Förändringar

För det första så har jag kommit fram till att jag är på väg att bli för glömsk, snudd på dement. I går morse ringde min bror och sa att nu är vi på väg. Allt stod still i huvet på mig i x antal sekunder tills det slog mig, shit, pappa skulle ju komma hit några dagar!!! *panik* Hur kan man glömma nåt sånt?!?! Min bror skulle besöka en kompis i Skellefteå så då skulle pappa passa på att komma hit några dagar. Jag har ju gått och tänk på det här men sista veckan så försvann det helt från minnesbanken. Är detta ett tecken på att jag kanske har liiiite för mycket att tänka på just nu? Känns lite som att jag inte hinner med och andra människor blir lidande pga mitt svammel. Det viktigaste för mig just nu är min familj och mitt jobb. Resten får tyvärr komma lite på efterhand.

Det är juh stora förändringar på gång i vårat liv. Ett eget hus som ska bli vårat nya hem och jag längtar hett tills den dag då vi får nyckeln. I går ringde nämligen ägarna och sa att vi får flytta in tidigare, redan den 1 okt och kanske, bara kanske liiite tidigare ändå. Jag blev jätteglad och nu försvann juh flera dagar från nedräkningen. Eftersom Martin har blivit av med sin dagtidtjänst hux flux och plötsligt ska jobba skift så blir det mer förändringar. Förstår  inte riktigt hur dom tänker på hans jobb. Hur kan man komma 15.45 en fredag och säga att nästa gång du kommer hit ska du jobba skift. Alltså vad tror dom?!?! Visst, vi dansar genast efter deras pipa. Löften håller inte länge där inte. *suuur* Deras påhitt sätter ju genast käppar i hjulet för oss. Nu är vi väldigt mkt mer beroende av farmor och farfar. Eftersom jag också jobbar kväll så kommer vi att behöva hjälp av dom med hämtning 5-6 dgr/månad och kanske mer ändå. Därför så har vi bestämt att Nova får byta dagis redan nu. Vi har kommit fram till att det är det bästa beslutet. Dels för att det blir enklare med lämning och hämtning och dels för att hon får redan nu mer kontakt med barn i närheten som hon kommer gå skola med nästa år. Nu faller det sig så lustigt att hon har hamnat på farmors avdelning. Farmor är dagisfröken och vi tänkte från början att det är nog inte en bra ide men efter att ha funderat fram och tillbaka så är det nog enklast så. Hon får en mkt lättare inskolning och för mitt mammahjärta så känns det faktiskt tryggare med farmor i närheten just för att hon är hennes farmor och känner henne. Från början hade vi tänkt att hon skulle få gå kvar här sista dagisåret men nu blir det inte så. Berättade för hennes fröken idag och det kändes mkt vemodigt, blödig som man är. Är ju supernöjd med hennes nuvarande dagis och fröknarna är ju underbara så det blir tungt att hon ska sluta. Då känns det ju som en stor lättnad att Nova vet vilket dagis hon ska till och hon har varit där förut på besök. Vi berättade det för henne idag och hon tog det bra.

Tänk att förändringar ska vara så svåra. Men man vet ju att när allt är klart så känns det bra, å tur är väl det.

Torsdag kväll

Sitter själv hemma. Martin och Nova är i byn hos farmor och farfar. Det ska verkligen bli skönt med hus sen för då får jag nog se mer av dom ;) Jag kom hem från jobbet vid 16.30 och sen dess har jag tvättat 3 maskiner, skurat badrummet, dammsugit, bäddat, plockat och diskat samt bloggat. Nu tänker jag ta kvällen och sätta mig och scrappa en stund. Jag har sparat Novas rum tills dom kommer hem. Där ska dom minsann få städa. Martin har varit pappaledig i snart två veckor så nu får han göra ett ryck.
Det har varit en hektisk vecka på jobbet men i morgon är det fredag. Ska bli skönt med helg. Söndag ska jag ha styrelsemöte med
klubben men annars är det nog inget speciellt i kalendern. Hoppas vädret blir bra så man kan vara ute lite. Önskar alla mina bloggläsare en skön helg! *kram*

Helgens alster...

Jag var ju på scrapträff i helgen som min vän Madde ordnade. Det var många trevliga tjejer som kom och jag hade jätteroligt och inspirationen flödade. Det blev dock inga flyttkort gjorda, som jag planerade, eftersom det finns en liten chans att vi får flytta in tidigare så jag väntar lite med dom. Jag har i af stämplat upp så jag har små söta hus att sätta på dom sen. Tack Sussi för lånet! :)  
Här kommer då helgens alster: Först ut är en dubbel lo jag gjorde om Nova och hennes envishet.


Andra lo är om scrapmässan vi hade i april och om hur det var innan allt folk kom.

En dubbel lo om workshopen jag med pysselgumman som jag var på. Det är hon som har designat papperen jag använt, dom mönstrade alltså.


Nästa lo är om Maria, värdinnan på festen vi var på häromhelgen. Jag tyckte bilderna blev så fina så jag har inte använt så starka färger på papperen, däremot glittrar dom. :) Älskar mitt nya alfabet Abigail. Bokstäverna blir så stora och läckra. Blev nog mest nöjd med den här lo´n.

Nästa är om scrapträffen jag var på i Kalix i maj, då jag fotade alla grejer men glömde fota resten av helgen.

Sist lo´n är med mig och Nova när hon var 9 månader. Tycker den är väldigt fin men det känns ändå som att nåt saknas. Jag kommer kanske på vad nån gång. Papperen är ljuvliga och även dom svenskdesignade av Maja Design. Dom här bilderna ska jag förstora och sätt upp i huset sen. :)

Sen kommer det bilder på familyalbumet som jag började med för nån vecka sen. Gjorde bara första och andra uppslaget hemma och resten på träffen.


Nova och Martin kramas och ser så glada ut.

Jag och min älskade unge kramas. Det fanns en tid då hon ville bli fotad. :)

Gillar den här bilden på Nova och Martin om än det är på långt avstånd. Nova tittar upp på Martin som för att fråga ska jag våga åka. Känner trygghet när jag ser på dom två.

Vi tre på julen 2006.

Det blev en bild av Nova och farmor när Nova var nyfödd för det är den enda bilden utan hennes rygg i mitten som jag har på dom två eftersom farmor hatar att bli fotad vilket jag tycker är mkt tråkigt.


4 generationer och favvokusinen.

Lilla bilden är från Martins lillebrors dop och på stora bilden är det Martin som är bebisen. Sicken rund o go en va? :)

Översta bilden till vänster är på Martin när han är nyfödd i armarna på storebror Johan. Bilden under är på Martin och lillebror David när han är nyfödd. Stora bilden är från dagen då deras föräldrar gifte sig.

Nova med mormor och morfar på hennes 4 årskalas på Leos Lekland i november förra året.

På stora bilden är det jag och min bror Jonas och på övre bilden i mitten så är det han och jag med pappa. Det är jag som är bebisen och på bilden under är det jag och mamma. Till höger är det jag och min storasyster.
Det var mitt Familyalbum. Nu har jag Friend, Love och Happy albumet kvar att göra.

Lyckodag

Tänka sig, att efter en stressig dag på jobbet cykla hem i ösregnet och finna den nya IKEA katalogen i postlådan. *lycka*
Nu när vi snart har vårt lilla söta hus så känns det extra roligt med katalogen i år. Plötsligt kan man titta på köksinredning och badrum och bara drömma iväg...
Tyvärr har jag en blixtrande huvudvärk och det känns mest jobbigt att använda ögonen och läsa så jag får nog spara drömmandet till en annan dag. Nova städar sitt rum just nu och sen ska vi äta kvällsmat. Känner på mig att det blir en tidig kväll i kväll. Jobbar dag hela veckan och då gäller det att vara morgonpigg.
Ni måste bara höra den här sången innan ni surfar vidare. Ni hörde väl på Kurt efter mitt förra inlägg? Här är en sång till som är så underbart fin. Det är Kurt och 3 killar till som är kända i Norge som sjunger den. Ingen aning om vem som gjort originalet egentligen men den här versionen är nog helt klart den finaste jag hört:

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM&feature=related

Och som tidigare så klarar jag inte av att få in den lilla rutan från youtube i inlägget! :( Jessie, hjälp mig! ;)

Bättre än originalet...

När vi bodde i Norge så dök det upp en lustig kille i tv. I ett program som kallades idol. :) En rörmokare från Bergen med en sjujäkla röst. Hör här bara:

http://www.youtube.com/watch?v=lPQhFSI2jsA&feature=related

Han är bättre än originalet!
Den här låten har ni säkert hört på radion:

http://www.youtube.com/watch?v=Gabn7eiqoz4

Gillar hans röst skarpt. Han är en av få idol vinnare som gjort karriär utanför hemlandet. Sök på youtube och lyssna...Namnet är Kurt Nilsen.

En stunds lugn och ro....

Martin och Nova är i byn och jag har en stunds lugn och ro för mig själv. Lyssnar på "Lady sings the blues" och det är härlig musik. :) Tänkte scrappa lite. På nåt konstigt outgrundligt sätt så har jag inspiration till tusen! :D

Kl 16:00 idag...

...så blev vi husägare!!! *studsar av glädje* Kan ni tänka er!?!? Just när jag hade gett upp och förlikat mig med tanken på att bo här ytterligare en vinter. Har inte vågat skriva så mkt här på bloggen men idag kl 16 så skrev vi då avtalet så nu är det officiellt och vi får flytta in de 9 okt så själva köpekontraktet är kvar att göra men ändå. Vi är husägare. Smakar på orden och det känns overkligt. Spännande! Vi har köpt huset privat så det är inget som funnits på hemnet så jag kommer inte lägga ut några bilder förrän vi har fått tillträde. Kan dock tala om att det är ett hus i Södra Sunderbyn och det är ett mysigt enplans hus med garage och förråd, växthus, friggeboda, 3 sovrum och en tvättstuga!!! Tänk er, stå och vika tvätt och kunna titta ut genom ett fönster och se en äng och träd. Det bästa av allt är att skolan Nova ska gå på sen ligger bara en stenkast från huset. Vi ser den från "vår" baksida. :)))) *wooohoooo*
NU ska vi fira!!

Min lilla tuffing


Hittade en fin jeansjacka på rean i går samt en tuff keps. Den var dock inte på rea men jag kunde inte motstå den.
Det är svalt ute idag, solen sken tidigare men nu är det molnigt. Det är verkligen höst i luften. Nova har lekt med grannen Ellen hela dagen och just nu är dom på Novas rum. Jag tror inte jag vill gå in där, har en känsla av att allt åkt fram. :) Strunt samma, det är kul för henne att ha en kompis på besök. Känner för att hitta på nåt kul så vi kanske far iväg en sväng sen. Får se vars vi hamnar.

Glad

Precis kommit hem efter en lång ;) promenad med en mkt god vän och jag vill bara meddela er att jag känner mig lyckligt lottad just nu. Just för att jag har så goda vänner som man kan prata med och för att jag har min familj. Framtiden känns ljus och hoppfull och allt är så nära att jag kan ta på det. Kram till er alla som läser min blogg och som lämnar så goa kommentarer. Ni gör min värld ljusare! Tack! :)


Måndag kl 16:00

Då ni....Wooohooooo!!!!

Ps. Erika: kul att "se" dig, det var länge sen sist! Hör av dig så lunchar vi en dag, kram!

Underverk

Känner mig bättre i ryggen idag. Var stel och öm i morse och jag har vaknat flera gånger under natten men efter smärtstillande medel så känns det mkt bättre nu. Har vilat under dagen och jag är nog förhoppningsvis snart som vanligt igen. Hemma från jobbet idag men imorgon ska jag jobba. Det kan ju inte bli värre igen eller hur?

Det är höst i luften men det gör mig inget. Känner mig så glad och förväntansfull och jag längtar efter höstrusk och regn. Det är ju mysväder av högsta klass! :) För att inte nämna scrapväder av högsta klass! Under sommarens värme så brukar jag inte scrappa mycket och den här sommaren är inget undantag. Sitta inne när solen skiner känns ju inte så kul. Om några veckor ska Madde ha en scrapträff och den ser jag fram emot. Håller fortfarande på med mitt lilla family album och hinner kanske klart med det före så jag kan börja på nått nytt och spännande. Hoppas det regnar som spön i backen då. :)


Ryggskott

Aj, säger jag bara. Vad jag än gör så gör det ont. :( Vaknade idag och var lite öm i ryggen men tänkte att det berodde på att jag legat snett eller nåt men när jag skulle bädda sängen senare så sa det bara pang i ryggen och det gjorde svinont!! Tog två smärtstillande tabletter och försökte steka pannkakor till mig och Nova men det var inte lätt. Farfar kom sen och hämtade Nova för jag var tvungen att lägga mig och vila. Himla tur att grannen Josefin var här och hon var så gullig och hängde tvätten och diskade åt mig. Tack kära du! Jag kunde knappt stå upp men efter att ha vilat 2 timmar så kändes det lite bättre men så fort jag har rört på mig för mkt så värker det som bara den. Frågan är hur jag ska ta mig upp och till jobbet i morgon? Hoppas verkligen att det här ger mig sig under natten.

För övrigt så känns allt för bra för att vara sant just nu. :) 

Veckans ordspråk:
Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.
Okänd

Vinnaren dragen:

och det blev...



























trumslag...




























Jonna!!! Grattis och tack så mkt för att du läser min blogg! :) Maila mig din adress så skickar jag nåt scrappigt. :)
 * kram *

2 års jubileum idag!

Idag har jag haft bloggen i 2 år! Hipp Hipp Hurra! Förra året glömde jag alldeles bort att fira. :)
Skriv en kommentar på det här inlägget så lottar jag ut en trevlig present på söndag. Det blir scraprelaterat om du scrappar, för er andra blir det nåt annat trevligt. :)
Slutligen vill jag önska er alla en underbar helg! Själv känner jag mig på extra gott humör idag men ni får inte veta varför än. * hehe *
Helgens ordspråk:

Ovan molnen är himlen alltid blå.
Björn Afzelius