att hämta henne i dag. Vi fick sluta tidigare  så jag kom före kl 16 men hon ville ju gå in på snäckan med dom andra barnen. Alla barnen som är kvar efter 15.30 samlas på en avd och det hade ju Nova sett fram emot. Hon får nog gå dit i morgon i stället. När vi kom hem så slocknade hon i soffan. Mammas älskling var så trött. Det finns bara en enda nackdel med mitt nya jobb och det är att det är kvällstid fyra dagar av fem. Om jag har tur så får jag kanske dagtid längre fram men så länge det går bra för Nova att vara längre på dagis så får vi ha det så här.

Måndag morgon 09.15

Har precis lämnat Nova på dagis och jag ska snart gå till jobbet för att börja min utbildning.
WOW, det känns så spännande! Sa till Martin i lördags att jag längtar till måndag. Han trodde nog jag blivit knäpp. *s* Nåväl, solen skiner och det är -20 så det är bara att bylsa på sig kläder.
Önskar er alla en underbar dag! *kram*


Spara tid.

Diska tycker jag inte är så kul. Jag vill ha en diskmaskin! Tänk så mycket tid man sparar på att ha en sån i stället för att diska för hand jämt. Mer miljövänligt oxå eftersom man diskar när den bli full i stället för efter varje måltid. När jag var arbetslös så spela det inte så stor roll, då hade man mer tid. Nu däremot, så vill jag spara in på så mycket tid som möjligt. Jag har slutat stryka alla kläder, sängkläder och handukar. Viker i hop tvätten och lägger in direkt i skåpet. Skrynkligt men jag försöker att inte låta mig påverkas och det går bättre och bättre. Tidigare kunde jag inte lägga nåt i ett skåp som var ostruket. Svärmor fick en chock när hon såg att jag strök mina disktrasor! *s* Jag vet, jag var manisk.
Har insett att det finns roligare saker här i livet än att diska och stryka tvätt. Nu sparar jag in minst 1-2 timmar varje vecka på att inte stryka. Får jag bara Martin att gå med på att köpa en diskmaskin så sparar jag in ännu mera. När han inser att han måste diska mer framöver så tar det nog inte så lång tid innan diskmaskinen är ett faktum. *hehe*
Det enda som fattas nu är en hemhjälp som städar åt mig så att jag slipper det. *s*

Mitt liv är som en sång...

Musik är en stor del av mitt liv. Tycker om att lyssna på musik och jag är en allätare som det heter. Har alltid drömt om att kunna spela piano eller gitarr. Beroende på vad jag gör så speglas det i vad slags musik som strömmar ur högtalarna. När jag städar så kan det vara allt från häftig hårdrock, svängig jazz till härligt nostalgisk 80-tals musik. Ska jag slappna av eller läsa (vilket jag inte gör ofta nuförtiden) så är det behaglig klassisk musik eller slow jazz som gäller.
När jag scrappar så har jag ofta rix fm på. Tycker dom har en bra blandning om än det blir lite tjatigt i bland. En bra låt blir efter en stund mindre bra. (diplomatiskt uttryckt va?)
En av mina absoluta favoritartister är Celine Dion. Hon har gjort så många underbara låtar. Nästan alla hennes låtar har en speciell betydning för mig men några betyder mer än andra. Innan jag träffade Martin hade jag en mycket jobbig period i mitt liv och allt kändes nattsvart. En dag så hörde jag den här låten och jag hade hört den många gånger förut men just den här dagen så hörde jag verkligen vad det var hon sjöng och det var som om hon sjöng orden rakt in i själen på mig och plötsligt så såg jag allt klart. Mitt liv tog en ny vändning efter den dagen. Hennes låtar har verkligen en förmåga att påverka mig.  
Som den här och den här som fick en ny mening när Nova föddes eller den här som påminner mig om tiden när jag och Martin bodde 100 mil från varandra och pendlade. För att inte tala om den här som gick varm i stereon när man var så där kär så man kunde spricka och den här efter allt vi gick igenom i början. Det var inte bara bara att packa och flytta 100 mil. *ler* Men jag är glad att vi vågade. Martin och Nova är det bästa som hänt mig!

Jag har ett jobb!?

Fortfarande så känns det ganska ofattbart det här. JAG har ett jobb. Ett jobb! Det ringde en när jag var på väg hem från mitt jobb för att anmäla sig till min kurs och jag sa att jag är på väg hem från jobbet nu, jag ringer dig så fort jag kommit in. Jobb, jag har ett jobb. *smakar på orden* Det kändes så konstigt att säga det.

På måndag börjar kursen och det ska bli så kul! Var på besök på mitt nya jobb i tisdags och i kväll och det är ett himla mysigt gäng som jobbar där. Jag har en mkt bra känsla som jag hoppas håller i sig när man själv ska sitta och sälja försäkringar.
Den enda nackdelen är tiderna. Kvällar är inte så kul när Martin jobbar dag men förhoppningsvis får även jag dagtid längre fram.

Jag säger som Michael Buble, I´m feeling good!

Ett kul test!

Såg en test på Millas blogg som verkade kul och det här blev mitt resultat:

Fart & fläkt (0-200p)

Du är en flexibel person. Du trivs med att ha många bollar i luften och att det händer mycket. Du trivs med med männsikor, men vill inte ta hand om dem. Du skulle säkert trivas lika bra med servitris som i jobbet som revisor. Vad du väljer ha att göra med hur lång tid du är beredd att studera.

Andra yrken där du troligen skulle trivas och komma till din rätt:
Journalist
Jurist
MeteorologBR> Receptionist
Ekonom
Översättare
Försäljare
Sekreterare
Trafikledare
Steward/Flygvärdinna
Busschaufför
Spårvagnsförare
Kassör/Kassörska
Polis
Väktare
Optiker
Guide
Datatekniker
Lärare
Brandman
P-vakt
Apotekare
Mäklare
Reseledare
Skidlärare
Bibliotekarie
Informatör
Tidningsbud

Skulle kunna tänka mig många jobb här men absolut inte polis, väktare, busschaufför, brandman, pvakt, tidningsbud eller spårvagnsförare. Tror nog Martin får sig ett gott skratt om jag sa att jag skulle passa som skidlärare. *asg* (jag är nämligen den i backen som tar skidorna på ryggen och går ner!)

Några bilder och lite annat...

I går var jag och Nova ute i det underbara vädret. -16 och strålande sol som faktiskt värmde. Nova var ju förstås stencool i pappas solbrillor. *s*
96028-19596028-19496028-192
Slutligen en bild på mor och dotter.
Helgen har varit lugn. Vi var i byn i går och åt middag.  I dag kom farmor hit och gick ut med Nova medans jag och Martin passade på att fara å storhandla lite. Vi köpte oss en ny skärm till datorn då den gamla var av den omoderna varianten som tog upp halva skrivbordet. Känns lyxigt med en plattskärm. *ler*
I fredags var min vän Linnea hit och åt lunch. Jag fick så underbara tulpaner som nu pryder mitt köksbord. Tack vännen! Naturligtvis så pratades det om scrapbooking och jag visade mina senaste alster. Var så helt inne i annat att jag helt glömde bort att fråga henne om hur hon hade haft det på semestern! *skäms* Lovar att fråga henne nästa gång vi ses. Senare samma dag kom
Jenny  och hennes döttrar hit. Nova och hennes dotter Wilma är bästisar på dagis. Jenny är nämligen lite intresserad av att börja scrappa så jag hoppas jag har lyckats få henne ännu mera intresserad. *s* Mycket trevlig dag var det i allfall.

I går fick jag en chock när jag läste aftonbladet. Trodde inte att artikeln skulle bli så stor! Täckte ju mer än halva tidningen ju. *S*

I dag fick jag anmälan nr 14 till kursen. *glad*

I morgon ska jag på mitt nya jobb och kika lite. Jag ska börja en utbildning den 19 men dom ville jag skulle komma inom före och bekanta mig lite med stället. Det känns spännande det här. *s*
Jag har ett jobb liksom. WOW! 

ÄNTLIGEN!!!!! I kväll får Martin fixa champagne!!

Nu ni!! Jag har fått jobb!!! Kan ni fatta?! JAG HAR FÅTT JOBB!!!!!!!!!
*tjoar*skrattar*studsar*GLAD*
Åh, livet är underbart just nu! Allt kändes så jobbigt i december och nu känns det som att det går inte att bli lyckligare än så här! WOW, vilket lyckorus!!!

Just ja, jag kanske ska berätta vad mitt nya jobb är? Jo, jag är tillsvidareanställd 75% som försäkringssäljare. Ni vet intervjun jag var på häromveckan, trodde inte jag skulle få jobb där men det fick jag!! Börjar utbildningen den 19 feb.
Nu ska jag laga lunch åt farfar och Nova och sen ska vi fira med lussebullar och kaffe! TJOHO!!!!

Cybercrop!

I går hade jag och Annelie en egen lite cybercrop. Viskickade utmaningar och skisser till varandra. MYCKET roligt!! Första skissen Annelie skickade till mig blev en 12x12 lo men jag har inte fått photoshop eller kameran installerat än (hittar inte inst.cd) så bild på den kommer senare. Andra skissen som Annelie skickade blev en 8x8 lo och då går ju hela in i scannern och så här blev den:
96028-191
Utmaningen löd så här: minst ett stormönstrat papper(räknas det här som stormönstrat tro?), öljetter, brads och knappar. Band får inte användas. (Det blidde inga öljetter heller. Det ligger ju en liten tjej och sover en trappa ner så jag ville inte banka.) M a o så bestod utmaningen i sånt jag tycker är svårt. Tycker det är jättefint med stormönstrat och knappar men jag får som inte till det så bra som andra. Men övning ger färdighet så tack Annelie för att du sätter mig på prov. *ler* Bilderna är tagna på hösten men jag tyckte det kunde var kul att göra en höstlo utan typiska höstfärger.
Gjord efter en skiss på www.swescrapbook.blogg.se

96028-190
Den här loén gjorde jag häromdagen. Tycker så mycket om det här kortet på Nova när hon sover. Är inte så nöjd med den. Skrev för hand vilket inte blev snyggt men jag förespråkar ju att skriva för hand så då får jag väl göra som jag säger. *s* Faktiskt använt knappar här! Så duktig jag är. *s*
Gjord efter en skiss av Moma

96028-189
Å här har vi lilla gosingen igen. En lo jag gjorde lite snabbt för att Ulrika (journalisten) skulle försöka få med den i artikeln som kommer i Aftonbladet. Hon ville ha med en lo med en närbild på Nova och pga tidigare nämnda problem så kunde jag inte skicka en annan jag nyligen gjort och som hon såg när hon var här. Även denna efter en skiss av Moma Hon är en favorit bland skissmakare!

Vilken rolig dag jag hade i går! Den hade bara varit roligare om du hade varit här så det här måste vi göra om snart igen min vän! Nästa gång hoppas jag Linnea och ni andra intresserade hänger på!

Och nu över till andra nyheter:
Har jobbat för Kajsa i dag och det gick finfint! Hann alla affärer och hämtade Nova 15.15.  Vi for å handlade och sen hämtade vi Martin när han slutade. For hem och det var meningen att jag skulle göra middag men när det vankas nåt i köket kommer alltid Martin smygande och vill röra i grytorna. *s* Å gärna för mig. Den karln kan ju ta jobb som kock när som helst! Han är jätteduktig!

På fredag kommer Linnea hit och äter lunch. Nova är ju inte på dagis på fredagar så om man ska kunna äta någotsånär i lugn och ro är det bättre att luncha hemma än i stan. Ser fram emot att träffa den brunbrända bruden som nyligen kom hem från sydafrika. *ler*

Annars har jag inte så mycket mer att berätta i kväll. Ska lägga mig tidigt för jag är jättetrött. I morgon ska det visst vara svinkallt igen så jag följer Nova till och från dagis och däremellan och efteråt ska jag vara inne i värmen. Kanske scrappa lite om andan faller på. Är fortfarande inne i en väldig skaparperiod vilket känns härligt! Scrapbooking är utan tvekan det roligaste hobby jag nånsin haft! Den slår allt med hästlängder och jag har provat både det ena och det andra. *s*

Goodnight to you all, wherever you are!

I am online!

Har ju iofs varit det ett par dagar men har inte hunnit skriva här än. Fullt upp varenda dag. Vi är friska och mår bra. Martin jobbar på som vanligt och jag pysslar med mitt. Har gjort några lo´s men dom får ni se sen. Har inte installerat alla program än, såsom kamerans och photoshop t ex.
Känner att jag måste göra mera tills kursen startar. Har nu 12(!!!) anmälda vilket känns enormt roligt men samtidigt lite pressande oxå. Jag kan inte skylla på att det är min första kurs den här gången. Jag måste kunna visa upp mera tekniker och försöka lära ut några nyheter. Gjorde ett ex antal misstag förra gången och det vill jag inte göra den här gången. Nåväl, jag ska göra mitt bästa. Kan inte göra mer än så.

Solen sken och det var bara nån minus i går och i dag och det känns som vååår!!! Underbart!! Vi var och kikade på Filippas nya hus och det kommer bli jättefint. Är inte ett dugg avundsjuk. *visslar och tittar i taket*

I dag var jag oxå på casting för en statistroll i en ny film som ska spelas in här i luleå, och nej Maria, det var inte samma film som du provfilmade för. *ler* Dom intervjuade mig framför kameran och jag fick berätta lite om mig själv och sen sa hon, vi ringer dig om vi behöver dig. *s* Fat chance tänkte jag och for hem. Det blir nog inge med det nej.

På måndag ska jag jobba för Kajsa Nyman AB och fara runt på 6 butiker och undersöka priser. Det är tredje gången och det är kul. Synd bara att det är så sällan.

På lördag (10/2) är jag med i aftonbladet under familjesidorna. Blev intervjuad häromdagen av en journalist jag är bekant med. Artikeln handlar om oroliga föräldrar och på en liten hörna av artikeln är jag och Nova med. Dom flesta jag berättar det för skrattar och tycker nog jag är fjantig men vadå, om det kan hjälpa någon annan som sitter där som nybliven mamma och är förtvivlad så är det värt det. Hade jag läst nåt liknande och vetat att jag inte var ensam så hade det varit en enorm tröst.
Skulle kunna skriva spaltmetrar om oro men jag ska inte tråka ut er. *s*

I går var det storrensning med stort S här hemma. Tog tag i rotet i klädkammaren och i garderoberna och det blidde 3 sopsäckar(!!!) med gamla kläder, handukar, sängkläder, dukar och skor som ska slängas, 2 stora papperskassar med kläder till röda korset och 2 kartoner med böcker som jag ska försöka sälja. Å jag har inte rört Martin och Novas garderober än....
Det är en befrielse att rensa i röran!! Ut med skiten bara. Vi ska ju bo i en tvåa om en månad!! *längtar*

Nej, nog pratat. Dags att gå och sova. I morgon är en ny dag med nya möjligheter.
Kramar till er alla!