Första advent

Den här helgen har varit lugnt. Inget speciellt som var inbokat och det kändes skönt. I fredags vabbade jag eftersom Nova vaknade med feber. Hon var febrig och hade ont i kroppen hela dagen men hon vaknade pigg och frisk på lördag morgon. Vi hjälptes åt alla tre att städa hennes rum. Vi la hennes kläder i en annan garderob och ändrade om i alla hyllplan så vi kunde få in en ställning med trådbackar. Nu har hon sina dockkläder och lite annat i garderoben i stället för att det står i backar på golvet och tar plats. Sen fick hon vara med farmor och farfar en stund medans jag och Martin for till stan och kikade på en bil och handlade mat och vi passade på att köpa julgardiner till Novas rum.
Sen hämtade vi Nova och fortsatte städa och göra det adventsfint hemma. Jag har även köpt nya julgardiner till köket.

Våra gamla adventsstjärnor fick duga även i år. Dom är inte så moderna men det blir ett så fint sken av dom. Nova fick en ny stjärna av farmor men jag har inte fotat där inne än. Alla blommor har fått sig en efterlängtad dusch och ser så fräscha ut i fönstren.
I dag for vi till stan på skyltsöndag och gick omkring tillsammans med Josefin, Olle och Ellen. Barnen fick en tablettask av en tomte inne i en affär så då var lyckan gjord. Köpte lite ljus och andra småting och sen for vi till Martins jobb för att titta på utebelysning och en snösläde. Vi kom ut med utebelysningen men snösläden glömde vi. :) Minnet är bra med ruggigt kort. Efter en god middag på Sunderby restaurang tillsammans med ovan nämnda vänner for vi till oss för lite glögg och pepparkakor. Sen var det kvällen igen. Efter bilrengöring de luxe så är det dags att gå och sova.
Såna här helger vill jag ha mer av! Lugn och ro och mysiga stunder med familj och vänner. Det är så det ska vara.

Wax on, wax off

Har tänkt i flera veckor på att min bil verkligen är skitig så idag var det dags. Jag har dammsugit den invändigt, torkat av instrumentpanel, for till en mack och tvättade den utvändigt (blev inte nöjd efter första gången så det krävdes två tvättar), kom hem och insåg att det var visst asfalt som var fasttorkad på skärmkanterna och inte smuts så det blev till att sätta Martin i arbete med att få bort asfalten medans jag torkade lister och smorde in dom så att inte dörrarna skulle frysa ihop och sen var det dags för vaxning. La på ett fint lager vax och sen frågade Martin om jag var klar. Jo, sa jag, nu har jag vaxat den. Vi gick in och jag bytte om till mysbrallor och satte mig till rätta i soffan då det kom lite försiktigt från Martin: Torkade du av vaxet? Va, ska man torka av det oxå? Jo, mycket riktigt. När jag kom ut i garaget igen så var det ett tunt vitt lager på bilen som visst skulle torkas av eller torkas in eller vad det nu var. Det var väl därför som Mr Miyagi sa: Wax on, wax off....
Men fint blev det:

Se vilken fin pärla jag har! Inte en rostprick så långt ögat når! *stolt*


5 år

Nu är våran älskade lilltjej hela 5 år. Helgen var fylld med firande, paket, god mat, familj, vänner och smarrig tårta.

En riktig prinsesstårta!

Många roliga paket från nära och kära.

Polisstation i lego. Kan ju tillägga att jag och Martin spenderade minst lika mkt tid på golvet med att montera. Det är ju kul med lego! :)

Kusin Herman spelar bandy.

Dukat för barnkalas på söndagen.

Ännu mera tårta.

Nova med sin mormor och morfar. Så härligt att ha dom här på besök. En vecka går så fort så jag hoppas dom kommer tillbaka snart.
Tack till alla er som kom och förgyllde vår solstråles födelsedag! *kram*

Inch by inch

I don't know what to say really.
Three minutes
to the biggest battle of our professional lives
all comes down to today.
Either
we heal
as a team
or we are going to crumble.
Inch by inch
play by play
till we're finished.
We are in hell right now, gentlemen
believe me
and
we can stay here
and get the shit kicked out of us
or
we can fight our way
back into the light.
We can climb out of hell.
One inch, at a time.

Now I can't do it for you.
I'm too old.
I look around and I see these young faces
and I think
I mean
I made every wrong choice a middle age man could make.
I uh....
I pissed away all my money
believe it or not.
I chased off
anyone who has ever loved me.
And lately,
I can't even stand the face I see in the mirror.

You know when you get old in life
things get taken from you.
That's, that's part of life.
But,
you only learn that when you start losing stuff.
You find out that life is just a game of inches.
So is football.
Because in either game
life or football
the margin for error is so small.
I mean
one half step too late or to early
you don't quite make it.
One half second too slow or too fast
and you don't quite catch it.
The inches we need are everywhere around us.
They are in ever break of the game
every minute, every second.

On this team, we fight for that inch
On this team, we tear ourselves, and everyone around us
to pieces for that inch.
We CLAW with our finger nails for that inch.
Cause we know
when we add up all those inches
that's going to make the fucking difference
between WINNING and LOSING
between LIVING and DYING.

I'll tell you this
in any fight
it is the guy who is willing to die
who is going to win that inch.
And I know
if I am going to have any life anymore
it is because, I am still willing to fight, and die for that inch
because that is what LIVING is.
The six inches in front of your face.

Now I can't make you do it.
You gotta look at the guy next to you.
Look into his eyes.
Now I think you are going to see a guy who will go that inch with you.
You are going to see a guy
who will sacrifice himself for this team
because he knows when it comes down to it,
you are gonna do the same thing for him.

That's a team, gentlemen
and either we heal now, as a team,
or we will die as individuals.
That's football guys.
That's all it is.
Now, whattaya gonna do?


Dagen idag

är inte som alla andra dagar. I dag fyller nämligen vår älskade dotter 5 år! Grattis lilla gosingen vår! Du är det bästa som finns!

Lättnad

I dag fick jag goda nyheter om min vän. Han har opererats och den var lyckad och han ligger på en vanlig avd nu och inte på iva. Det är för tidigt än hur stora men han får men jag tror och hoppas att det går bra.
Det känns som en stor sten släppte från mig när jag pratade med hans tjej idag. Så skönt att det verkar gå vägen.
Tack snälla ni för erat stöd och för att ni skrivit så gulliga kommentarer! Det värmer mitt hjärta!

I kväll har jag packat mina scrapsaker och skrivit ut en massa foton från datorn. I helgen är det nämligen dags för scrapträff med
klubben och det ska bli så kul. Nu kan jag slappna av mer och njuta av en helg fylld med scrapping.

Kram från lilla mig...

Maktlös

Jag har kommit till en skrämmande insikt på sistone. Man blir bara äldre och äldre och det går obönhörligen åt ett håll och det gör mig rädd och jag känner mig maktlös. Det känns som att ju äldre man blir desto snabbare går tiden. Min älskade dotter fyller 5 år inom kort och var har tiden tagit vägen? 5 år sen hon låg i min mage. 4 år sen hon började gå. 3 år sen vi flyttade till Sverige osv osv. Vad gör vi med tiden? Varför tar vi inte vara på den tid vi har på ett bättre sätt? Varför envisas jag med att tjata och gnälla och för att inte tala om alla dessa "jag ska bara" hela tiden. Varför sköter jag inte om mig själv bättre så att jag kanske stannar i jordelivet längre? Varför stoppar man alltid huvet i sanden?

Vår familj har varit ganska förskonade från svåra sjukdommar och andra hemskheter, tack och lov. Men, ju äldre vi blir desto större är risken att just nåt sånt händer. Och nu har det hänt. En mkt god vän och familjemedlem ligger just nu och kämpar för sitt liv. Ett ingrepp som från början såg enkelt ut men som sen visade sig inte bli så enkelt.

När sånt här händer så blir man plötsligt så medveten om sin sårbarhet och det är inte så kul att bo så långt ifrån. Jag skulle så gärna vilja vara hos hans barn nu och krama om dom länge och väl. Hans barn som idag är vuxna men som jag bytt åtskilliga blöjor på och varit barnvakt till så många gånger. Det svåraste med att flytta från min hemby var just att mista den nästan dagliga kontakten med just dessa barn eftersom jag stod dom så nära. Jag står dom fortfarande nära, jag älskar dom förstås, men det blir inte det samma som om jag hade bott där. Tänk att kunna hjälpa dom med läxläsning, övningskörning, flytthjälp och framtida barnpassning etc etc.

Jag har känt deras pappa F sen jag var liten. Jag var väl en 7-8 år när han kom in i vårt liv och jag minns att han var den som lärde mig koka kaffe. Jag var lite blyg för han till en början men efter några månader så släppte det. En gång när vi var dit och hälsade på så stod han i köket tillsammans med mig och förklarade hur man skulle göra när man kokade kaffe för att smaken skulle bli helt rätt. Det var som att han tog sig tid för bara mig, för att lära känna mig bättre och just då, där i köket, så kände jag att den här mannen var en trevlig prick och att han var min vän. Sen dess har han varit en självklar del i mitt liv. Trots ändrade familjeförhållanden för hans del så har han ändå varit en viktig person för mig. Han är den som kommer ihåg min födelsedag när flera av mina bröder glömmer det. Han är den som bara ringer för att säga hej ibland. Han är den som satte sig i bilen och for hit och hälsade på första sommaren som vi bodde här. Iofs var han på bilsemester till andra ställen oxå men han tog sig tiden att hälsa på mig och min familj och det betydde så mkt för mig. Han är en otroligt snäll och omtänksam människa och en underbar pappa.

Det är när sånt här händer som man får sig en rejäl tankeställare. Min älskade mor fyller 69 år idag. Fortfarande pigg och alert men med lite krämpor men ändå. Man märker att hon har blivit gammal. Min kära far likaså. Vem vet hur länge man får ha dom kvar? Tänk när man själv är mormor? Hur länge får jag finnas där för Nova? Borde vi ge henne ett syskon så hon har en bror eller syster den dagen jag och M är borta? Men blod är inte alltid tjockare än vatten. Det vet jag med syskon man knappt ser röken av och som aldrig hör av sig och som inte känner igen rösten på en när man själv ringer. Vem säger att man står varandra nära bara för att man är syskon? Jag och F är inte syskon men jag står ändå närmare honom än vissa av dom.

Livet är outgrundligt och jag vill inte veta vad som väntar i framtiden. Den kommer väl tids nog ändå. Men snälla ni, håll tummarna för min vän så att allt går bra. Tack för att du orkade läsa ända hit.


Gratis ledighet

Man får passa på att njuta för snart är det slut. På gratisledigheten alltså. I mitt nuvarande fackförbund så är vi alltid lediga dag före röd dag. Lyxigt värre. Men efter nyår är det slut. I o m att en bank äger företaget jag jobbar för nu så ska vi gå över till deras fack och det är inte alls lika bra som vårt nuvarande. Man får passa på att njuta nu i stället. :)

I går var jag lyxledig tillsammans med Nova. :) Vi hade (läs jag) tänkt att vi skulle ta en lång sovmorgon men en liten fröken vaknade ovanligt tidigt kl 7.15. *gäsp* Efter frukost och en stor kopp kaffe så for vi till hennes gamla dagis och hälsade på. Det blev ett rörande återseende med hennes gamla fröknar och alla barnen blev så glada. Tyvärr var inte alla där så vi ska fara tillbaka en annan dag när flera är där. Efter dagiset så for vi till Madde och barnen. Där blev vi kvar på en smarrig lunch med ännu smarrigare efterrätt innan vi styrde kosan hemåt för en myskväll tillsammans med Martin. Ni får hålla ett litet öga på min andra 
blogg oxå eftersom det händer att jag gör inlägg där då och då. :)

Jag köpte lyktor igår som jag tände på eftermiddagen. Har velat ha såna lyktor läääänge nu och äntligen hittade jag några som inte var hutlöst dyra. Tack $store! :)

Nu ska jag scrappa en liten stund innan vi sätter igång bastun. Så kallt som det har varit idag så är det superskönt att värma upp sig rejält med en bastu. Ha en fortsatt trevlig helg!