Pandoras ask...

Vaknade till regn här i Luleå idag. Jag och gumman hade tänkt oss in till stan för shopping och mys men vi stannar hemma i stället. Ska passa på att tvätta och städa lite. Med betoning på lite faktiskt. Vi bor i en byggzon just nu. Det började så fint med att vi skulle sätta in kaminen.  Sagt och gjort. Vi har börjat att fixa den väggen och allt fortskrider enligt planerna. Men så, i somras så gick frysen sönder. Ok tänkte vi. Den var gammal så det var väl väntat. Ut med skiten och vi hittade en begagnad nästan likadan som fick duga så länge. Men när vi drog fram kyl och frys för att kolla under så upptäckte vi att kylen har läckt nån gång. Å det hade visst pågått en stund för vips så hade vi en läckageskada. Jahapp liksom. Nog för att vi ville byta golv nån gång men golvet är fortfarande fint så inte hade vi tänkt göra det än. Efter snack med försäkringsbolaget (det bästa på marknaden förstås) så började vi riva upp för att se hur långt skadan gått. Å naturligtvis upptäcker vi att det gått längre än vi trott...isoleringen...trossbotten...suck...Martin har rivit upp laminatgolvet i köket och sågat upp spånskivan under där kylen stått och rivit ut isoleringen. Så, nu måste vi göra om hela köket och v-rummet samtidigt. För naturligtvis är golvet lagt så, så det går inte att lägga tillbaka det och i o m att vi har en öppen planlösning så är det plötsligt 50 kvm golv vi måste byta...snacka om Pandoras ask..

Så vi har börjat kika på vilket golv vi vill ha. Jag vill helst ha ett 1 stavs golv, antik look, shabby chic...Martin vill ha ett 3 stavs i valnöt typ och med tanke på hur veliga vi är båda två så kommer det att bli ett h-vete att hitta ett golv vi båda vill ha.

Tapeten till vardagsrummet är hittad i af. Vi har bestämt oss för en tapet ur Eco Artist där färgerna är vitt på vitt med lite blankt i. Inte så skrikig som den vi tänkte först för vi insåg att den blir för mycket helt enkelt.

Det blir nog bra när det blir klart eller rättare sagt, det kommer bli jättefint när det blir klart men det kommer ta tid. Undrar om vi är klara till jul...

This too...shall past...

Kloka ord som en nära vän skrev. Man kan tolka det på flera sätt. Här är ett av dom: Sitter hemma i soffan och hör Sagan om Ringen från tv. Fruktansvärt dålig filmtrilogi. Helt värdelös if you ask me. Gillar inte "whatever its called". Äkta ska det var. Verkliga draman. Om livet. Inte om små orcher eller nån fånig ring eller om Gandalf eller Frodo. The real thing. Verklighetsflykt. Man kan inte fly verkligheten med en film som Sagan om Ringen. Det går inte. Det har aldrig existerat. Däremot, filmer som The shawshank redemption (fängelsefilm), Dirty Dancing (50 tal och vanliga människor), The story of us (separation, vanliga människor, barn), Medan du sov (90 tal och vanliga människor) Pretty woman (hora möter rik man) etc etc...Många kallar dess filmer som ordinära vanliga filmer utan något speciellt innehåll men jag är av motsatt åsikt!

Å andra sidan så gillar jag filmer som Alien (1:an klart bäst) och Terminator (1:an bäst där med). Just för att vi vet inte vad som finns i rymden. Jag menar, vem är dum nog att tro att det bara existerar liv på den lilla planeten Jorden? Självklart finns det mera bakom allt. Terminator, ja, i framtiden så kanske man kan resa i tiden? Dessutom var hjälten i 1:a filmen snygg så självklart gillade man Terminator...Jaja, nu blev jag ytlig men man får vara det ibland. ;)

När det gäller film så vill jag se en jordnära film, en som påverkar, en som får en att skratta hjärtligt, att kanske gråta en skvätt och framför allt så vill jag se ett happy ending. En film utan en happy ending är en dålig film. Ta Titanic som exempel. Va fan liksom?!  När jag ser film så vill jag se något verklighetstroget, något vanligt, något som kan hända de flesta av oss...jag vill skratta, gråta och le...jag vill ha en flykt från verkligheten och jag vill ha ett lyckligt slut!!

Framsteg

Det går framåt. Med både det ena och det andra. Nova trivs väldigt bra på fritids nu.
Så här tjusig var hon i måndags innan vi gick dit för första gången:


Bebben är för övrigt min gamla docka, säkert 30 år gammal *oj*
Och pyjamasen den har på sig har Nova haft när hon var bebis. :)

Nya utekläder, ny väska och nya skor. Som ni läste i förra inlägget så gick inte dom första dagarna så bra men sen var det inga problem. Bara riktiga fröken var på plats så gick allt som smort.
I dag har vi varit på kalas hos Novas kompis Sabrina som fyllt 4 år.
En liten prinsessa som börjar bli stor.
Åren går fort. Bilder på födelsedagsbarnet hittar ni
här

Martin stannade hemma och fortsatt med förberedelserna för kaminen. Det går sakta. Vi köpte kaminen i januari men den som väntar på nåt gott... Så här ser det i af ut nu:

Det blir bättre sen, jag lovar :D
Jag har städat Novas rum i veckan så nu gäller det att försöka hålla det någotsånär städat också...
Hon har fått mitt gamla sminkbord som min pappas moster man gjorde en gång i tiden.
Spegeln är köpt i Stockholm sommaren 55...

Visst är den vacker? Jag är så förtjust i det gamla fina bordet och jag hade det på mitt rum när jag var liten och tills jag flyttade hemifrån. Sen har det stått hos min far mestadels av tiden. När jag bilade ner till begravningen så hade jag äntligen chansen att ta hem det. Fick även med mig 2 gamla fina stolar samt en kista som min farmor hade. Det står uppe på vinden nu i väntan på att renoveringen ska bli klar.
Lampan har min syster gjort till Nova och jag tycker den är så söt.

Nu ska jag ge Nova kvällsmat och natta henne och sen har jag tänkt scrappa.
I morgon vankas 6-års verksamheten i full skala för Nova, jobb för mig och jobb för Martin.
Vardag igen med andra ord.
Må väl!

Fredag...

...och dags för mys med familjen. Popcornen poppar i kastrullen och
Nova och hennes kompis Emmy
hoppar runt och är ivriga efter fredagsgott.

Veckan har varit lite si och så. Jobbig till en början eftersom inskolningen på fritids inte gick så bra. På måndagen så ringde fröken efter lunch och sa att Nova var ledsen och ville hem. På tisdagen så vägrade hon låta mig gå så jag tog hem henne igen. Onsdagen så gick det mycket bättre eftersom då var ordinarie fröken på plats. Det var bara vikarier mån-tis och inga barn som Nova kände så väl så hon var lite otrygg. Resten av veckan gick mycket bättre. *puh*

Mycket att göra på jobbet också. Det är en hektisk tid nu but I´m loving it. :)

Skorstenen har anlänt och står och väntar i garaget på installationen. Längtar tills allt är klart och vi kan tända en brasa. Har champagnen på kylning i kylskåpet. :)

I morgon ska jag och min Spooky till IKEA. Den nya katalogen har kommit och det är så mycket fint! Ska dock försöka hålla mig från att köpa för mycket men lite smått och gott blir det nog. ;)

Martin har äntligen fått ihop sin hoj efter att ha haft den i molekyler hela sommaren. Så när jag kommer hem i morgon så ska han ut och åka. Hoppas han hittar en kompis att åka med så att han inte kör själv. Inte kul när han kör själv i skogen.

Har fått flera sidor klara till albumen. Närmare bestämt 13 st. Känns bra.
De ger mig sån inspiration, mina gosingar. Tänker mycket på dom och hur dom har det och önskar vi bodde närmare varandra så jag fick krama dom oftare.
Ser fram emot en lugn helg i övrigt. Efter IKEA turen så ska jag bara vara hemma. Det är hög tid att skörda i växthuset eftersom graderna kryper neråt väldigt mycket på nätterna. I går morse när jag vaknade var det endast 4 grader varmt. *brrr*
Vill även scrappa mer såklart. Men först ska jag städa och byta sängkläder.
Men det känns bra det med.

Favoriten just nu...


Barnens album...

Jag har påbörjat albumen till Franks barn. Jag tänkte bara visa några av sidorna. Resten får ni se när dom fått albumen. Dom vet att dom ska få dom men jag vill att resten ska vara en överraskning.

Den här har jag gjort 3 st av. En för varje.


Sen blev det 3 olika men med samma titel.



Resten får ni som sagt se sen. På ett halvår eller så. :)

Sommardagar...

Nu när det känns som att hösten snart är på väg så vill jag dela med mig av några härliga sommarbilder från de senast veckorna.

Mina älskade föräldrar. Vi åt lunch på stan en dag i solen. Mycket trevligt!


Det har blivit många dagar på stranden...

Öl & godis med fina vänner...



Underbara solnedgångar...

Norra hamn i Luleå en sen sommarnatt.

Karusller på Lulekalaset...

Mr Macho...

Kvällspromenad med vänner och oplanerat dopp...


Solnedgång vid Luleälv...

Mer sol och bad med fina vänner...



Säivis, besök hos Johan och Åsa och hennes föräldrar i deras stuga...


Finaste pappan hjälper dottern att fiska...

Härliga Herman!

Flickorna bastade.

Många fina stunder trots sorgen som inledde sommaren.
Härliga sommardagar med mycket sol och värme.
Bästa vänner.
Älskad familj.
Nu ser jag fram emot hösten och mörkret. Tända ljus. Kura ihop i soffan med en filt.
Njuta av en brasa och filosofera om livet.
Framförallt så ser jag fram emot att scrappa mycket. Vara kreativ.
Låta alla tråkigheter ta en paus.

Pay attention...

Vet inte hur ni tänker men jag hajade till och tårarna trillade när jag såg den här filmen på Jessies blogg. Jag som gillar att gasa...*ryser*...Det blir till att ta det lugnare framöver.

Oj!

Vad tiden går fort nu igen! Förstår det inte. :) Har jobbat en vecka och det har gått bra. Älskar mitt jobb så det var skoj att träffa alla igen och få tillbaka lite vardag. Nova har varit med farfar och hon trivs så bra i hans sällskap så det har inte varit några problem. Kamininstallationen går framåt. I dag har vi beställt rökröret och det är 2-3 veckors leveranstid så nån gång i september så ska det vara klart. *längtar*
Gårdagen spenderades på stranden med goda vänner och det var så skönt. Varmt men det fläktade lite så jag tyckte det var lagom. Barnen lekte och badade och allt var som det skulle. Pizza till middag var pricken över i:et och efterår så satt jag och Josefin och scrappade.
Det var jättekul så det måste vi göra om snart.
Lördag kväll var jag hos min Spooky ;) och vi satt ute vid deras grillplats och myste vid brasan och drack vin och pratade. Mkt trevligt!

Min scraplust har återkommit med full styrka och jag har gjort 6 LO:s på 4 dagar. Här går det undan. :) Har som mål att ha barnens album klara om inte alltför lång framtid.
Jag har oxå städat scraprummet och beställt lite småsaker som naturligtvis är högst nödvändiga så inspirationen är på topp!
Nä, nu är det tebax till skapandet som gäller. Martin och Nova är ute och cyklar så det är bäst jag passar på. :)

Må väl! *kram*