Glädjerus!

image274
Det var vårruset på dagis i går och Nova sprang jättefort! Hann knappt med för att fota. *ler* Först i mål av alla på hennes avdelning var hon också! *stolt*
image275
Belöningen var en fin medalj och dricka. Titta vilka otroligt underbara blå ögon hon har! Å nagellack har hon fått av farmor. Tjusig liten dam. *ler*

Veckans ordspråk...

Om
en person du talar med
inte tycks lyssna,
var tålmodig.
Det kan
helt enkelt vara så
att hon har lite ludd
i örat.
/Nalle Puh

Energi!!

Känner mig full av energi efter gårdagens klubbträff! Så himla skoj att träffa alla scraptjejer! Jag fick mkt gjort. Lägger inte ut bilder nu eftersom det är en present det jag håller på med. *ler* Här ser ni några av tjejerna in action. Tack till er som kom och gjorde pysslarnas första träff så lyckad!
96028-27396028-27296028-271
Fler bilder kommer på pysslarnas blogg. Jag var så fullt upptagen med att scrappa att jag glömde bort att fota mera. *s*

Mör....

Känner mig något mör i benen nu i kväll. Jag och Nova har nämligen cyklat från porsön till sunderbyn! Dagen började med en härlig sovmorgon. Martin och Nova gick upp tidigare och jag fick ligga och dra mig till 9.30! *lyx* Efter frukosten så lekte vi lite och sen gick jag och Nova ut och fixade med min cykel och nya cykelsitsen. Klarade dock inte av allt själv så starka pappan fick hjälpa till. Efter en god lunch så cyklade jag och Nova ner till mjölkudden där min kollega och vän Veronica bor med sin familj. Lilla Ebba och Nova har ju träffats tidigare så dom lekte med en gång. Vi fick smarrig fika och vi satt i solen och pratade. Mycket trevligt! Sen var det dags för den långa färden mot sunderbyn. Veronica tipsade om att ta cykelvägen längs med stranden och det var helt fantastiskt vackert!
image265
Vi var ju bara tvungna att stanna til och kasta lite pinnar och stenar i vattnet. Nova ville oxå känna efter om vattnet var varmt eller kallt.
image266
image267
Vattnet var kallt kan jag ju tillägga. *ler*
image268
Underbara vyer. Åh, mitt vackra Luleå!
image269
Åh, mitt vackra barn!
image270
Och till sist en liten kompis vi hittade längs med vägen som inte var ett dugg rädd för oss.
Efter några stopp för att klä av mig(hade klätt mig på tok för varmt)och klä på Nova(hon frös dock), titta på naturen och lilla ekorren så var vi framme hos farmor och pappa(farfar är på semester)efter 1 timme och 35 minuter. Körde visst lite vilse i gammelstad...*ooops* Nova somnade vid storheden och sov tills vi kom fram.
Det var en trevlig utflykt som vi absolut kommer att göra om igen. Nu när man har en ny och fin cykel så är det så mkt roligare.

I kväll har jag bakat 2 rulltårtor och packat scrapväskan tills i morgon för då är det
pysslarnas första klubbträff! Det ska bli så himla skoj att träffa alla. Klubben har 30 medlemmar hittils och det är 17 av oss som kommer i morgon. Jag är imponerad!

Ps. Jag är även mkt imponerad av Martin och Nova som har kommit i håg att det är mors dag i morgon. Det ligger ett paket och väntar på mig. *LER*

iiiii

Jag är publicerad på scrappizbloggen!!! www.scrappiz.se
*s*

Husdrömmar....

Jag har gått och drömt om hus i många år. Vill ha nåt som vi kan kalla vårat och som vi får göra vad vi vill med. Är less på att hyra om än vi trivs jättebra så är det ändå en massa att ta hänsyn till hela tiden. Man får inte väsnas för mkt eller poppa musik för högt. Man får inte måla och tapetsera som man vill och man är rädd för att det ska bli fläckar eller andra skador på väggar, golv eller skåp t ex. Jag är urless på dess förb.... betongväggar för att man inte kan sätta upp en enkel hylla utan att behöva ha en slagborr och en stark karl! *sur*

I går satte drömmarna ny fart. Vi var och tittade på ett jättefint hus i sunderbyn. *ler* Ett enplans hus på 100 m2 med garage. Alldeles lagom för oss tre. Det ligger så fint och man har utsikt över älven. Såg genast framför mig hur jag ville fixa till det med tapeter och nya golv, kanske göra om i köket på sikt. Ah, dessa drömmar. Det kommer väl antagligen bli budgivning som heter duga och det slutar väl på 1,6 miljoner eller nåt men drömma går ju...


Måndag morgon...

Ja, så var det måndag igen. Solen skiner, det är varmt och jag känner mig på ganska bra humör. Var och lämnade Nova på dagis nyss och det tar emot i mitt arma modershjärta. Lilla gumman har blivit mera mammig och vill som inte riktigt släppa taget om mig på morgonen. Är så go och kramsjuk när vi står på dagisgården. Känns ovant för hon var absolut inte sån tidigare. Då sprang hon i väg direkt och hade knappt tid att säga hejdå. Hon blir inte ledsen eller så utan är bara mer go´. Man vill ju inte släppa taget själv ju. Kan ju stå och krama och pussa den ungen i en evighet om jag bara får. Till slut säger hon hejdå mamma och går bort till fröken och jag vill bara gå hem och grina. Sen jag började på QR så sover ju Nova varje kväll när jag kommer hem så jag träffar henne bara en stund på morgonen och det börjar kännas jobbigt. MEN, sånt är livet och det är bara att bita ihop och se positivt på det hela. Det hade kunnat vara värre.

Veckans ordspråk:

Att ibland stanna upp ett tag,
kan vara enda möjligheten att orka gå vidare.
Olle Wedholm

Kreativa vänner!

I går kom Annelie och Linnea hem till mig för att vi skulle göra medlemskorten till medlemmarna i våran pysselklubb. Jag och Martin fixade en god middag som vi bjöd på först och sen satte vi tjejer våra kreativa huvuden ihop och fick fram väldigt fina medlemskort. Lite fixande och trixande först men det är sånt som ska till. Vi hade i allafall himla roligt tillsammans! Tack för att ni är så fina vänner tjejer! You´re the best! *kramar*
image264
3 glada tjejer!
image263
I kväll har Linnea varit hos mig och Nova och hälsat på eftersom Martin har varit på firmafest.
Vi har suttit och ätit varma mackor och pratat om allt möjligt och det har varit så mysigt och trevligt. Tack vännen! Det här måste vi göra om snart igen!

Ps. I morgon ska vi på husvisning! *pirrigt*

Mammas flicka...

...är en scrappare!! *glad* Nova gillar verkligen mammas hobby och vi har suttit flera gånger senaste veckan och scrappat tillsammans. Hon vet precis hur fluid chalks funkar och vad man gör med quickutzen t ex.
image259
Här har hon scrappat en liten bild av sig själv som baby och chalkar för fullt på en ballong! Du är så duktig gumman!
image260
Mor och dotter in action. Härligt att ha nåt gemensamt som är så kul!
image261

Äntligen helg!

Och det är allt jag vill säga just nu. *ler*

Magsjuka

Ja, så blev Nova då till slut drabbad av denna åkomma. Natten till i går spydde hon fram till kl 05.00. Stackars liten. Jag satt i soffan med henne hela natten och det blev ett evigt springande till toaletten. Hade en hink bredvid soffan oxå för säkerhets skull. Trodde att hon skulle få slippa magsjuka i o m att hon inte blivit dålig på hela våren trots att det gått magsjuka flera gånger på dagis men icke då.  Hon var väldigt trött i går på dagen och sov 2 timmar efter lunch men annars var hon i fin form. Piggnade fort i igen. Otroligt hur fort  dom återhämtar sig dom små. En annan ligger ju däckad i flera dagar efter en sån natt.

Veckans ordspråk...

Om du går så långt som du kan se,
så kommer du därifrån se tillräckligt
för att gå ännu längre.
John Wooden

Min dotter, konstnären!

Se här vad Nova målade i går! Visst är dom fantastiska! *stolt*
image256
En liten pippi.
image258
En liten gris.
Det syns ju klart och tydligt vad hon målat! Nåja, första bilden i allafall. *ler* Min goa duktiga lilla tjej! Mamma är så stolt över dig!

Det blidde ingen skeppshult...

men väl en mkt exklusiv cykel köpt på coop forum. *s*
image255
Ville så gärna ha en skeppshult Nova men den blev lite för dyr. Dessutom bor vi i ett mkt stöldbegärligt område och jag vill inte ge dom glädjen i att stjäla en skeppshult. Den här får duga. Tycker faktiskt att den är fin. Gillar färgerna. En cykelhjälm och barnsits ska oxå inköpas och sen är den komplett. Ser fram emot att få cykla till jobbet i dag. *ler*

I dag...

...är det International Scrapbooking Day!!! *s*
Å jag ska fira det genom ett besök hos Lena på Lajm. Ett passande ordspråk dagen till ära:

Dölj inte dina talanger.
De gavs till dig för att användas.
Vad är väl ett solur i skuggan?
Benjamin Franklin

Vabbat...

Liten har blivit lite förkyld. Hostig och snuvig så vi stannade hemma i dag. Ringde jobbet och dagis och sen fyllde jag i vab på försäkringskassans hemsida för första gången så jag hoppas jag gjorde rätt.
Det var skönt att få va hemma och rå om gumman lite. Efter lunch blev hon mkt piggare om än näsan rann. Farmor och farfar kom på em så jag fick fara och handla. Tack snälla ni för all hjälp!
Dom hade färsk torskfile på kvantum så det blev det och pressad potatis med dillsås och bönmos till middag. Nova åt som en häst så aptiten är det inget fel på.
I helgen ska jag och Katarina som jag jobbar med fara på mässan i arcushallen och hälsa på en annan kollega, Veronica, som är där och jobbar.  Veronica var här och hälsade på tillsammans med sin dotter Ebba för några veckor sen:
image254
Nova tyckte det var jättekul med bebbebesök som hon kallar det. Man skulle kunna tro det var högsommar såsom Nova är klädd men det var i april. *ler* Varmblodad tjej det där.

Utvecklingen med våran klubb går mkt bra! Vi är nu uppe i 23 medlemmar och det ökar hela tiden. JÄTTEKUL tycker jag! *s* Har ni sett våran fina blogg som Annelie gjort?
www.pysslarna.blogg.se

Vi har precis lagt Nova och jag tänkte fixa lite varma mackor till mig och darlingen. *mums*
Ha en fin helg folkens!


Veckans ordspråk...

Success is not final,
failure is not fatal.
It is the courage
to continue that counts.
-Winston Churchill

Valborg...

...har varit och vi har haft en lugn och fin helg. På lördagen så for vi till Kalix och hälsade på Annelie. Martin for vidare till Happis en sväng för att titta på en bil. Jag, Nova och Annelie fikade och tog en promenad. Alltid lika kul att träffa Annlie och Nova gillade henne så mkt att hon ville inte fara hem! Ser fram emot nästa gång vi ses vännen!
På söndagen så jobbade jag lite extra och i övrigt var dagen lugn.
Här kommer lite bilder från veckan som gick...Nova och jag bakade i torsdags...
image248
Hon gillar att klä ut sig vår lilla tjej...Kolla in bootsen!
image253
I måndags jobbade Martin men jag och Nova for till hägnan med Lisa & Fredrik och barnen samt Veronica, Gustaf och Anton och vi grillade korv bl a och barnen sprang omkring och lekte. Nova gillar att gunga.
image250
På kvällen var vi bjudna till Lisa och Fredrik på grillmiddag tillsammans med Veronica, Gustaf och Anton och efteråt gick vi till brasan och kollade.
image251
Det var kallt så vi gick hem efter en liten stund.
image252
I går hjälptes vi åt att städa och sen for vi och handlade. Martin och Nova skjutsade ut mig till byn och sen hämtade dom farmor och farfar på kallax medans jag gjorde middag. Efteråt for vi hem och Martins bror David och hans tjej Jeanette kom på besök. Nova var en riktig spellevink som vanligt. Efter kvällsmat och ett bad så somnade hon gott.