Mäktigt...

Nedanstående underbart fina inlägg är lånat från Helene
Tack för att du påminner mig om hur stark kärleken är.

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"

Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.

En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".

En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar igen "Ja"...



Om inte ni blev rörda av denna film så...

Så här vill jag också ha det....


Oj

Vad jag bloggar idag. :) Ovanligt va?  Nova ser en film och jag sitter här och håller lite koll på jobbet. *hehe* Martin jobbar. Vi skulle egentligen haft middagsbesök idag men pga missförstånd så är den framflyttad. Kanske lika bra för det ser ut som ett bombnedslag här hemma och jag ids inte städa och nu behöver jag inte heller. :) Får så dåligt samvete för Novas skull att jag alltid ska hålla på och städa och plocka så idag skiter vi i det. Jag ska strax börja med lunch och sen ska vi gå  ut. Få se om vi ska åka lite skidor eller vad vi nu kan hitta på.
Vi har bestämt oss för att rensa lite här hemma så därför så ligger halva bohaget på blocket. Jag har ju iofs inte tröttnat på våra möbler men när Martin sa att vi har ju ekgolv, körsbärsfärgade tv möbler, furubord med stolar i björk så insåg jag att inget av det matchar. Det är väl dags att förnya sig lite och nu när vi ska renovera v-rummet så är det dags. Vi har öppen planlösning så då åker köket med på renoveringen oxå.

Det snöar här i Sunderbyn idag och för en gångs skull är det lagom kallt. -11. Veckan har gått ruskigt fort som vanligt. Nova var på kalas hos en dagiskompis igår och för första gången någonsin var hon själv på kalaset. Farmor körde dit henne (jag och M jobbade) och jag hämtade henne. Det gick jättebra. Man förvånas varje dag över hur mycket Nova utvecklas. I tisdags var vi på 5 års kontroll och Nova fick både spruta och OK stämpeln i rumpan. Hon är nu 120 cm lång och väger 21 kg. Alldeles lagom men hon växer så hiskeligt fort! 1 cm sen kontrollen på barnmottagningen i dec! Undrar om hon ens kommer att kunna ha overallen och vinterskorna hela vintern! Tröjor och byxor åker ner i påsen för urväxta kläder stup i kvarten. Pratade med min vän V i går och jag ska fara dit och hälsa på nån dag och då ska hennes dotter få ärva lite kläder.

Nej, nu är det dags att fixa den där lunchen och sen bege sig ut i finvädret. Kram från mig!

Utmaning nr 2

Jag har blivit utmanad av goa Martina igen. Tror att jag fått samma utmaning tidigare men jag minns inte från vem tyvärr. Man ska gå in i sina bilder på datorn och ta den 6:e mappen och plocka fram bild nr 6. Och den här bilden blev det:

En vinterbild från 2008 på Nova.
Utmanar alla som vill hänga på! :)

Utmanad

Blivit utmanad av min älskade systerdotter Martina *kram till dig*

7 sanningar om mig:

1.  Sover alltid med håret i en knut på huvet. (där är vi så lika gumman)

2.  Älskar Findus köttfärssås.

3.  Morgontrött (där är vi oxå så lika gumman)

4.  Ägt en Dodge Challenger.... *wroom*

5. Gillar shabby chic stilen och är inte alls förjust i det moderna avskalade vita stilen.

6.  Älskar röda rosor.

7.  Löjligt sentimental över gamla grejer.

Härmed utmanar jag Madde, Jessie, Maria A, Camilla, EmmaP, Annelie, Catta, Eivor och alla andra som vill anta utmaningen.

Nya härligheter....

Kunde inte motstå dessa underbara papper när jag var in på Ilonas webaffär och surfade runt. Tänk, den människan har likadan smak som jag!! Jättefarligt för mig att gå in där...se här bara vad jag hittade:

Marrakech från Basic Grey...

Ljuvliga Porcelain från Basic Grey...

En härlig blandning av lite smått och gott...

En härlig blandning del två...

Blommor, blommor och ännu mera blommor... *lycka*

Utlottning...

Tittade in hos Helene och där tipsade hon om en tävling hos Karin med ett supergeneröst och jättefint pris. Gå dit och titta du med! :)

Vilken karl jag har!!

Se vad jag fick igår: *lycklig*



Dessutom väntade ett fint halsband som Nova gjort, jättegod middag, levande ljus och en massa mys.
Min älskade familj! Ni är bäst och jag älskar er så mycket!

Jubileum

I dag är det två år sen jag började på mitt jobb. Tänk vad mycket som hänt på dom två åren? Jag trivs bättre än någonsin och känner verkligen att jag är på rätt ställe. *lovely* Jag ska åka iväg och fixa lite fika till alla för detta måste ju firas!

Mys på vänt...

Vi har köpt en kamin. En jättefin kamin. Men vi vet inte var vi ska ha den än för det är ju såna där takstolar ivägen överallt ju! Allt blir ju bara så mycket krångligare och det är inte kul. Vi har i af bestämt oss för att renovera vardagsrummet nu med en snygg fondtapet nämligen denna:

Hittade ingen större bild än denna men, you get the picture. :) Vi föll båda för den direkt vi såg den. Det svarta är nämligen flock. Den har vi tänkt ha på väggen bakom 3 sits soffan som en dag ska bli utbytt mot en snygg divan soffa i stället. Eco har en kollektion som heter Eco Metallic och dom är enfärgade med metallickänsla och den blir på motsatta väggen där vi tror att kaminen kommer att hamna. Så här ser kaminen ut:

Vad tror ni? Blir det bra? :) Nu måste de gamla möblerna ut på blocket och sen är det dags att börja.
Känns härligt med hus!

Hjärtechips...

Under kvällens fredagsmys kom Nova och höll upp handen och sa: Titta mamma, ett hjärtechips!

Mitt scraprum...

Nu kan man nog säga att jag är nöjd med scraprummet. Mycket fippel även med det och jag har ändrat och fixat men nu är det dags att visa upp det. Först ut är en översiktsbild från dörröppningen...

Senaste inköpet från IKEA. I den har jag min tång, grodan och nästan alla alfabet. Min brads och knappväska får oxå plats där.

Det här kakfatet fick vi av syrran med familj i inflyttningspresent men hur ofta har man fika framme? Nä, jag tyckte fatet var så fint att jag vill ha det framme hela tiden och vad passar bättre än att fylla det med scrapgodis...

Trälådan är en av tre olika som jag föll för förra helgen då vi var i gammelstad. Finns en fin liten affär där som har allt för min smak. *mums* Tyvärr kommer jag inte ihåg vad affären heter nu när jag skriver det här. Hur som helst. Jag förvarar lite papper, stickers, rubons och punchinella i den här.

Martins mormors gamla hörnskåp som Martin målade vitt när vi flyttade hit och det passar perfekt i mitt rum. I den gömmer jag tråkiga pärmar och sånt man måste ha men inte vill ha framme.

I gråa byrån förvarar jag vanligt kopieringspapper samt stämpeldynor, plattorna till grodan och annat småtjafs. Där jag har banden är den andra grejen jag hittade i gammelstad. Uppe på byrån står den tredje och det är egentligen en besticklåda men jag förvarar penslar, vanliga pennor och mina nyinköpta tombows.

Här är en närbild på den:

Bandförvaring, ursäkta bildkvaliten.
 
Skrivbordet där jag och Nova får plats.


Min pappersförvaring som jag behöver flera av. Nån som vet om nån har nån på lager?


Skrytväggen....

Här hänger jag upp mina senaste alster på en stålvajer. Det har tyvärr inte blivit mycket scrappat på sistone men det ska förhoppningsvis bli bättre nu när rummet känns klart.


Kör så här ett tag...

Nu har jag fipplat länge nog med bloggens design så nu får det vara så här ett tag. Vad tycks?

Gympa

Man inser plötsligt att man har en liten stor tjej hemma när man packar gympapåsen! *ångest* Nu går tiden för fort igen! Bahhh!

Vår i luften!

Åh, nu är det vår i luften!! Solen skiner ju på dagarna rakt in i köket! *hääääärligt* Enda nackdelen är att man ser hur skitiga fönstren är.... For iväg och köpte lite nya blommor och krukor idag. Så underbara färger det finns nu.
Se så fint huset ser ut i vårsolen!! *löööv it*

Mer bilder kommer senare....