Mitt drömhus...

...ser ut så här....smålandsvillan Nybro...precis så här vill jag bo...Det här huset är så himla fint. Det är som gjort för mig. Perfekt planlösning. Martin tycker förstås som jag. Bara han får sitt garage så går han med på det mesta. *fniss* Titta på fönstren som är utan spröjsar för att få in max med ljus och på liggande panelen under och över fönstren! Kan ett hus bli finare än så här?!

96028-141
96028-142
Stort allrum/matrum med plats för en köksö, kamin och utgång till altan! Badrum med plats för hörnbadkar! Ett sovrum till Nova och ett till oss som ligger bredvid varandra. Rymlig tvättstuga med utgång!
Jag hade ju i princip kunnat ritat det här huset för det är precis som jag vill ha ett hus.
När vi sedan inreder övervåningen så blir mitt scrap/pyssel/inspirationsrum i vinkeln som går ut där uppe. Nu är det bara sisådär 1,5 miljoner kronor som fattas. Någon som känner sig givmild?! *ler*

Lugn och ro...

...råder här hemma just nu. Kalaset är över och vi har firat Nova i dagarna 5(!). Många paket, mycket fika och tårta har det blivit. Ska det firas så ska det firas. Nova verkar då jättenöjd och har lekt hela tiden med sina nya leksaker. Nu är det bara att ladda inför jul. Var å kikade på julklappar till Martin i dag. *hehe*

Det går vattkoppor här i grannskapet och på dagis så vi väntar oss att se prickar på Nova när som helst men än så länge är det lugnt. *drar en lättnadens suck*

Nu ska jag gå och mysa med min älskling framför tv:n. Snart dags för prison break.
Kram på er!

För 3 år sedan...

...såg Nova ut så här:
96028-140
Herregud, så liten hon var! Svårt att fatta i dag att hon varit så liten. *ler*

Förlossningen startade kl 8 på morgonen men värkarna var svaga under hela dagen så jag trodde länge att det var falskt alarm. Vid 5 ringde jag Martin som kom hemrusande(han jobbade bara 50 m hemifrån) och vi for i väg. 10 mil till sjukhuset. Den vägen har konstigt nog aldrig känts så kort. När vi kom fram var jag öppen 4 cm så nåt falskt alarm var det inte. Avböjde kaxigt nåt smärtstillande. Gör det inte ondare än så här så klarar jag mig utan. Dom orden fick jag surt äta upp för när jag väl fick ont så var det ju för sent. Allt jag fick var lustgas och jag sög i mig tills jag var hög som ett hus. *s*
Vi kom fram till sjukhuset vid halv 7 på kvällen och 23.06 så föddes vår dotter. 3370 gr lätt och 50 cm kort. *ler* Min första tanke när hon kom ut var: Är det redan klart? Nästa tanke var att Gud så liiiten hon är!
96028-137
Här är Nova alldeles nyfödd. Vi hade tur för det var lugnt på avdelningen så vi fick vara kvar på förlossningsrummet i 3 timmar och mysa. Vi ringde runt till familjemedlemmar för att berätta den glada nyheten. Sen gick  jag och duschade och Martin gick i väg med sköterskan och Nova för att väga och mäta. Vid halv 3 tiden på natten så fick jag och Nova komma till ett rum. Martin, stackaren, skickade dom hem. Han fick sitta och köra 10 mil till.
Den natten sov jag inte en blund. Jag var alldeles rusad. Kunde ha sprungit maraton. Så kändes det. Jag låg i sängen med Nova bredvid mig och jag kunde inte se mig mätt på henne. Ont i hela kroppen men allt kändes ändå helt otroligt. Tror knappt jag fattat det än i dag att jag har en sån fin dotter.
96028-139
Världens stoltaste och bästa pappa! Här är vi hemma igen. Så här satt Martin varenda dag med Nova. Hon ville ligga inlindad i en filt och mysa. Har många fina bilder på dom två tillsammans. Ingen famn är så trygg som pappas och...
96028-138
...mammas. Här är världens stoltaste mamma! Finns ingen bättre känsla än att hålla sitt barn nära hjärtat och känna att man innger trygghet och kärlek. Jag ville aldrig släppa taget.

Nu har det gått 3 år. Nova är nu 1 meter lång och väger 16.8 kg. Pratar för fullt och är jätteduktig på det mesta hon företar sig. Hon imponerar mig dagligen med sina kunskaper och sin förmåga att få mig glad. Hon är ju oxå en ganska trotsig 3-åring och vi kan ha våra duster men vi blir fort sams och vi kramas och pussas ofta. Mina favoritstunder med Nova är:
*När hon är nyvaken och kommer upp i våran säng och vill kramas. Väldigt lugn när hon vaknar och vi kan ligga och dra oss och mysa en halvtimme.
*När jag kommer för att hämta henne på dagis och hon ser mig och säger Hej mamma och kommer springade för att ge mig en kram.
*När vi pratar om dagen som varit och hon berättar på sitt gulliga sätt vad som hänt.
*När vi ligger i soffan och kramas och hon håller i mig (för att jag inte ska ramla ner) och säger, så mamma.(uttalas stjå mamma)
*När hon lärt sig nåt nytt och tittar på mig med stolthet och säger Ja kann mamma! (jag kan) som när hon i går äntligen fick upp kylskåpsdörren själv.
*När jag ser hur mycket hon älskar och ser upp till sin pappa. Han är verkligen hennes hjälte och han är hennes bästa lekkamrat. Rörande att se hur måna dom är om varandra.
*När jag ser hur rättvis hon är. (hon var det mer tidigare, har blivit lite mer självisk nu. *ler*) Fick jag en kram så skulle pappa oxå få en och vise versa.
*När hon ska lägga sig på kvällen och ber mig ligga bredvid en stund. Hon vill alltid ligga nära och hon stryker handen mot min kind och kramar  och pussar mig flera gånger. Somnar nästan alltid med sin hand i min och jag tackar Någon för att hon är frisk och mår bra och för att hon är min.

Världens underbaraste 3-åring!!!

96028-134
Grattis på din födelsedag min älskade dotter!! Önskar dig en underbar dag och det bästa av allt!
Puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss puss

För 3 år sedan...

...såg jag ut så här!
96028-132
Kortet ovan är taget kvällen före. Tyckte om mitt nattlinne, just for two. Ville så gärna ha en bild på mig och magen i det men tiden gick och inget kort togs. Jag gick över tiden och till slut sa jag till Martin en kväll att nu måste du ta ett kort för snart är det ju för sent. Så han tog ett kort kvällen den 21 november och morgonen efter satte allt i gång. *ler och minns*
96028-133
Vecka 37.
96028-131
Vecka 39. Jag stornjöt av att vara gravid och jag älskade min fina runda mage. Jag mådde så himla bra dom sista veckorna förutom lite halsbränna. Hade världens energi och julstädade och bakade flera sorters kakor. Alla julklapparna var klara i oktober och julkorten förberedda. Har aldrig  varit så förberedd på nånting i hela mitt liv. Allt var klart tills den lille skulle komma. Åh, som vi längtade efter vår goa bäbis.

Mamma och saxen...

...och sen ser man ut så här!
96028-13096028-12996028-128
Oj, blev det så mycket? *iiii* Men men, det är bara hår. Det växer ut igen. Dessutom var det så tovigt och slitet i ändarna att hårborstningen blev en pina och då är det inge kul.

I dag har vi städat och fejat här hemma. Inte riktigt klar än. Man får inte städa bland Novas grejer hur som helst när hon är med. Får ta det på tisdag.

I morgon ska vi till barnmottagningen på sjukhuset för den årliga allergikontrollen. Det blir nog pricktest igen och så ska dom ta blodprov för att kolla om hon är laktosintolerant. Jag tror inte det men doktorn på vc tyckte att vi kunde kolla för säkerhets skull. Nova har klagat över lite magont i bland men jag tror att det beror på att hon håller sig för länge för när hon har kissat så går det över. Hoppas bara det går bra i morgon. Jag är ju så blödig när det gäller Nova, när hon är lessen och har ont. Jag grinar ju värre än hon, stackars barn.

För övrigt så har det regnat i 3 dagar. Snön har sjunkit i hop till nåt grådaskigt smutsigt blä. INTE kul. Det var så vitt och härligt vintrigt tidigare i veckan. Hoppas det blir så snart igen så man får lite mer julkänsla framöver. Det är ju snart advent!

Veckan som gått...

Den här veckan har varit väldigt hektisk. Kört typ 120 mil hit o dit och satt upp kampanjmaterial. Egentligen ett ganska kul jobb om det inte vore för alla milen på vintervägar. Det går bra så länge det är ljust och man kör i inlandet. Värre är det när det blir mörkt och man ska ut på E4:an. Huvva! *ryser*
Men, veckan gick bra i allafall och nu är det äntligen helg.

Har knappt träffat min lilla gosing på hela veckan så det ska bli skönt att få rå om henne lite extra nästa vecka. Här ska det nämligen firas 3 års kalas!!! Tänk, lilla älsklingen ska fylla hela 3 år på onsdag! Vart tar tiden vägen?!  Tyckte inte det var så länge sen som hon låg i magen och sprattlade. *ler*
Ska fara på måndag och köpa ballonger och andra fräna kalas grejer. Det ska bakas och städas och fejas. Fyller år gör man bara en gång/år och då ska det firas rejält! *s*
Så det är väl med andra ord bara att sätta i gång att förbereda.
Ha en fin helg!


Älgar och renar...

...har jag sett flera av på min lilla resa.
96028-124
Har fått ett jobb, bara för denna vecka men ändå, som merchandiser. Tänkte att det blir ju skoj, resa runt lite och träffa folk och prova nåt nytt. Det var roligt i 1 dag. Sen blev det tråkigt. Jag var jättetrött i går eftersom Nova sov dåligt natten innan och när jag kom fram till gällivare så ville jag bara hem. Åt middag på hotellet och gick sen upp på rummet. Tog en dusch och la mig på sängen framför tv:n. Läste lite och kikade på från slott till koja. Orkade inte titta så mycket mer än det innan jag somnade. Vaknade 7.20. Gick ner och åt av ett snålt frukostbord. Hotellet var en gammal skola. Kändes som om man bodde på en gammaldags kostskola typ. Trevlig personal men inte värt 1000 kr/natten. Tur att jag slapp betala själv. ;)

For sen vidare mot överkalix. Så här såg det ut i 13 mil, typ.
96028-126
Skog, skog å nämen titta, mera skoooog. Tur att vägarna var fina och att man hade bra musik i bilen. :)
Efter överkalix var det kalix tur å sen hem ljuva hem. Skriva rapporter och sen var jag klar för denna dag.
Nu ska jag ta en lång varm dusch och sen kika på tv innan jag går och hoppas få sova hela natten. I morgon bär det av mot arvidsjaur, älvsbyn och boden. *jippi* Not!

En utmaning från Madde...

Jag har:
( ) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
( ) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(x) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
( ) sett en del av mig själv brinna
( ) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
( ) lekt utklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
( ) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
( )sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) badat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) sjungit kareoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
( )skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan uppfylld
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x)är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( )blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
(x) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
(x) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) spottat på någon jag ogillat
(x) velat spotta på någon jag ogillar
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
( ) varit otrogen
(x) varit svartsjuk
(x) jag kan skriva utan att titta på tangenterna

å det var det....

Jag är på tv!! :)

Tv4 norrbotten kom till kursen i går kväll och filmade oss och intervjuade mig. Kul att scrapbooking uppmärksammas!
Kolla in det här!
www.tv4.se/norrbotten Klicka på Se våra sändningar och därefter nyhetsmorgon norrbotten västerbotten, del 1 (2006-11-10) Gå fram lite i programmet så kommer mitt inslag.

Btw, intervjun gick ganska bra. Får besked nästa vecka så håll tummarna lite till för mig. *ler*

Önskar er alla en trevlig helg!

Håll tummarna för mig!

I morgon ska jag på ännu en intervju. Denna gång i en affär som säljer grejer som jag gillar. Snälla, håll tummarna för att jag får detta jobb! Fortsättning följer....

Novas nya vagn!

Hittade en jättefin och billig vagn på nätet i förra veckan. Precis en sån som vi ville ha och Nova blev jättenöjd!
nova i vagnen
Myser under filten.
nya vagnen
Samt några härliga vinterbilder. Vi har verkligen fått mycket snö här!
nova i lekparken
Ser ni Nova?
nova i snön


I dag har jag jobbat!

Jajemän, men bara för en dag då. Det var dags för min Kajsa Nyman prisundersökningsdag. Jag har gjort den 1 gång tidigare i somras då jag varit runt på 5 affärer och kollat priser. Kul att jobba lite!
Nästa vecka blir det andra bullar däremot. Då ska jag vara merchandiser hette det visst. Fara runt i halva norrbotten och sätta upp annonskampanjer för viasat. Det ska bli intressant och kul. I o m att det är så långa avstånd så blir det nån hotellnatt. MMM, ser fram emot hotellfrukost!! *ler* Hoppas bara att vädrets makter är på min sida. Vill inte köra i en snöstorm!

Helgen som var har varit snörik. Det har kommit ca 2 dm men det vart mildväder i går så det har sjunkit i hop lite. På lördagen var vi i sunderbyn och firade svärfar som fyllt 60 år tidigare i oktober. Jag scrappade en tavla till honom som såg ut så här:
min faffa
Det bjöds på italiensk buffe och det var så gott. Det är en av veckans höjdpunkter att få fara ut till byn och äta middag och umgås. Nova avgudar sin faffa och famma och tycker nog att byn är hennes andra hem.
Vi har ju faktiskt bott där i 4 månader. *ler*

Fick ett mail...

...av min fina vän Kamilla häromdagen och jag tyckte det var roliga frågor så jag svarar på dom här.

Fyra saker om mig - Saker som du kanske eller kanske inte vet om mig.

A) Fyra jobb som jag haft:

1. Servitör
2. Receptionist
3. Guide
4. Lokalvårdare

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Du har mail (det var ju så vi möttes, min Martin och jag) 
2. Dirty dancing
3. Sömnlös i seattle
4. Medan du sov

C) Fyra ställen jag har bott på

1. Falun
2. Grycksbo
3. Lillehammer
4. Trysil

D) Fyra TV-program jag fastnar att titta på:

1. Desperate housewifes
2. Gilmore girls
3. Lost
4. Prison break (listan kan göras längre....)

E) Fyra platser jag har semestrat på:

1. Stockholm
2. Gran Canaria
3. Halmstad
4. Luleå

F) Fyra Webbsidor jag besöker dagligen:

1.
www.scrappiz.se
2. www.yahoo.no
3. www.swescrapbook.blogg.se
4. www.hemnet.se

G) Fyra favorit-maträtter:

1. Mammas kjöttkaker med surkål
2. Mammas fiskbullar
3. Allt som är grillat när vi är på familjemiddag sommartid i sunderbyn
4. Kyckling i currysås (när jag är på kinarestaurang)

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
 
1. Nånstans i USA på den största scrapaffär någonsin!!!
2. Stranden i puerto rico
3. Hos mamma i norge
4. Hos pappa i grycksbo
 
I) Fyra vänner jag tror kommer svara:

1. Milla
2. Annelie
3. Jessie
4. Alla andra som känner sig intresserade och tycker att det vore kul!

Äntligen är Marisa hos mig!

Detta underbara minialfabet från QK är äntligen mitt! 
96028-117
EmmaB ville sälja sitt och jag var först ut. Fick hem det i dag och jag är supernöjd. Det ser hur fint ut som helst och Emma har verkligen fixat det med att märka dom små fickorna med alla bokstäver. *lyxigt*

Nu ska jag scrappa!!!! *GLAAAAD*