Ny vecka, nya problem

Tja, då var det söndag kväll igen. Sitter här med en klump i magen. Inte helt säker på varför. Eller...jo, det är jag ju egentligen. Men det är ingenting jag talar om för er. :) Saker och ting sker bara liiiite fortare än vad jag tänkt mig och nu börjar jag bli nervös. Nedräkningen till mitt livs största utmaning har därmed börjat.

Veckans ordspråk:

"Whenever God wants to give us a gift, he wraps it up in a problem."
Dr. Norman Vincent Peale

Boktipset...

Köpte en bok förra veckan av Ali Edwards. För oss inom scrapvärlden så är hon stor och har skrivit flera böcker. Gillar hennes sätta att scrappa och hennes tankegång. Den här boken heter Life Artist, Scrapbooking lifes journey. Finns hos Bokus. Det hon menar är att scrapbooking är inte bara en hobby, att det är mera än att bara klippa och klistra. Hon kallar sig själv för life artist, livs konstnär.  "A life artist, most simply, is someone who captures life and creates art" Det låter härligt när hon säger det. Hon skriver på ett sätt som får en att genast vilja sätta sig ner och skapa. Se bara vad de olika kapitlen i boken heter:
It is ok
Go with the flow
Simplify
Celebrate the everyday
Take a risk....and play
Embrace imperfection
Find your own voice and tell your story
Life art workshop

I ett av kapitlen så läste jag något som är väldigt typiskt för mig. Jag har massor med jättefina papper som jag har sparat till något speciellt. Det är bara det att det där speciella dyker som oftast inte upp. Korten är inte fina nog eller jag törs inte klippa i just det där fina papperet. I går, efter att ha läst lite i den här boken, så satt jag mig ner för att skapa. (naturligtvis efter att ha vikt tvätten först....) Jag tog fram dom allra finaste papper jag har, som för övrigt kostade 29 kr st och satte i gång. Det gick hur bra som helst och jag blev jättenöjd. Nu ska jag försöka ändra tankegången. Använda de papper och dekorationer jag vill. Vad gör dom för nytta i min mappvagn eller upphängda på väggen i väntan på att bli använda? Nej, fram med dom och skapa, skapa och åter skapa.

Tid

När ska jag få tid att scrappa? Känner att det  var länge sen jag gjorde det och jag känner abstinensen kryper i kroppen. Men jag är lite knäpp, jag känner alltid alla dessa måsten jag måste göra först, innan jag kan tillåta mig att sätta mig och göra som jag vill. Jag måste diska, plocka upp allt räl som en liten fröken och en stor karl slänger runt sig, sängen ska vara bäddad och golvet dammsuget, den tvätt som hänger på tork och som har torkat ska vikas i hop och läggas i skåpet och smutsig tvätt ska ligga sorterade i fina högar på badrumsgolet redo att tvättas så fort första maskinen är klar. Om jag skulle sätta mig ner innan jag gjort alla mina måsten så kryper det av obehag i kroppen i stället för abstinens. Hur understår jag mig att sätta mig ner med min hobby innan mina hushållssysslor är utförda liksom?! JAG VET, jag är knäpp och jag förstår inte vars dessa tvångstankar kommer ifrån för jag har inte alltid varit såhär. Bara lite. Nåt av det värsta jag vet är att vakna till en full diskbänk och går jag och lägger mig utan att diska så kommer det där obehaget krypande. Så har jag alltid varit ska jag erkänna. MEN, jag hade världens stökigaste rum när jag var liten. Bara se här....
image495
Bilden är tagen 82 så jag är 8 år och jag har satt igång operation städning. Kolla vilken snygg blommig tapet!!! Då hatade jag den och tyckte den var jätteful så en dag sa pappa att om jag städade mitt rum så skulle han tapetsera om. Så då städade jag och sen har som städbacillen stannat kvar...

Varje gång jag går in på Novas rum så kryyyyyper det i hela kroppen för den damen, trots sin ringa storlek kan verkligen stöka till det. Barn har ju den fina förmågan (som jag önskade att jag själv hade ibland) att så fort dom tröttnat på en sak så störtar dom över på nästa grej utan att plocka bort den första grejen. Jag har försökt få henne att först städa upp det första hon lekte med och sen börja med nåt annat. Som när hon t ex leker med sina dockor, då är det dockkläder och prylar överallt och sen kan hon huxflux börja bygga pussel och då är det pusselbitar överallt och sen vill hon måla....och städa? Vad är det mamma?! *kryyyyyyyyyyyyper* Att hon gör så som är 4 år är en sak, det är upp till mig att lära henne såna saker men när Martin gör ungefär samma grejer? Vad gör man?!
Känner hur jag är på väg att bli smått vansinnig. Hur gör ni andra? Flera jag känner har både hela karln och barnen i skruvstäd och dom lyder minsta vink från mamman. Jag tror inte ens jag har Martins lilltå i nåt som kan kallas skruv what so ever. Vad gör jag för fel? Borde jag strejka? Om jag skulle åka bort i 2 veckor, hur skulle det gå då? Skulle Nova ha rena kläder? Vet han ens hur man slår på tvättmaskinen?
Nej, shit, nu kom jag på det, nu vet jag, det är ju HAN och HON som har MIG i ett skruvstäd!! HUR kunde det här hända?!?


Award

Jag har fått en utrmärkelse av  goa Eivor. :) *glad*

You make my day Award
image179

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and
inspiration and make you feel happy about blogland.
Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on.
Beware you may get the award several times."´

Skickar den vidare till 10 bloggar som ger mig glädje och inspiration.

Annelie
Milla
Moma
Maria A
Madeleine
Jenny
Emma
Carina
Jessie
scrappizbloggen

Skulle gärna skicka den vidare till flera men 10 var det.
Ha en fin helg!


Veckans ordspråk...


Its not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent,
but the one most responsive to change.

Charles Darwin, scientist

En till...

Måste ju visa lite bilder oxå....Så här såg det ut i köket när vi höll på med brorsans album...
image488
image489
Visst förstår ni väl att jag behöver ett större scraprum än min lilla skrubb?! (se tidigare inlägg) *S*

Det kom snö häromdagen så jag och Nova kastade oss hejdlöst ut efter frukosten för att njuta av det fina vita pudret för vis av erfarenhet så vet jag ju att det är nog borta snart.
image493
image490
image491
image492
Mycket riktigt. Allt håller på att regna bort aws. :(
Slutligen en bild på mig. Måste ju visa upp mina nya glasögon! :)
image494

Muahahaha

Hoppas jag har lyckats dra ner en till i scrapträsket. *hehe* For till stan med en kompis i går som har upprepade gånger sagt att sb är nog inget för henne men skam den som ger sig. Hon har nu köpt ett startkit och lite smågrejer och jag hoppas hon blir rejält biten av sb bacillen. *gnuggar händerna förtjust*

Så här ska det se ut!!

Som scrappare så drömmer jag dagligen om det perfekta scraprummet. Det där rummet som man kan gå in i och bara skapa utan begränsningar. Ett rum som är fyllt till bredden av snygga papper och dekorationer och där man har perfekt ordning på allt. En som har ett sånt rum är wookiemouse på Two Peas....Se här  och dröm dig bort....*suck* En dag vill jag ha det så....*dagdrömmer*
(Sen vaknar man och inser att man sitter instängd i en skrubb på 2 m2. *klaustrofobisk*)

Åhhhh....

Diesel har kommit som Grand Alfabet....*suckar hänfört* Jag vill ha det!

Födelsedagspresent till min bror

I dag fyller min äldste bror 50 år och vad kan jag bättre ge han än ett album? Som scrappare tar man väldigt seriöst på sina verk och det är minsann inte vem som helst som får mina alster. ;D Ville vänta tills han packat upp albumet innan jag publicerar bilder på det men nu är det gjort så här kommer det:
image464
Det här satte jag på insidan av pärmen till albumet. Lite om vad som hänt samma dag under historien, vad som hände samma år och vilka som fyller år samma dag.
image466
Ett fint ordspråk som jag tycker passar fint till honom. Det är en lucka och under det har jag skrivit ett personligt brev till honom.
image465
Första gången hos en fotograf.
image467
Snacka om that 70s show! Här är alla syskon, jag är minstingen på bilden högst upp till vänster.
image468
Novas fina bidrag till albumet.
image469
image470
image471
image472
image473
image474
image475
image476
image477
image478
image479
image480
image481
image482
image483
Dubbello´. Har inte skrivit dit datumet än då min mamma inte hittat info om det innan jag skickade det.
image484
image485
Dubbello´.
image486
image487
Å ännu en dubbello´.
23 sidor blev det i ett 8x8 album. Har sparat en sida för hans barnbarn som kommer när som helst. Alla gamla foton är scannade. Hade först svårt att få inspiration mitt i all julstress för naturligtvis är man sent ute. Men när jag väl satte mig och sorterade foton och försökte hitta papper så blev det full fart och det tog drygt en vecka att få det klart. Nova satt bredvid mig mesta av tiden och scrappade även hon. Vilket tålamod hon kan ha när hon vill. :)
Om det är nån som undrar hur många syskon vi är egentligen så är vi sju stycken, Egil är äldst och jag är yngst. Inte lätt att få alla på en bild.

Köpte nya scrapbooks etc i går och nu är jag supersugen att sätta igång att scrappa till mig själv. Martin köpte sig en laptop häromdagen så nu har jag faktiskt scraphörnan helt för mig själv! *hehe* Nu ska här skapas!
(men först måste jag till det dära jobbet några timmar...*otålig*)

Veckans ordspråk:

"You have to expect things of yourself before you can do them."
Michael Jordan, basketball star


Fredag...

Då var det fredag igen. Den här veckan gick fort. Kom hem från stockholm i går. Har haft det mycket roligt och det har varit väldigt intressant. Kul att träffa dom på huvudkontoret och få se hur dom jobbar. Tyvärr blev det inte så mycket tid över för annat. Hade hoppats få tid att träffa min brorsdotter Jessica men det blev det inte. 
Om än det är skoj att fara i väg så var det skönt att komma hem. Längat massor efter Nova. Inte van att vara ifrån henne så länge. I helgen ska vi vara hemma och ta det lugnt. Städa bort julen och sätta upp nya gardiner. Ser fram emot att få lite kvalitetstid med Martin och Nova. Hoppas ni alla får en fin helg.

Mål...

Jag hade utvecklingssamtal med min teamleader före jullovet och det kändes bra att få uttrycka vad jag vill och vilka mål jag har. Har inte för avsikt att ha exakt samma jobb, dvs säljare, hela tiden utan jag vill utvecklas och klättra uppåt. Chefen tycker likadant för han ringde häromdagen och frågade om jag ville fara på en 3 dagars kurs i stockholm så att jag lär mig mer. Trivs bra med mitt jobb men har länge suktat efter mer information och kunskap och nu ska jag äntligen få det. Det blir jag och en teamleader på jobbet som far ner. Känns lite tryggare om man är två som far. Vet knappt inte vars jag ska nånstans och tunnelbana har jag ingen lust att åka ensam men det känns otroligt spännande att få fara i väg. Ska bli skoj att se huvudkontoret och att få träffa dom som jobbar där. Träffat flera av dom tidigare och alla är väldigt trevliga. Har en skön känsla inombords och jag tror det här året kommer bjuda på många utmaningar som jag länge sett fram emot. *glaaad*

Den är min...

image421
Den absolut snyggaste väska jag nånsin sett är min! Fick pengar i julklapp så då beställde jag den på stört hos
skaparlusten och i dag kom den i brevlådan. *GLAD*