Varför...

Kommer det inte ut några intressanta hus längre på hemnet?!?! Det var ju evigheter sen vi såg nåt kul. Nu är jag sugen att fara på visningar och bege mig in i den obehagliga budgivningsleken igen. :)

Utmanad

Beskriv först reglerna. Svara på alla frågor. Välj ut sex personer som du vill ska svara, utmana dem i sina bloggar och be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig få veta när du har svarat på din.


5 saker som finns på din att-göra-lista i dag
* Göra frukost till mig och Nova
* Sitta ute i solen och dricka kaffe och äta glass.
* Bädda sängen.
* Fara till stan och göra ärenden.
* Göra middag tills Martin kommer hem.

För tio år sen gjorde jag

1998, då bodde jag i Lillehammer och jobbade som servitör på flera hotell.

Ställen som jag bott på:

8 olika adresser i Grycksbo, Dalarna
Bojsenburg, Falun
2 olika adresser i Jordet, Trysil, Norge
2 olika adresser i Öyer, Lillehammer, Norge
3 olika adresser i Jordet igen.
Södra Sunderbyn
2 olika adresser på Porsön, Luleå
Blä, jag är less på att flytta!

Fem saker som jag skulle göra om jag vore biljonär:

* Bygga mitt drömhus
* Skicka min mamma på spa.
* Investera för framtiden.
* Dela med mig till min vänner och familj.
* Ut å resa

Sex personer som jag vill veta mer om:

* Eivor
* Annelie
* Martina
* Jessica
* Maria A
* Jenny W


Små vänner...


Tack kära Eivor och Kevin för en härlig dag på Kolarens Kafe. *kram*

Som utlovat...

Jag har ännu en gång städat och gjort om i scrapvrån. Efter vårens alla träffar så låg allt intryckt och huller om buller. Visade en bild igår och här har ni svaret på vad det var:

Nu när mappvagnen är såld så har jag införskaffat denna byrå och ny förvaring för mina papper. I byrån förvarar jag akrylfärg, stämplar och stämpeldynor, chipboard, extra skärblad till papperskäraren och övriga kontorsmaterial som inte har så mycket med scrapbooking att göra. Ovanpå så står grodan och tången redo. Min nya skissbok av Becky Higgins ligger även den redo att utforskas.

Beklagar bildkvaliten men här är min nya pappersförvaring. Tanken var att jag skulle ha en låda till mönstrat och en till cardstock men det räckte inte. Det mönstrade papperet fyller nästan båda lådorna så cardstocken hamnade i väskan bredvid. Måste nog köpa en till sån där låda. Tycker dom är mycket smarta. Bara å bära med sig när man ska på träff och papperen är skyddade mot damm, smuts och små fingrar.

Här har jag hängt upp lite smått och gott och en del av det jag köpte på Storyhouse. Ser ni väska längst in? Visst är den snygg!! I simply lööööv the colours!

Här är ett annat nyförvärv. Med 25% rabatt på Skaparlusten så kunde jag inte motstå denna karusell som man kan fylla med en massa härliga saker. Den är såååå snygg!

Högst upp till höger ser ni min nya fotoförvaring även den inköpt hos Skaparlusten. Räckte inte så långt men nu kan jag i af dela upp fotona mer än jag kunde med den rosa bredvid. Dessutom är det plats för stora foton och halvklara lo´s i facket under. Me like!

Ser ni plåtlådorna längst upp? 25 kr st på Åhlens. Perfekta för Cuttlebugdies och clearstamps!

Å här är senaste projektet. Minns i Baby albumet jag gjorde tidigare? Nu ska jag börja på Family albumet och jag tror det blir med dessa papper. Måste bara hitta lite mer maskulina färger också eftersom Martin är med på många bilder.
Det här blir kul!

Nu blidde det fel...

Försöker ändra designen lite om ni undrar varför det ser ut som det gör. Men datorn krånglar (det är absolut datorns fel) och jag får inte till det så jag fortsätter i morn.
Nattinatt

Gissa...


Vad är detta? Svaret med bildbevis kommer i morgon... *hehe*

Viljestark

En dag i juli när det endast är ca 15 grader ute.
Nova: "Mamma kan jag få ha mina shorts och det här linnet idag"?
Mamman: "Nej Nova, det blir för kallt. Du måste ha långbyxor och långärmat".
Nova: "Men jag VILL ha shorts och linne".  Ser mkt trumpen och sur ut.
Mamman: "Lilla gumman, du är dessutom lite snuvig så du får absolut inte gå ut i bara shorts och linne."
Nova vänder på klacken och går surt in på sitt rum. Mamman hör hur det rumstreras om i byrån med kläder och tänker, Yes, hon gör som jag säger! Efter ca 10 minuter kommer en mkt bestämd ung dam ut från sitt rum i denna outfit:

Ser ni linnet utanpå den långärmade tröjan? Och strumpbyxor hittade hon oxå...

Till råga på allt skulle hon ha de "förbjudna" skorna. Mamman drog en djup suck och gav upp. Det är bara att konstatera: Dottern är smartare.

Peace

I går var vi hos H och M på en mkt trevlig fest.

Den vackra värdinnan M. Maskerad och sånt är alltid kul bara man hittar kläder... :) Temat den här kvällen var "klä dig som din idol". Jag visste ganska snart vad jag ville vara och fter en vecka med intesivt letande av kläder så hittade vi till slut ganska rätt...

Det fattas en flaska Jack Daniels o jag hade fel brillor men annars så...Flera av gästerna gissade rätt...
Om jag säger så här eller rättare sagt sjunger: Oh Lord, wont you buy me a Merchedes Benz.....

Den här gamla gubben har nog inga pengar till en merca. :) (rätt brillor den här gången)
Ser ni vem M föreställer? Tänk er repliken: Skaru ha en stänkare?
Tusen tack M för en trevlig fest och Tusen tack Madde för lån av smycken och div accessoarer.

Bildbevis

Ja, som jag skrev tidigare så hade vi en härlig semester. Intensiv som vanligt men ändå härlig. Titta här bara:

I flyget på väg ner...Shrek sitter tryggt fastspänd på en egen plats...

Charlies lekland i Borlänge. Ungerfär som Leos här i Luleå men mkt mindre. Alldeles lagom egentligen för nu var det lättare att hålla reda på Nova när hon sprang runt.

Efter Dalarna och ett trevlig besök hos mina föräldrar, syskon och gamla vänner (varför tog jag inte mer bilder där?!), så for vi till min brorsdotter Marielle och hennes son Izak i Göteborg. Vi bodde hos dom medans vi utforskade staden och andra spännande orter.

Lekplatsen utanför där Marielle bodde. Ser ni snurrgungan? Jag får plötsligt flashbacks från skoltiden...:)

Vi hittade Noaks ark bl a....

Slottskogen...

En farbror David...

Fler spännande lekplatser...

En tur till Varbergs fästning och ett besök hos Bockstensmannen...Men innan vi for till Varberg så for vi till Ängelholm där jag shoppade järnet hos
Storyhouse Mkt, mkt, mkt fint i den butiken och extremt farligt för plånboken men ack så skoj det var. Snacka om att va som en unge i en godisaffär!

Utsikten från fästningen...

Nova, Izak och jag poserar bland soffkuddarna. Jag vill oxå ha en sån skön soffa med massor med kuddar!
 
Den stolta modern...Tack snälla gumman för att vi fick bo hos dig och Izak. Det var så trevligt och jag ser fram emot nästa gång vi ses! *kram*

Goa små tår...

Den här goa tösabiten hittade vi på vägen hem. ;) Vi sträckkörde Göteborg-Luleå och det var trevligt med lite mer sällskap efter vägen. Vi startade 09.30 i Göteborg och tanken var att vi skulle ta in på hotell nånstans i Sundsvallstrakten men vi körde och körde och körde och vips så var vi hemma 03.30 på natten. Nova ville inte sova på hotell och var den som var gladast, piggast och busigast under hela resan. Vars får hon sin energi från?!

Semestertider...

Jag vet, jag är segare än vanligt men jag har ju semester! :)

Vi har varit söderut, Dalarna och Göteborg, bildbevis kommer. Härlig semestertripp men lika härligt att komma hem igen. Har fixat ännu en gång i scrapvrån oxå så jag hoppas att inspirationen kommer snart.

Ska leta fram kabeln till kameran och ladda in bilderna så ska ni få se vad vi gjort dessa två veckor.

Vänner

Nu blir ni chockade av att jag gör två inlägg på en dag. :) Men jag kände att jag måste skriva av mig lite mer. I går kväll satt jag hemma hos Madde tillsammans med henne och Milla och vi pratade om ditt och datt. Det blev mkt hussnack eftersom Milla precis flyttat till ett hus och vi letar fortfarande. Jag slogs av tanken att jag tyckte det var så trevligt att prata med vänner och hur viktiga dom är. Mitt i allt så får jag ett sms av en annan kär vän, Eivor. Det var ett så omtänksamt och fint sms och jag blev superglad. Tack snälla du för det!
Sen jag flyttade till Luleå så har jag känt mer och mer att jag har kommit hem. Jag har aldrig varit en stadsmänniska men den här staden gick direkt in i hjärtat på mig. Faktiskt redan första gången jag var här för 8 år sen. Det kändes helt enkelt som om jag kommit hem. Sen om det berodde en hel del pga mannen i mitt liv som jag var  och fortfarande är vansinnigt förälskad i vet man ju aldrig. :)  Här i Luleå har jag en älskad familj, underbara vänner och mitt hem. Det kan inte bli bättre än så. Tack för att ni finns!

Panik

Jag anser mig vara en ganska lugn människa och klarar av mkt saker men att åka båt är tydligen inte för mig. Nu menar jag inte våran lilla båt utan en större som Laponia som man själv inte får styra över. Första gången jag åkte en större båt så var det på en klassresa till Helsingfors. Knallblå himmel och jättevarmt och jag tyckte det var jättekul. Blev inte det minsta sjösjuk. 2 år senare så skulle klassen till Kiel och jag trodde att det skulle bli lika skoj. Det blev inte. Fy så sjösjuk jag var och inte kunde jag kliva av heller! Låg instängd i vår lilla hytt och mådde pyton. Ingen av dom andra blev sjuk, inte ens fyllsjuk! Då tänkte jag att jag ska aldrig åka en sån båt igen. I dag fyller min svärmor 60 år och dom hade bokat bord på Laponia med lunchbuffé. Tänkte först att nej, jag kommer bli sjösjuk men så tänkte jag att det går ju bra att åka i våran båt så min sjösjuka kanske har gått över. Men idag när skulle i väg så brast allt rejält. Vaknade i morse och tittade ut och såg att det var mulet och blåsigt och då började magen att göra uppror. Vi gjorde oss i ordning och for iväg mot stan och ju närmare vi kom båten desto mer vände det sig i magen och jag fick hjärtklappning. Jag och Nova gick före Martin till båten för han skulle parkera och när vi kom fram så sa svärmor till mig:
Men Anna, du ser ju skräckslagen ut!
Jag gick ombord och kände hur det gungade lätt så jag frågade damen som stod och tog emot oss om det fanns toaletter ombord och nånstans man kan lägga sig om man blir sjösjuk. Toaletter fanns det men ingenstans man kunde lägga sig. Frågade om det brukar gunga mkt och hon sa att idag kommer det nog gunga en del. DÅ vände jag på klacken och gick av båten. Blev totalt skräckslagen och började skaka och gråta. Sa att jag klarar inte av det här. Fick bilnyckeln av Martin och for hem. Jag glömde t o m att säga grattis till svärmor. Nu sitter jag här och har dåligt samvete. Nova gick ombord med sin farbror före mig och hon var långt inne i båten när jag klev av så jag kunde inte ens säga hejdå till henne. :( Nu vet jag hur Martin känner det på flygplan och jag ska aldrig mer reta honom för att han inte vill flyga.

Kärlek är...

...att komma hem och få en kram när man som bäst behöver en....