Den goaste 4 åringen ever!

Jag vet, jag är en seeeg bloggare men här kommer det äntligen ett inlägg om den goaste 4 åringen ever!

Den här högen väntade på Nova när hon vaknade på morgonen...
image428
Vad tycks om mitt födelsedagskort? Glitterbokstäver och festligt papper. Stämplade ett motiv och färglade och sen provade jag mig på att ha på 3-d lack. Det ser ok ut här men dagen efter när det torkat så korvade papperet ihop sig lite. Typiskt, när man för en gångs skull ville göra det extra fint. :) Måste nog flörta in mig rejält hos Annelie och Carina för lite kurs i kortlagning. ;)
image429
En nyvaken 4 åring...
image430
Nya goa sockor av mormor...
image431
En present från min moster Ida i Norge. Tusen takk tante! *klem*
image432
Jättefina prinsessängkläder från mormor och morfar...
image433
Å vad kan det vara i det största paketet tro?
image434
Pappa hjälper till....
image435
I paketet var det nämligen en undervåning med gillestuga och stall till Novas dockskåp! Här är det monterat och klart. Önskade mig alltid en sån själv när jag var liten och jag fick aldrig nån men nu kan jag leka med Novas. :)
image436
Tårta måste man ha på sin födelsedag!
image437
Det blev lite hastigt bestämt att det skulle firas på torsdagen eftersom Martin fick ledigt på förmiddagen så på onsdag kväll efter jobbet stod jag och gjorde tårtan och den var mkt finare då, glasyren hade bleknat till dagen efter. Hann inte ordna riktiga färger utan blandade florsocker och karamellfärg.
Man tager vad man haver var det visst nån som sa. :)
Klänningen Nova har på sig var oxå en present från mig och Martin.
image438
image439
Första biten till födelsedagsbarnet! Otroligt dålig bild men min kamera är så dålig. Känner mig så missnöjd med den, tog 50 bilder på födelsedagsmorgonen och 24 blev helt svarta! *sur* Nä, dags för en ny kamera och den här gången blir det en canon.
image440
Morgonmys med den goaste 4 åringen ever! Älskar dig gumman min!
På eftermiddagen for jag till jobbet. Farmor, farfar, kusin Filippa och Herman, Johan och Åsa kom hit men då var det ingen som tog några kort tyvärr så jag har inget att visa från kvällen.
Nova fick kläder av farmor och farfar och en docka av Filippa m fam.
Söndag däremot, var det dags för barnkalas på Leos Lekland och då var kameran med!
image441
mmmm marängsviss....
image442
Hela kalasgänget...
image443
Öppna fler paket...
image444
Paketet från bästisen Sabrina var mkt uppskattad. Nova är inne i en prinsessålder utan dess like. :)
image445
Tog massor med kort under själva kalaset i prinsessrummet men dom blev inge bra. Suddigt, för mörk, för ljus etc...Vet att flera tog kort under den här dagen, (hint hint Madde...)och om jag ber snällt så kanske det finns bättre kort än mina nånstans. ;)
image446
Så här såg resten av dagen ut. Full fart! Tack alla ni som kom och gjorde Novas kalas så lyckat!! *kram*
Kan ju tillägga att det var en utmattad och mycket nöjd 4 åring som somnade den kvällen.

22 november 2007

I dag fyller vår älskade dotter 4 år! Tänk vad tiden har gått fort sen hon låg nyfödd i min famn. Är så otroligt stolt över att få vara hennes mamma. Lilla gumman var vaken när jag kom hem från jobbet i kväll. Svårt att sova av all spänning. Sent omsider så somnade hon och jag kunde göra tårta och slå in hennes paket. Längtar tills hon vaknar och vi får ge henne dom och se glädjen i hennes underbara ögon.

Morgonpigg...

...måste jag vara för jag känner mig förvånansvärt pigg trots att klockan inte ens är sju. Gick upp med Martin 06.20 för att hinna förbereda lite för mamma och pappa som är på väg med tåget. Svärfar är på väg att hämta dom nu och det ska bli så kul att dom kommer hit! Det är första gången för pappa och det är tur att mamma följer med så han slapp fara själv. :) Inte lätt när man inte är så berest.
Hur som helst, ska nu fixa en smarrig frukost och gott kaffe så det är klart när dom kommer. Nova vaknar nog när som helst oxå. Önskar er alla en trevlig dag!

Pepparkakor och snögubbar

I torsdags var Nova hemma med mig och vi bakade pepparkakor. Hon hade fått en ny kakform av farmor och farfar så vi gjorde flera dinosaurer bland alla grisar, hjärtan, stjärnor och gummor. Det var väldigt mysigt att få ha henne hemma en dag. Vid halv två på em så gick vi till mitt jobb. Vi hade pepparkakor med oss och bjöd mina jobbarkompisar. Nova fick vara med på personalmötet och sen kom farfar och hämtade henne.
image422
image423

I dag sken solen från en blå himmel, -4,5 och jätteskönt ute. Vi tog med pulkan och gick till en backe och åkte.
image424
Sen träffade vi på gamla vänner som varit utomlands i 4 månader. Välkommen hem! image425
Vi gick en tur till dagisgården och lekte också. Nova ville göra snögubbar men det var lite för lite snö så vi gjorde några specialsnögubbar i stället.
image426
image427
En lugn och skön söndag. Känns skönt eftersom veckan som kommer blir hektisk. Jag ska jobba över i morgon och på tisdag. Onsdag morgon kommer min mamma och pappa hit. Torsdag fyller Nova år och fredag har jag tagit ledigt för att kunna guida mor och far lite. Lördag blir det kalas med familjen och söndag barnkalas på
Leos lekland.

Tänkte scrappa....

....men fotboll, sverige-spanien, popcorn och min darling lockar mer...Tro det, den som kan. *S*

Vill ha...

image421
Snyggaste väskan jag sett på länge. Finns på
www.skaparlusten.se
Undrar om tomten tycker jag har varit snäll nog i år? :)

Onsdag...

Ja, då var det onsdag. Är det nån mer än jag som tycker tiden rusar fram?
I övrigt är allt som vanligt. Livet rullar på. Nova är världes härligaste unge och Martin är världens härligaste karl. :)
Stortrivs med mitt mysiga pysselrum om än det enda jag pysslat med är Novas kalasinbjudningar än så länge. Arbetat lite med
klubbens framtida projekt. Vi har spännande saker på gång. *gnuggar händerna förtjust*

Känner att jag måste strukturera min tid lite bättre så jag får mera gjort (läs scrappa mera) :) så därför har den här sköna saken hittat hem till mig...(den rååååsa förstås) Nu ska här planeras och fixas.
image420
Finns på http://www.skaparlusten.se/
Nej, nu är det dags att göra sig klar for arbetet. Önskar er alla en härlig dag! *kram*

Veckans ordspråk

If what you are doing is not moving you towards your goals,
then its moving you away from your goals.
Brian Tracy

Årets dagisbild...

image418
Fotograf Thords foto AB, gammelstad

Blev jättenöjd med årets dagiskort. Tycker hon är så söt!

Fredagsmys...

image417
Fredag eftermiddag, nylagad smarrig lasagne och framför allt, en middag tillsammans!

Det ska börjas i tid...

Nova och Martin var på barnens hus häromdagen för Nova ville ha smink, precis som kusin Filippa. :)
image414
Nagellack ska det vara....
image415image416
Den berömda gluggen äntligen fångad på bild. :D

Jag är med!

Kolla in scrappizbloggen! *glad*
www.scrappiz.se

Veckans ordspråk...

You have within you right now,
everything you need to deal with whatever the world can throw at you.
Brian Tracy

Äntligen ett scraprum!

Ja, efter några dagar av intensivt fixande så har jag äntligen ett scraprum som jag faktiskt kan sitta och scrappa i. Min goa darling har hjälpt mig att borra och skruva upp hyllor. Tack älskling! Du är en knupp!
Tangentbordet lägger jag på sidan när jag pysslar så blir det alldeles lagom med plats. Lägger ni märke till våra gamla sänglampor som nu lyser upp bordet från sidorna? Kom på ideén när jag var på IKEA i helgen. Taklampan är lite för svag och bra ljus är viktigt när man scrappar. Smart va? Dom gjorde ju ändå ingen nytta i en kartong i förrådet. Skrivaren och scannern är på den vita hyllan rakt fram och själva datorn står på golvet nu. Inte så fint med alla kablar som hänger neröver väggen men det får vara.
image404
image405
En hylla för färdiga och halvfärdiga alster....
image406
Rensat och sorterat allt på hyllorna. Novas teckningar ligger i en hög än så länge men jag ska hitta en fin ask till dom. Titta, det är t o m plats över på översta hyllan!
image407
Bokhyllan rymmer nu mera foton, band och knapplådorna bl a.
image408
Några av mina dekorationer hänger på rad. Glömmer ju alltid vad jag har. Snacka om lilla julafton att packa upp allt. Åh, har jag en sån? Å en sån! Oj liksom..
image409
Min älskade mappvagn har kommit fram ur gömmorna. Det går inte att ha mina papper på nåt annat sätt. Jag vill ju kunna se dom och känna på dom när jag vill. Jo jag vet, jag är knäpp. *s* image410
Mina blommor, akrylfärger, rubons som jag fick med från senaste paketet från skaparlusten samt lite annat smått och gott. Måste ju ha foton på Martin och Nova när jag skapar. De är ju min största inspirationskälla. Boken bredvid Martins foto fick jag i julklapp första året vi var i hop. En bok full med underbara kärleksdikter.
image411
Mina foamstamps, övriga stämplar och band och småplock som jag inte använder så ofta. Har tänkt att Nova ska få en hel del av det så hon har nåt eget.
image412
Cd hyllan kom väl till pass igen. Den sväljer så mycket grejer. Här har jag lim, band, tejp, fluid chalks, verktyg, filtdekorationer och lite andra smågrejer.
image413
Ah, min groda har äntligen fått en fast plats på skrivbordet.
Beklagar att en del bilder är suddiga men jag ids int ta om dom. :)
Nu, ska jag ta en god kopp kaffe och läsa annonsbladet innan det är dags att knata i väg till jobbet. För ja, jag måste nog gå till jobbet nu. Fick leda cykeln hem i går kväll. Isbana överallt! *brrr*

Spegel spegel på väggen där....

Säg mig vem sötast i landet är...
image402
Jo, det är Nova! :)
image403