Nu är det på gång!

Jepp, nu har vi börjat förberedelserna för kaministallation eller rättare sagt,
Martin och pappa har börjat...
Jag har mest tittat på och kommenterat. :)

Ursäkta bildkvaliten.

Här ska vi mura upp med lecasten så att kaminen kan stå så nära väggen som möjligt.
Väggen ska sen putsas och målas vit.
Vi ska ha svarta klinker på golvet och det kommer bli jättefint när det blir klart.
To be continued...


Nova och Lady

Jag och Nova har varit lite hundvakt under veckan. Min kollegas man var bortrest så de hade ingen som kunde gå ut med hunden på dagen. Eftersom Nova är lite hundrädd så passade vi på att hjälpa till. Lady är en jättesöt tax och Nova var inte alls rädd för henne och tyckte det var jättekul att få hålla i kopplet.



Western Farm


I torsdags så kom mina föräldrar på besök.
Länge sen dom var här så det var kul att visa dom ett somrigt Luleå.
I fredags så for jag och Nova tillsammans med mor och far till Western Farm i Boden. Det var mkt trevligt så den turen kommer vi göra om. Vi hann med ponnyridning, åka häst och vagn, hälsa på grisar, kossor, kaniner och ankor, se teater med cowboys, bli indianmålade samt att klä ut oss och bli fotograferade. Batteriet tog slut efter några kort tyvärr men jag fotade vidare med mammas kamera.
Dock har hon inte sladden till den med sig så jag vet inte när jag får dom bilderna.
Här är dom jag hann ta:




Här är bilden som jag och Nova tog utklädda där borta:

Jag kan varmt rekommendera er att ta en tur dit. Nån gång skulle jag vilja vara med på en dagstripp på hästryggen.
De har olika varianter av turer man kan vara med på och det skulle vara så kul att få rida igen.

Vem är du?

Hittade dessa frågor hos min vän Milla och jag skulle gärna vilja veta vilka ni är som läser min blogg. Så, ta dig några minuter och svara på frågorna nedan. Vore skoj att få veta varför just du läser min blogg. :)

Namn?
Hänger du här ofta?
Känner vi varandra?
Hur hittade du hit?
Vad gillar du med min blogg?
Vad skulle du vilja läsa mer av här på bloggen?

Tack! :)


Strandliv

Vi har haft några dagar med varmt och soligt väder så naturligtvis for vi till stranden...
Söndag for vi till Flottningen och träffade kusinerna.

Kusin Herman <3

Kusin Filippa <3

Far och dotter mys.

I går for jag och Nova till Näset och även där träffade vi på kusinerna. Dock for dom hem efter en stund men jag och Nova myste vidare.



Nova hittade en kompis hon ville ta med hem...brr...han fick stanna kvar på stranden.

Fikapaus.

Så vackert!

A little update...

Ja, ni som följt min andra blogg vet att jag är hemma igen. Har jobbat denna vecka och varit väldigt trött så jag har inte orkat uppdatera denna blogg förrän nu. Begravningen gick bra om än det var nåt av det värsta jag varit med om. Det var helt fruktansvärt hjärtskärande att se Franks barn så ledsna. De spelade Franks favoritmusik och det stod en foto av han längst fram på kistan och det var så fint. Efter att vi i familjen lagt vår handblomma på kistan så gick hans brandkårskollegor fram och ställde sig runt kistan. De var så fina i sina uniformer och de la Franks hjälm och hans yxa på kistan. Mycket rörande och det var som taget ur en amerikansk hedersbegravning typ. Efter gudstjänsten var det minnesstund och flera höll så fina tal. Jag ville säga nåt jag med men kände att jag klarar nog inte av det så det blev inget. Barnens kusin Sofia, min brorsdotter följde med mig dit och det var bra. Behövde stödet. Jag fick migränliknande huvudvärk pga allt gråtande och ögonen var svullna i ett dygn efteråt. Det känns fortfarande så ofattbart att han är borta. Goa Frank. Så oerhört saknad!!

På lördagen så for jag hemåt och Sofia följde med. Det var en rolig roadtrip med bra musik, skratt och prat och körandet gick som en dans. Vi var hemma vid 18 tiden och Martin och Nova hade städat huset och gjort så god middag. <3
Efter middagen så gick vi ut i solen och satt och njöt av ett glas vin och Martin, Sofia och Nova hoppad studsmatta.

Högt upp luften!





Underbar och älskad av alla! <3

The child & the Godmother...

Tokfior!!

Den slitna modern...

På söndagen så for vi till Storforsen. Sofia har aldrig varit längre norrut än till Umeå förut så det var kul att visa runt henne. Jag och Martin har inte varit i Storforsen sen sommaren -00...På tiden med ett återbesök.

Skummande forsande vatten, mäktigt!

Strike a pose Fia!

Breathtakingly beautiful!

Coola brudar!

La familia...

Galna brudar!

Älskade Sofiproppen min! <3

Hjärtegryta...

Tokfia! :)

Sen for hon hem på tisdag förmiddag. Tråkigt men jag hoppas hon kommer tillbaka snart. Ju mer jag har umgåtts med Sofia och syrrans barn och övrig familj i Dalarna, ju mer saknar jag dom. Känns tungt att bo så långt ifrån dom när jag så gärna vill vara nära och dela deras vardag i gott och ont. Tur man har internet och telefon!

Jag har som sagt jobbat i veckan och det har gått bra. Nu har jag två veckors semester igen och det ska bli skönt och jag ska bara ta det lugnt och göra saker jag känner för. Hälsa på några vänner och mamma och pappa kommer upp nästa vecka och det ska bli kul att visa dom ett somrigt Luleå. Saknar dom så!

I går var vi hos svärföräldrarna och åt grillat. Alla barnen och deras granne med barn och barnbarn var där och det var jättetrevligt. Martins lillebror David hade sin nya flickvän med sig och hon är jättegullig och supertrevlig! Vilket bra kap han har gjort där! :) Tyvärr bor dom så långt bort så det är inte ofta vi kommer ses men förhoppningsvis flyttar dom upp hit en vacker dag.

För övrigt så planerar jag barnens album för fullt och jag har beställt själva albumen och bilder så det är bara att sätta igång. Hoppas det blir några regniga dagar så jag kan stänga in mig i mitt rum och pyssla.

Må väl och sköt om er! *kram*

Ps...

Ni kan, om ni vill, följa mig på min mobilblogg: www.marinabloggar.blogspot.com eftersom jag inte har tillgång till nätet så mycket här. Anlänt till G-bo efter 12 timmars resa som gick bra om än man var trött som ett GNU när man kom fram. :)

Bye bye Luleå again...

Kl. är 05.00 och jag sitter här fix färdig. Känner mig oförskämt pigg. Kommer nog bittert att få ångra dom orden om x antal mil men men.. Tagit med mig en filt så måste jag så kan stanna till och sova en stund. Känns skönt att komma i väg tidigt så att man känner att man inte har sovit bort halva dagen. Ska bli intressant med denna resa. En utmaning som heter duga och själva resandet är allt jag fokuserat på. Anledningen till att jag far havent even crossed my mind yet.

Ha det gott mina vänner och på återseende! *kram*


Roadtrip...

Letar bra musik bland min samling...fått låna några skivor med Rolling Stones av svärfar...vad sägs om denna härlighet när man susar längs E4:an?
 
Eller den här?
 
Sen har jag tänkt ta med dom här karlarna:

Å så måste jag ha med min favorit:

Naturligtvis har jag några tjejer med mig oxå:


Jaja, det blir en helvetes dryg resa så det gäller att packa bilen full i bra musik och några liter kaffe. :)

Lego...

..är kul!! Kan nog inte kalla mig för en speciellt lekglad mamma men Lego tycker jag om. Jag och Nova har byggt på eftermiddagen samt nu ikväll. Irriterande dock att det tar sån tid att hitta dom bitar man ska ha för givetvis följer jag en ritning på hur det ska se ut. Man har ju noll fantasi för att bygga själv. :)
Så här ska det se ut när det är klart:

Det är ju nästan så man vill flytta in själv. :) Så fint hus!
Bilden är från
www.lego.com

En till...

Nu har jag bloggat nog för idag...Avslutar med ett väldigt bra ordspråk.

"Failure is not fatal, but failure to change might be."
~John Wooden, basketball coach~

Partybilder

Det har blivit en och annan fest under sommaren med goda vänner. 
Fina stunder som man kommer minnas när vinterkylan sätter in.
Tack för att ni finns.

Vinkväll på Maddes balkong. Tradition numera. :) Fotograf Milla

Fotograf Madde


Jag och Martin redo för en kväll på stan.

Några öl på färjan häromdagen med Milla. Mkt uppskattat!

Det är såna här sommarkvällar man alltid vill ha. Fotgraf Milla.

Liten sommarfest hos mig med detta härliga gäng. Fotograf Milla.


Bilder...

Gott & blandat från våren och sommaren på huset och insidan...

Vårt nya köksbord som Martin valt ut. Supersköna stolar!

Våran fina nyoljade altan. Nya utemöbler sommaren till ära. Ser ni Novas hammock? :) Så söt!

Nyoljade bron och våra fina blommor.




Master bedroom. Inga lampor än men så här ser det ut nu.

Vardagsrummet. Fick Martin att gå med på den röda mattan.
Nån färgklick mitt i allt det svarta och vita måste man ju ha. :)


Mulet

Grått, trist och kyligt väder idag så jag bloggar järnet i stället. :) Under veckan som gått så har jag rensat garaget, förrådet och tvättstugan. Skurat hela huset och så smått börjat fixa i scraprummet. Därför så tänkte jag att jag bloggar lite extra idag i stället. Har inte så mycket annat att göra. Martin är till Umeå för att köpa en begagnad kyl och frys. Våran frys gick nämligen sönder förra helgen. I värmeböljan. Inte så kul kan jag säga. Vi tänkte på att köpa helt nytt men eftersom vi hade planerat att göra det den dagen vi fixar köket så kändes det inte så kul att fara i väg och göra det nu. Dessutom är det dyrt med vitvaror och vi vill hålla igen lite. Martin har nämligen blivit uppsagd från sitt jobb och 1 september är han arbetslös. Det känns lite jobbigt men han är positiv och ser detta som en chans till något nytt och spännande. Det är väl så att det som inte knäcker en gör en starkare. Tycker bara att det är lite väl mycket just nu.

På tisdag styr jag kosan mot Dalarna. Begravningen är på torsdag och jag försöker just nu bara fokusera på att klara av att köra ner och hem. Hur jag ska orka gå på begravningen har jag inte vågat tänka på än. Fattar inte att han är borta. Jag har hans nr i mobilen än. Jag har börjat så smått att planera barnens album som kommer bli mitt terapiarbete under hösten men det kommer bli svårt att titta på bilderna utan att börja gråta.
Det som inte knäcker en gör en starkare.


Fikatajm...

Eftersom vi har en liten tomt och inte plats för en lekstuga så delar jag med mig av växthuset. Satte in Novas lilla soffa, bord och en stol och häromdagen så satt hon och Filippa där och fikade. Såg så mysigt ut!
OBS: Växthuset är inte helt klart än eftersom jag for till Dalarna tidigare och när jag kom hem så var det dags att plantera. Vi har satt upp ny panel på väggarna och gjort nya hyllor men vi ska måla det på insidan nästa år i stället. Först ut är ett par "förebild" på hur det såg ut innan vi satte igång:


Så här såg det alltså ut innan vi började...Sen blev det så här fint:


Tomaterna växer så det knakar. Ser så fram emot vår första skörd. :)

Det ska börjas i tid...

Nova har massor med snoddar och hårspännen men det är inte så ofta hon vill ha tofsar eller flätor. Men igår såg jag henne framför spegeln i badrummet, fixandes och sprayandes :)


Se så fin hon blev! :) Mammas prinsessa!


Lovely...

I går tog jag och Milla oss en spontantur på färjan. Tog några öl, surrade och lyssnade på trubadurerna. Mkt trevligt! Tittade ut över vattnet och såg solen gå ner. Såna här kvällar vill man ha mer av. Lovely Luleå! :)

I dag är vädret lite sämre dock. Mulet och bara 20 grader varmt men det känns lagom och avsvalnande vilket behövs efter senaste dagarnas värmebölja. Jag ska göra ett ryck i tvättstugan och garaget. Får se hur långt jag hinner. Får besök i em av en väninna och hennes dotter och jag tänkte låta hennes dotter få ärva lite kläder av Nova så jag måste leta fram allt som är för smått. Så det är väl bara å sätta i gång i stället för att sitta här... :) Till sist vill jag bara dela med mig den bästa låten just nu, (videon är så cool...):