V.34

"Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen."

Infokälla: www.babycenter.com

Vår lilla bäbis väger nog mer än 2,2 nu eftersom det var 1,5 vecka sen som vi var på kontroll sist. Nu på torsdag är det dags igen. Det är tidvis mycket liv i magen. Det bufflar på rejält ibland. H*n har dock lugnat sig på nätterna. Tidigare så sparkade det hejvilt om jag hade varit på toaletten på natten. Det är lugnare på morgonen också. En hel del sammandragningar har jag, i bland lite ondare sådana. Fogarna värker rejält till och från så man får anpassa sig och ta det lugnt. Halsbrännan är min trogna följeslagare än. :) Vi har inte hittat en vagn än och letar vidare.


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Ramlade in här via Millas blogg och upptäckte att du väntar barn! Kul!

Kram från mig


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback