Sportlov...


Nintendo...


Nova har önskat sig ett rött Nintendo länge, l ä n g e nu. Så i förra veckan så for hon och Martin och köpte ett. Nova har sparat veckopengen länge fick betala en del av spelet själv.
Dock vet jag inte om det var en så bra ide, det här med ett Nintendo eftersom Martin verkar minst lika intresserad som Nova så jag undrar vem som ville ha spelet mest egentligen....
Så här ser man nämligen Martin och Nova ofta nu för tiden. Sittandes bredvid varandra, den ena överröstar den andra om hur dom ska spela, hur många liv dom har kvar och alla dessa svampar som missas...Dom turas om och går in helhjärtat i spelandet. När det går dåligt för Martin och man hör ett ljudligt NEEEJ så säger Nova lugnt: "Du måste ha tålamod pappa". När det går dåligt för Nova så muttrar hon surt "jag kommer aldrig lära mig det här". När Martin då säger att hon måste ha tålamod så muttrar hon vidare. Så där håller dom på, fram och tillbaka.
Det hela går nästan till överdrift tycker den tråkiga mamman som får säga till dom mer än en gång att ta det lugnt. Jisses, det är ju bara ett spel!


Mammas gosis!


Efter ett varmt bad sover man gott... (pappas sovstil) :)


Lite av varje...


Promenix med Mikaela i det fina vädret.

Jag och världens bästa Mikaela!

Världens finaste Nova! <3

Mina finaste!


Bilder på magen v.27


Full fart!

Den här veckan var man tillbaka på jobbet igen. Känns ok faktiskt. Magen har varit lugn och det har gått bra. I morgon är det redan torsdag så veckan har gått fort. Det går bra för Mikaela på Nordiska Bil också. Hon ska praktisera på verkstan där för personbilar i 3 veckor. Jobbar 7-16 så det är tidiga morgnar för henne.
Himla tur att det går bussar ofta. :)V.26


öra
rygg

"Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning."

Infokälla: www.babycenter.com

Så stor redan? Inte undra på att magen är stor heller då. :) Martin ska få fota mig i morgon så ska jag lägga ut lite mer magbilder så ni får se.
Jag har världens finaste mage! Precis som när jag väntade Nova.
*kärlek*


V a b i magen?

Fredag kväll. Bästa dagen på veckan! Man är trött efter att ha jobbat (vanligtvis i af) och man längtar efter att få äta en god middag med familjen och sen ha lite fredagsmys. Nova får vara uppe länge och man vet att man har hela den långa härliga helgen framför sig. Två hela dagar!

Den här veckan har ju inte varit som andra veckor. Jag har varit hemma sen tisdags för "vård av barn i magen". Vad ska man annars kalla det? Jag har ju inte varit sjuk utan bara vilat mig för att slippa dessa sammandragningar. Det känns som att dom stressar bebisen för det är ett himla liv på h*n. Som tur är så har det lugnat sig väldigt mycket. Idag har jag bara haft nån enstaka så det är känns mer normalt nu. Pratat med specialistmödravården och det känns bättre. På måndag är det jobb igen och jag hoppas jag slipper sammandragningarna. 

Jag kommer ta det lugnt i helgen också. Martin jobbar och vi ska hjälpas åt att städa när han kommer hem.
Det måste städas för på söndag kommer äntligen älskade Mikaela! <3  


En sällsam syn...

Novas rum har varit rothålet nr 1 väldigt länge nu. Hon har en förmåga att stöka till det rejält. Eftersom Mikaela kommer på söndag och då ska sova i Novas rum så behövde rummet städas...Martin gjorde det idag. Han bad mig vara med och då lägga mig på hennes säng så vi kunde bestämma tillsammans vars saker skulle vara och vad som skulle kastas. Det var en härlig syn kan jag säga. :D Han går och plockar i alla tjejsaker, pennor, petshops, smycken, barbiegrejer, dockgrejer, lego etc etc...Jag ligger bekvämt i hennes säng och pekar och kommenderar.
Kan fort vänja mig vid detta kan jag säga. *asg*


Soffläge

Är i v25+5 och har de senaste veckorna haft en del sammandragningar. Inte tänkt så mycket på det annat än att jag måste ta det lugnare. Tog det lugnt i helgen som var men det var lika mkt sammandragningar ändå om inte mer. Obehagliga sådana dessutom. Ringde därför barnmorskan i måndags och blev ordinerad vila i minst 2 dagar. Blir det inte bättre så ska jag in till specialistmödravården. *huvva* Nu är det andra dagen jag är hemma och vilar. I går hade jag lika mycket sammandragningar som tidigare trots att jag vilade. I dag är det lugnare, i allafall så länge jag ligger ner. Är jag uppe och går eller sitter så kommer de nästan direkt. Bebisen rör på sig väldigt mycket också. Protesterar väl mot att jag är så lugn kanske :)
Det är skönt att få vara hemma och ta det lugnt. Som tur är så har Martin varit ledig så jag har fått allt serverat och han har tagit hand om hemmet och Nova. *lyxigt*
I morgon ska jag ringa till barnmorskan och berätta hur det gått så får vi se vad som händer.