En ny vecka...

Ja, så då var semestern slut för denna gång och det är vardag igen. Eller nästan, Nova och Martin är fortfarande lediga. Kändes mycket ovanligt att vara tillbaka på jobbet i går. Datorn krånglade så jag kom inte i gång förrän vid halv 6 och alla samtal kändes så konstiga. Hade tappat alla argument och jag visste knappt hur programmet funkade. *s* I dag har det gått bättre så om några dagar så är det nog normalt igen.

Favoritlåt just nu....den här lyssnade man mycket på i ungdomens dagar. *ler*
Veckans ordspråk:

Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus.
Okänd


Mammas album...

Jag gjorde att album till  min kära mor som hon skulle få på mors dag men det blev lite försenat så hon fick det först nu på semestern. Många av bilderna har hon aldrig sett eftersom dom kommer från min farmor så hon blev naturligtvis väldigt glad. Känns så kul att ge bort en sån här sak när man vet att det är uppskattat.
Vissa bilder ser snea ut med det beror på scanningen.
image311
Framsidan, jag och min bror.
image310
Det är jag som är den lilla bebisen. Kolla in morsans brillor! Coola va? *ler*
image312
Det är jag på alla bilderna. Ser ni likheten med Nova? Den här loén är jag mest nöjd med i albumet.
image313
En stolt mormor myser med Nova.
image309
Nova, jag, mamma och min mormor.
image314
Min mammas mormor och morfar. Dom fick 13 barn(!!!) och min mormor är den enda av syskonen som fortfarande lever.
image315
Min mammas farmor och farfar.
image316
image317
Diverse bilder från 70 talet på en dubbel lo.
image318
Den här tjejen känner ni väl igen?
image319
image320
Jag, brorsan, syrran och mamma. Kolla vad söt jag är! *s*
image321
Snacka om fina äppelträd som min farmor och farfar hade.
image322
Bilden till vänster ovan tycker jag speciellt mycket om. Min morfar tittar nämligen fram bakom ryggen på min syster när vi skulle lussa för min farmor och farfar. Morfar dog 1994 så det är extra kul att hitta bilder där han är med.
image323
image324
image325
image326
image327
Slutligen en dubbel lo om mammas sommarstuga som ligger så fint vid trysilälven.

Makeover!

Var till en god väninna häromdagen och gissa vad jag fick?! Jo, nya möbler!!! Dom skulle byta ut det dom hade mot nya och jag var inte sen med att tacka ja till dessa. Tack supersnälla Sussi och Kjell för dom jättefina möblerna! Titta så fint det blev! Våran gamla tvmöbel har Nova fått som bord till sitt dockskåp. Bokhyllan och tv bordet i samma körsbärsfärg har vi haft sen tidigare. T o m Martin sa häromkvällen när vi satt i soffan men lite tända ljus att det har blivit mycket mera hemtrevligt nu. *ler* Det är stort för att komma från han. Ska köpa lite mera blommor senare så blir det ännu bättre.
image307
Den här byrån följde oxå med och den har fått sin plats i hallen. Lite trångt men det är det värt. Tycker lägenheten känns som ny nu. *glad*
image308

Semestern i bilder...

image292
Mormor och Nova äter ägg.
image293
Nova busar med morfar.
image294
Nova plockade vilt i vinbärsbuskarna.
image295
Bus med gudmor och kusin Sofia.
image296
image297
image298
Björnparken i orsa.
image299
Åka fyrhjuling med pappsen.
image300
Junibacken...
image303
image301
....och skansen...
image302
....och äta kaka i kaknästornet....
image304
...åka radiobil....
image305
....hoppa i hoppborg...
image306
Det är jobbigt med semester....*ler*

Familjeförökning ;)

Vi har nämligen blivit med båt! *s* Vad trodde ni?
image290
Så här ser den ut på land. Dagen efter att Martin kom hem med den var det dags att inspektera vidundret och tvätta den. Visst är hon fin? Hon ska naturligtvis heta Nova hon med.
image291
Nova provkör.
image288
Efter sjösättningen: En glad Martin bakom ratten.
image289
Man blir lite trött när det gungar. Vi sjösatte båten i går och tog genast en liten sväng och Martin for ut och fiskade i går kväll. I dag for vi till en strand på andra sidan och vi hade med oss fika. Jättemysigt! Nästa gång blir det kanske en tur ut i skärgården.

Jag har blivit tagen!

Av min jätteduktiga scrapkompis Carina

image287
Känner mig hedrad och väldigt glad för denna utmärkelse! Tack så mycket Carina! *kramar*
Meningen är att de som blivit tagna ska skicka denna utmärkelse vidare till fyra inspirationskällor så jag skickar den vidare till följande tjejer:
Monika -  Gör absolut dom bästa skisserna!  
Maria - En av dom mest positiva människor jag känner.
Sara - För att du har en sån fin blogg och du tar så fina bilder.
Hanna - En enormt duktig scraptjej som gör så mycket fint!
Och sen, om jag kunde, så skulle jag vilja ge samma utmärkelse till MammaAnna men hon har ingen blogg längre. Hoppas du ser det här ändå och att allt är bra med dig. *kram*





Seg bloggare...

Jag vet, jag är seeeg med stort S. *ler*
Allt är bra. Vi är hemma och myser. Lata dagar. Långa sovmorgnar. Jordgubbar och vitt vin. Härligt underbar liten fröken som förgyller våra dagar med skratt och kramar. Sol och regn. Kärlek och bus. Glädje och hopp. Båtdrömmar och husdrömmar. Lycka!


Semester...

...är skönt...om än man ska försöka hinna hälsa på så många som möjligt...vädret är bra, soligt och lite molnigt och nån regnskur....som det ska vara på sommaren...har hälsat på gamla vänner och dreglat i pappersvindens butik...ätit glass och umgåtts med familjen...jättekul att vara här men jag saknar Martin massor!!! Han jobbar sista dagen i morgon och sen kommer han hit. *längtar*

Söndag kväll...

Klockan är snart nio och jag har packat klart. Tror jag. Går här och funderar om det är nåt jag glömt. Som om vi skulle fara 500 mil bort och stanna borta i 3 månader när det i själva verket är 90 mil och 5 dagar. *ler*
Har försökt packa förnuftigt men när det är regn i luften och lite kyligt så måste man ju ta med både långärmat och kortärmat, också ganska tokigt. Det är som att det inte fanns affärer dit vi ska. En öde ö typ. *s* Det man glömmer får man ju shoppa när man kommer fram. Så enkelt är det.

I dag har vi haft en lugn hemmadag. Tvättat, städat och förberett packningen. Lagade middag för 5-6 st i går och samma i dag till både lunch och middag så att Martin har några matlådor under veckan som kommer. Hoppas du får en lugn vecka på jobbet älskling om än jag vet att det antagligen blir det rakt motsatta. Vi kommer sakna dig! *puss & kram*

Här kommer veckans ordspråk och med det vill jag önska er alla en underbar vecka:
 
Ju mer jag tänker på saken, desto tydligare tycks det mig
att livet helt enkelt är till för att levas.

Goethe

Hey!

I´m on vacation!!!

Denna fras har jag hört i en film nån gång och den har etsat sig fast i min hjärna men jag kan för allt i världen inte komma på vilken film det är. Vet du?
Hur som haver, jag har äntligen semester! Och då menar jag riktig semester. Har ju varit "ledig" med Nova i 2½ år men det kan ju inte kallas semester om än det var underbart. I dag kl 16 började min första riktiga semester på mitt nya jobb. Iofs obetald men who cares? Blir galen om man ska jobba hela sommaren utan nån som helst ledighet. Längtat efter dessa 3 veckor länge nu och nu är dom äntligen här! Veckan på jobbet började bra med ons-fre gick sämre. Känns skönt med lite ledigt att få ladda batterierna.

I dag har vi firat Novas älskade farmor. Hon fyllde år i går och i dag var vi bjudna på middag och tårta. Jättegott! Grillad lax med ljummen potatissallad (egenodlad sallad) och sås gjord på japansk pepparrot. (minns inte vad det hette). Jag gjorde en LO om henne och Nova på träffen i Umeå och hon fick den i dag inramad i ekram. I dag har ju hon oxå fått riktig semester. Hon och farfar har passat Nova på eftermiddagarna mån-fre i 3 veckor!! Känner mig så otroligt tacksam för tack var dom så slapp Nova gå på dagis dom här 3 veckorna.

I morgon ska jag in till stan och shoppa lite småsaker inför mitt och Novas äventyr. På måndag tar vi flyget till arlanda och därifrån tåget ut i vida världen! Eller rättare sagt dalarna och falun. *ler* Ska bli så kul att få krama om mamma, pappa, syrran, brorsor och syskonbarn och gamla vänner. *saknar er* Att det dessutom finns
pappersvinden, panduro och Inkywings i närheten gör ju inte saken sämre. *gnuggar händerna förtjust*

Ringde en gammal väninna i går. Jag och Mia gick högstadiet och gymnasiet i hop och vi har varit vänner sen dess. Sist vi pratade var för ganska precis 3 års sen. Vi satt där med varsin liten parvel i knät och pratade. Hennes tredje och min första och enda. Det är konstigt med vissa personer. Jag är inte den som är duktig på att skriva brev, mail och att ringa och därför tappar kontakten med många, MEN, Mia är en av få personer som det kan gå flera år mellan mötena och när vi träffas så är det som om det vore i går.  Vi pratar och skrattar och fnittrar som om vi vore 15 igen. Tänk, vad vi har upplevt saker tillsammans. Tonårstiden med alla dess förvecklingar och känslostormar. Ojojoj, *s*, det var tider det. Från min skoltid så är det faktiskt bara Mia och en till tjej som jag har kontakt med fortfarande. Var på klassträff för 2 år sen och jag kom knappt i håg vad alla hette men det var kul att se dom. Hur man förändras på 10-15 år. Undrar vad dom andra tänkte om mig? Jag känner mig inte en dag äldre än 20 men jag närmar mig xx. (Ålder pratar vi INTE högt om) Som Mia sa i går, man känner sig som 20 men i ett rum fyllt med 20 åringar så märker man att man är äldre. Tyvärr så kom inte flera av dom personer som jag verkligen ville träffa på just den här klassträffen. Undrar när man får träffa dom igen?

En annan väninna jag ska träffa är Stina. Ännu en av få vänner från skoltiden som jag haft kontakt med. Hon är två år äldre än mig och när vi började umgås gick jag på mellanstadiet och hon på högstadiet. Jag minns hur jag såg upp till henne och jag tyckte hon var världens coolaste tjej och jag ville bli precis som hon. Hon hade hästar och hennes häst var ett jättestort (tyckte jag då) varmblod som hette Speedy Blue (glömmer henne aldrig) och hästen jag red på var en söt shettis som hette Rultan (glömmer aldrig henne heller). Jag älskade hästar på den tiden och var fullkomligt överlycklig över att en sån tuff tjej som Stina vill vara med en liten nörd som jag. Sen, när jag började sexan slogs min värld i spillror (ni vet hur man dramatiserar i den åldern *ler*). Min vän flyttade till Göteborg!! Jättelångt bort!! Nu har hon äntligen tagit sitt förnuft till fånga och flyttat hem till dalarna igen. Har fått barn sen vi sågs sist och jag ser verkligen fram emot att få träffa hennes söta dotter. Tyvärr är det då jag som numera flyttat jättelångt bort så vi ses bara när jag far ner till dalarna.
Hursomhelst, det ska verkligen bli jättekul att få träffa min familj, Mia och Stina igen.

Slutsvamlat för i dag, nu ska jag gå och pussa min älskling. Ha en trevlig helg!

Veckans ordspråk...

Levnadskonst i få ord:
lev sunt och ta det lugnt.
Carl O. Segerberg

En rolig helg...

I fredags kväll bar det av till umeå med Annelie och Carina. Trevlig resa med mycket prat och fnitter. Lite bilstrul men vi tog oss till lokalen på lördag morgon. Satt och scrappade till midnatt. Hade svårt att komma i gång men efter ett tag så lossnade det. Speciellt efter att självaste Malena hade hållit ett föredrag som inspirerade mig otroligt mycket. För er som inte är sänkt i scrapträsket så kan jag bara tala om att Malena är något av en guru inom scrapbooking i sverige. Jag fick t o m titta i hennes album! Något av ett hallelujamoment kan jag säga. *ler* Hon hade tagit med sig två layouter som vi fick scraplifta och jag vann den ena tävlingen med mitt bidrag:
image279
Jag gick wild & crazy med band, knappar och papper. Det var riktigt kul att göra den här. *stolt*
Jag, är skrivet med qk revolutions alfabet abigail. Tycker det är så superfint! Har kommit på under helgen att jag hemskt gärna vill ha en cuttlebug. Den stansmaskinen tar alla dies på marknaden. Vill så gärna ha en som tar stooora dies som just abigail. Ska ju till falun nästa vecka och pappersvinden har visst dom...*visslar och tittar i taket*
Jag gjorde flera lo´s men några av dom är inte helt klara så jag kan inte visa dom än. Gjorde ett kort oxå men personen i fråga som ska få det har inte fått det än så jag visar det sen. Efter den tröga starten i lördags så välllde inspirationen fram och jag kände en sån otrolig glädje över att jag har denna underbara hobby. Tack Malena för ditt föredrag eller peptalk som jag skulle vilja kalla det. Här är fler bilder från helgen:
image282
Annelie är djupt koncentrerad. Kolla vilken fin namnskylt hon gjort! Beklagar bildkvaliten.
image283
Carina lika koncentrerad.
image285
image284
Ni ser fler bilder från träffen på Annelies och Carinas sida. Tack tjejer för att ni gjorde träffen så kul! Ser fram emot nästa gång.