Kom å kolla!

Eftersom vi inte har nät och jag så gärna vill visa er bilder på huset så har jag skaffat en till blogg som jag kan skicka bilder till via mobilen. Kul va? Så kom å kolla!

http://marinabloggar.blogspot.com

Tack Madde för att du hjälpte mig igång! *kram*

Vi i villa

Tjohoo!! Idag låg Vi i villa i brevlådan! :)

En vecka...

...av hektiskt arbete men nu börjar det ta form. :) Novas rum och mitt scraprum blir tapetserade i morgon och på torsdag. Valde en helt annan tapet till båda rummen än vad som var tänkt från början så det blir spännade att se hur det blir. *Novas inskolning gick klockrent. Hon trivs och allt funkar fint. Mammahjärtat är lugnt.
*Telefoni och internet är beställt, beräknad lev tid 2-4 veckor så mina blogginlägg kommer sällan ett tag till. :)
*Tvättmaskin är inköpt. En läcker sak från Electrolux som är hur bra som helst! Tänk att en tvättmaskin kan höja livskvaliteten så mkt! :)
*På torsdag far vi till IKEA för att handla möbler till mitt och Novas rum samt lite annat småplock som behövs. Ska göra iordning en lista med det vi ska ha för jag ska vara tillbaka på jobbet kl 15 så vi måste skynda oss.

I helgen blir det fest på mer än ett sätt, after work med jobbet fredag och 30 års fest med vänner på lördagen och sen ska jag fixa i mitt och Novas rum under dagtid. Det blir lugna alkoholhaltiga fester så man är pigg och alert för inredning dagtid. ;) Det är så otroligt kul att äntligen ha ett hus, ni märker hur jag hela tiden upprepar mig va? :) , att jag vill inte lämna domänerna mer än högst nödvändigt. Bilder kommer, jag lovar! :)

Vi har flyttat in!

Kort info om veckan hittills:

* Vi flyttade en del saker i lördags.
* Vi flyttade resten + oss själva i söndags, repade soffan, första natten i huset var spännande! :)
* Kl 09.00 i måndags så skrev vi papperen så nu är vi husägare, på riktigt!  *jippi*
* Efter banken så städade vi ur lgh. Andra natten i huset var lugn och skön.
* Besiktade lgh utan anmärkning och lämnade över nycklarna igår.
* Nya hyresgästen flyttar in idag = vi slipper dubbla hyror. :)
* Allt är kaos, kartonger och grejer överallt.
* Lyxproblem = hitta bredbands, telefoni och tv leverantör, hitta en kamin, hitta en ny tvättmaskin (den gamla tar ju forever på sig att tvätta) hitta tapeter osv osv...
* For runt som en galning i dag på fm och letade priser på diverse grejer, letade tvättmaskin, kollade in kaminer, hämtade tapetprover, ringde skadeavd på jobbet ang soffan, hämtade post i gamla lgh (eftersändningen är lite seg), ordnat presenter till Novas gamla fröknar + att jag och Nova hälsade på nya dagiset på morgonen.
* Nya dagiset blir jättebra! Mysiga rum, roliga leksaker, spännande teknikrum och gulliga fröknar. Det känns lugnt i mammahjärtat.
* Jag vill ha semester! (så jag kan vara hemma i huset och fixa allt)
* Life is great! :)


Sol

Underbart väder idag. Solen skiner och det är ganska varmt och skönt. Jag har packat 4 kartonger till, torkat ur köksskåpen och alla bokhyllor. Vi får börja köra grejer till huset redan ikväll så vi har tänkt köra alla kartoner, hyllor och bokhyllor och fylla upp garaget medans dom gör klart inne i huset. Blir lättare att städa här när alla kartonger är borta. Sen får vi se vad klockan blir om vi kör nåt mer. Annars åker resten i morgon. :D Inatt blir sista natten på porsön om jag får det som jag vill. 

Jag och Nova har precis ätit lunch och nu sitter jag här och pustar ut ett slag medans jag bloggar och dricker kaffe. Martin jobbar, den lyckosten, så det är jag som får äran av att göra typ allt. :)  Nåväl inte mig emot egentligen för det är han som får bära allt. :B
Nova har lekt med sin kompis Ellen på förmiddagen. Enda nackdelen med att flytta härifrån är att hon kommer längre ifrån sina kompisar. Jag hoppas ju förstås att dom kan leka mycket i framtiden oxå men det är ju inte lika enkelt när man inte är grannar. Säger samma sak själv, mina vänner kommer längre bort och det kommer inte bli lika enkelt att hälsa på men jag hoppas ju att dom kommer och hälsar på mig och jag kommer givetvis att hälsa på dom med. Tur att jag ändå kommer jobba på porsön så man kan lätt svippa förbi före eller efter jobbet. Å det är tur att vi har vänner i sunderbyn både jag, Nova och Martin för nu kommer vi närmare dom så att vi lättare kan umgås. :) Vi får det bästa av två världar.


Trött och glad

Ja, så kan man beskriva mig just nu. Jobbat hela veckan, packat hela lgh, tvättat kläder, plockat och fixat. Hela veckan har varit intensiv!
* I veckan pratade vi med Telia ang telefoni, bredband och digitaltv.
* Jag har sagt upp elabonnemang och telefon.
* Igår köpte vi en till bil, en liten söt golf diesel.
* Vi har idag pratat med banken och bestämt hur vi ska lägga upp lånen.
* Nova har varit med Martin och hälsat på på sitt nya dagis som för övrigt är samma avdelning som Martin en gång i tiden gick på.
* Vi har oxå fått veta att dom som ska lgh efter oss vill ha den a s a p så det blir snabba ryck för jag vill bli kvitt den a s a p!
Och ikväll så gick luften ur mig. Blev väldigt trött och fick ont i ryggen så jag tog ett break. Myst framför tv med Nova och Martin bland alla kartonger. Ska strax gå och sova för i morgon är det full fart igen. Ska tvätta fönster och torka ur skåpen och sen får vi se hur mkt mer jag hinner med. Det ska ju vara fint väder i helgen så jag ska nog vara ute med Nova en stund oxå. Hur trött jag än är så är jag ändå världens gladaste. :)

Städhjälp/flytthjälp önskas

Ja, det börjar dra ihop sig som ni alla kanske märkt. :) På måndag-tisdag i nästa vecka så får vi börja flytta in i huset. Vill med detta inlägg fråga om nån har lust att hjälpa till att bära kartonger och annat. Vi vet inte än vem som ska flytta in i lägenheten efter oss eller när dom ska göra det men vi hoppas förstås att det blir så fort som möjligt. Därför så tänkte jag oxå fråga om det är nån eller några som vill hjälpa till att städa ur lägenheten. Tippar på att det blir helgen 20-21 sep eller veckan efter det. Lägenheten är på bara 68 m2 så den är inte stor och jobbiga/äckliga saker som spis/ugn, kyl/frys och badrum tar jag själv. Det är fönster, sovrum, lister och allt annat som jag gärna vill ha hjälp med. Ska försöka börja redan i helgen med fönstren men det sista ska packas oxå. Några har redan erbjudit sig att hjälpa till och det är jag evigt tacksam för men helgen 20-21 är det scrapträff så jag misstänker av nån konstig anledning att några föredrar den framför att städa. ;)
Hur som helst, om du känner dig på städ/flytthumör så lämna en kommentar så kontaktar jag dig när det är dags. Ju fler vi är desto fortare går det. Nu till det bästa, vi bjuder på pizza och öl/vin efteråt. :)

Nedräkningen har börjat...

Nu har nedräkningen till flytten börjat på allvar. Datumet kryper närmare och närmare och efter samtal med nuvarande husägare alldeles nyss så kan vi få tillträde redan den 15-16 sep. Tänk er!!! Det är ju knappt en vecka dit juh!!!
Wohooo!! *glad*

Äntligen fredag!

Tänk vad roligt det är när det är fredag. Man får känslan av att man kan göra vad som helst  och helgen känns hur lång som helst. Sen rätt var det är så är det måndag igen. Tiden går fort. Ibland alltför fort kan man tycka. Nova fyller 5 år i november. 5 år!!! Hur har hon blivit så stor?! Det känns som om det vore igår som hon var ett litet knyte i min famn. Rätt var det är så är hon väl 15 och vill ränna på stan! *ryser*
Trevlig helg på er!

Håll tummarna!

För att dom som ska ha lgh efter oss vill ha den a s a p! Det är ju bara ca 2-3 v kvar tills vi får huset! :)

Trött

Packat hela förmiddagen och jobbat hela em och kvällen och det känns. Klockan är knappt 22  och jag är redo för sängen. Hoppas jag är piggare i morn för då ska jag packa ännu mera. :) Känns otroligt spännande med flytten. Det har aldrig varit roligare att packa. Jag skrev en gång i ett inlägg att jag är trött på att flytta. Efter den här gången så hoppas jag att det dröjer mkt länge till nästa gång. Tror knappast vi växer ur det här huset men man vet ju aldrig.
Nu, ska jag gå och sova sött bredvid min älskling.

Fått en utmärkelse!

Jag fick en utmärkelse för några dagar sen av goa vänner, nämligen Annelie  och  Jonna . Tack så mkt och jag beklagar att det tar tid för mig att nominera vidare men här kommer det.

Tanken med utmärkelsen är att man ska nominera 7 bloggar/bloggare man tycker extra mycket om. Så här funkar det: 

1. De nominerade kopierar bilden och lägger på sin blogg.
2. Länka till personen du fick nomineringen av.
3. Nominera sju bloggar.
4. Länka till de bloggar du nominerat.
5. Lämna ett meddelande på deras bloggar att de blivit nominerade

Här kommer mina nomineringar:

Madde  Of course ;)
Milla 
Jenny
Martina
Jessie
Maria A
Catta

B.B King

Nu, har jag börjat packa! :) Även om jag lyssnar på blues så är jag inte det minsta deppig. Jag gillar B.B King och tycker det är avkopplande att lyssna på samtidigt som jag går runt här och plockar. Har några timmar på mig tills jag ska fara till jobbet. Håller på att packa ner alla sommarkläder  för det är ju slut på sommaren för i år. Jag har haft vantar (!) när jag cyklat till och från jobbet i flera dagar nu.
Tänk, nästa gång jag packar upp sommarkläderna så bor vi i vårat hus! :)