Härligheter...

....väntar på mig när jag kommer hem....*fniss*....nyaste numret av Scrapbooking mm.....*längtar*

På begäran!

Hej alla mina bloggläsare!
På begäran av Madde så kommer här ett blogginlägg. Jag vet, jag har inte skrivit nåt på flera dagar och det är oursäktligt. Här kommer nu en rapport från de senaste dagarna:
Måndag: Vakna, äta, diska, städa, jobb...
Tisdag: Vakna, äta, dagis md Nova, laga stor köttgryta, trevlig kaffestund hos Madde, jobb....
Onsdag: Vakna, äta, Nova ledig(skönt! Jag ledig? Nejnej...), jobb....
Torsdag: Uppdatering kommer....

Btw, fr o m måndag går jag upp till heltid. Dvs mer jobb och mer mindre tid att blogga. ;)  Men, jag ska inte sluta blogga. *s* Allt lugnar sig nog snart bara jag kommer in i mina nya gängor.
Nu, ska jag gå och pussa Nova och kramas med Martin. Vi synes!
Ps. Madde: Tack för att du påminner mig om mina sysslor, känns skönt att nån håller koll på mig.*s* Ds


Äntligen måndag!

Jag vet, det låter konstigt. Men jag gillar måndagar. Missförstå inte, jag älskar helgerna då jag är ledig och får vara med min familj men måndagar är inte så jobbiga som man skulle kunna tro. Jag gillar måndagar för att jag gillar mitt jobb. Måndag för en vecka sen så visste jag inte vad som låg framför mig. Vilka förändringar som skulle komma. Det var en helt vanlig måndag. Lite ångest för att helgen tog slut så fort, jag hade ju så kul i Kalix, men i övrigt så var det en helt vanlig måndag. Den här måndagen blir annorlunda. Annorlunda på ett spännande sätt och jag ser faktiskt fram emot att få gå till jobbet på ett helt annat sätt än tidigare.
Jag är extra glad i dag för jag fick mitt älskade Vixen i brevlådan! För er som ser ut som ett ? nu så är det ett alfabet till min qk. Hittar ingen bild på det men det är med på den här Loén:
image516
Ett fynd på ebay. *glad* NU, ska jag gå till jobbet!

Förändringar

Efter en natt med dålig sömn och mkt tankar så vaknade jag av 2 goa armar om min hals och kalla små tår mot mitt ben. Bara det gjorde att jag kände att den här dagen kommer att bli bra. Nova har fått vara ledig i dag eftersom vi skulle på hörcentralen 14.30. Jag hade lovat henne att vi tjejer skulle ta bussen till stan så efter en god frukost så gjorde vi just det. Jag hade ett möte på jobbet kl 13 som hon skulle följa med på så vi gick och shoppade lite aktiviteter till henne att pyssla med under mötet. Hon fick även en ny morgonrock och Bebben (dockan) fick en ny mössa. Vi åt lunch på stället som gör sveriges godaste hamburgare innan vi tog bussen till jobbet. Alla tyckte Nova var så söt och hon var så snäll under mötet och skötte sig exemplariskt. Kl 14 kom Martin och hämtade oss och vi for till sjukhuset för att göra hörselkontrollen och den gick JÄTTEBRA!!!! Wohoo!!! Känner att jag vill jubla av glädje!!! Absolut inget fel alls på den hörseln. Tji fick hon, tanten på BVC som skrämde upp mig alldeles i onödan.

Om gårdagen kändes tung jobbmässigt så har den här dagen var lätt. Glädjen är där. Eller i allafall hoppet om glädjen är där. Som jag skrev i går så kändes det mkt vemodigt att dessa 3 personer slutat men i dag känns det bättre. Trivs man inte med det man gör så bör man se sig om efter nåt annat. Så enkelt är det eller så enkelt borde det vara.
VD:n, försäljningschefen och en till (minns inte vad han är, sorry) kom upp från Stockholm idag och informerade oss om budget och resultat och även om det som inträffat och vad som händer framöver. Jag hade oxå ett samtal med försäljningschefen där jag blev tillfrågad om jag ville ta mera ansvar. Fick klart för mig att dom behöver mig och min kunskap nu och det kändes skönt att få det bekräftat från henne. Så i går var min sista dag som säljare. Jag är numera kvalitetsansvarig med nya arbetsuppgifter såsom att hålla utbildningar, få igång nya säljare och vara produktspecialisten här uppe. Jag hade sen möte med de två andra kvarvarande teamledarna och det är vi som ska hjälpas åt med det här och jag är övertygad om att det kommer gå bra. Var och en av oss har våra kvaliteér och tillsammans kommer vi fixa det här. När jag for hem idag så poppa den 
här melodin upp i huvet och det är som han sjunger: Its gonna be a bright and sunshiny day.

Tungt...

Den här veckan har varit mkt tung, jobbmässigt. I dag var sista dagen som min närmaste chef, försäljningschefen och våran coach jobbade. Kan lugnt påstå att det är med stort vemod jag ser dom gå. Har trivts otroligt bra med dom som chefer och medarbetare och det känns som att det blir svårt att hitta arbetsglädje igen. Tårarna har trillat till och från hela dagen, blödig som man är. Men, the show must go on. I morgon är en ny dag och det är bara att ta nya tag och kämpa vidare. Tids nog kommer glädjen tillbaka, hoppas jag.

Dagens ordspråk...

"Every choice you make has an end result."
Zig Ziglar, author


Min farmor...

...hette Olivia och hon är Novas namne. När vi väntade Nova så sa jag till Martin att om det blev en tjej så ville jag att hon ska heta Olivia. Martin var inte lika förtjust i ideén men då sa jag att hon i allafall ska ha det som mellannamn och så blev det. Klubbens januariutmaning bestod av en skiss som jag direkt kände att jag ville göra med ett foto av min farmor. Visste vilka papper jag ville använda också. Min farmor var en underbar människa som tyvärr gick bort 1986, bara 70 år gammal. Fotot är från hennes bröllopsdag och jag tycker hon är vacker som en filmstjärna!
image531

Helgens alster...

I helgen har jag varit på klubbens scrapträff i Kalix. Jag har varit riktigt flitig och fått mycket gjort. Det saknas lite journaling på vissa lo´s men det kommer. Som alltid går tiden för fort och man önskar varje gång att träffen skulle vara i en hel vecka!
image514
image515
image516
image517
image518
image519
image520
image521
image522
Märks det att jag hittat ett nytt favoritalfabet? *fniss* Tack snälla Eivor för att jag fick låna ditt fina Vixen!
Jag började på ett minialbum på PiP och gjorde klart det i helgen.
image523
image524
image525
image526
image527
image528
image529
image530
Minialbumet var kul att göra och jag har flera varianter som jag ska göra.
Nu dröjer det till april innan nästa träff så jag håller som bäst på att packa upp mina grejer så att jag kan sitta i min pysselvrå och scrappa. Tänk att den här hobbyn är så kul! Längtar bara tills vi köper/bygger hus så jag får ett större rum....

PiP

I går var jag på Pyssel i Piteå tillsammans med flera vänner och det var kul som alltid. Tiden går dock alldeles för fort när man har trevligt och jag hann inte få så mkt gjort.
image510
Först ut var en Lo om Novas kusin Herman.
image511
Sen en Lo med mig och Nova. Ursäkta bildkvaliten.
image512
Å sist gjorde jag en Lo om en nybadad liten Nova. Ser att jag glömde ta bort nrlappen för tävlingen jag var med i med den. Sorry!

Å sen har jag kommit på att jag glömt visa er en av sidorna jag gjorde till Novas album. Ingen av er som undrat var månad 9 tog vägen? :) Här är den i af:
image513
Alla små blommorna är brads. Ser ni att jag fått dit längd och vikt!?*s* Har fått dit det på alla månadslo´s.
Påbörjade ett projekt i Piteå som jag ska slutföra nu i veckan. Scrapgrejerna får stå framme för jag ska ju till Kalix till helgen på
klubbens träff. DÅ får jag sitta i hela 2 dagar!! Wohoo!!!


Terapi del 4

Den här hobbyn är verkligen beroendeframkallande, jag får nog gå i terapi för det oxå! :)
Längtar till lördag då vi far till PiP. Ska bli så otroligt skoj att träffa alla igen och att få sitta och pyssla hela dagen! Ska bli intressant att se hur Madeleine klarar dagen. Inte alla nybörjare som orkar 13 timmars pass så där i början. ;)

Nu är Novas lo´s för varje månad klara. Det ni! Det tog bara sisådär 3 år....Kom på i efterhand att jag borde haft med längd och vikt på varje lo så jag ska ordna det så fort jag kan. Måste hitta spillbitarna av allt cardstock först.
image507
image508
image509
Det är tur att jag har en dotter som är lika galen i den här hobbyn som jag. Tänk bara om vi hade haft ett stooort rum själva där allt får stå framme hela tiden. Nu är hela köket belamrat med papper, clearstamps, band, knappar, foton och alla andra nödvändiga prylar. Hrmmm...mat? Njae, den äter vi i vardagsrummet/sovrummet. Har knappt plats att laga maten i köket. Alla clearstamps ligger utspridda på köksbänken för att torka.

Nu ska jag fixa lunch till mig och gumman. Å sen fortsätter vi....:)

Terapi del 3

Det här är verkligen en suverän terapiform!! Kan varmt rekommenderas! ;)
image505image506
Fick träffa de nya säljarna i går. Dom verkar väldigt trevliga så jag har en bra känsla i magen nu. I går fick dom medlyssna och idag börjar själva produktutbildningen. Det här kommer gå bra!

Terapi del 2

image500image501image502image503image504

Dagens sanning...

"Doing what you love is the cornerstone of having abundence in your life."
Wayne Dyer, self helf author

Jepp, jepp, tebax till scrapbordet....:D


Terapi

Alla vet vi att scrapbooking är terapi så för att försöka övervinna min nervositet inför nästa vecka så har jag scrappat. I fredags kväll kom M hit och vi satt i flera timmar och scrappade, drack lite vin och snackade. Mkt trevligt. Lördagen fortsatte med mera scrap för mig men den här gången hade jag Nova som sällskap. Hon är krasslig igen lilla gumman. Har åkt på en otäck hosta så hon blir inomhus några dagar. Tur att vi har en sån terapeutisk (stavas det så?) hobby. Se vad jag fått till:
image496
Del 1 av en dubbello om Novas första jul....bättre sent än aldrig tycker jag är ett bra talesätt. Älskar mitt nya magnolia cookie cutter alfabet....
image497
Del 2, fattas bara lite journaling...Bilden på Nova i tomteluva var med på julkorten vi skickade det året.
image498
En lo om när jag och Nova gjorde Egils album.
image499
Slutligen en lo om när Nova var 2 månader. Det är ett väldigt skuttande bland årtalen för mig. Har gjort liknande lo tidigare men jag hade inte satt dit journaling, skulle göra det nu men klantade mig så det blev till att göra om hela sidan. Har nu påbörjat en lo om när hon var 1 månad. Bilder kommer senare. Tebax till scrapverkstan....

Polletten har trillat ner...

Det tar ett tag men till slut händer det. Polletten trillar ner och man inser vad man har begivit sig inpå. Har berättat tidigare att jag vill göra mer på jobbet, klättra uppåt och få mer ansvar. Nu är det på gång. På måndag ska jag börja hålla i utbildningarna för dom nya säljarna tillsammans med min chef E. Och nu börjar jag bli rejält nervös. Var med på frukostmötet i fredags med dom andra gruppcheferna och försäljningschefen här i luleå och det stod helt still i hjärnan på mig. Tyckte inte jag fick fram nånting som var bra och jag kände mig bara dum. Paniken ligger på lur och jag är rädd att jag ska göra bort mig. What have I done?!

Helgens ordspråk:
Security is mostly a superstition. It does not exist in nature.
Life is either a daring adventure och nothing.
Helen Keller, lecturer